reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej laski, wróciłam

Zaraz was nadrobię:)

Polce górskie powietrze posłużyło i obudziła się bez kataru - cud, miód i maliny:D W sobotę na spacerku w kaloszach przewróciła się w kałuży, dosłownie wpadła w nią buzią...błoto w ustach, nosie i oczach:D Dobrze, że blisko domu:ppp

A dziś najadła się mieszanki studenckiej (suszone owoce i orzechy!). Zajęci obiadem rodzinnym, plotkami i tortem teściowej nie zauważyliśmy, że leżała na ławie i Polka garściami wsuwała:szok: Nie wiem jakim cudem, ale jakoś rozgryzała te orzechy na drobny mak - fart! Mieszankę wciągali 4 i 5 latki, więc i ona chciała...

Dziś M przegonił nas 2,5 godziny po górach, więc padam! Na dodatek od rana łeb mi pęka:/

Idę was poczytać...

aaa tym razem od teściowej nic nie dostałam:D

reklama
kasiekz - fajno, że wypad udany!!
Już sobie wyobrażam małą z garścią mieszanki studenckiej :-D:-D

A tak w ogóle, to dziś musiałam zablokować moją kartę bankomatową :-) Gabi uwielbia bawić się moim portfelem, karta zniknęła... Nie wiem więc, czy sama ją zgubiłam, czy to sprawka mojej córci, ale domyślam się którą opcję obstawiacie...:-D:-D

josie gdzie byłaś w górkach? Ponoć dziewczynki zaczynają szybciej mówić - wiem nie ma reguły, ale wiesz...:)

aylin na huśtawce:D Moja się do śpiworka też nie da wsadzić, nawet siłą:p Ja mam śniegowce dla P po mojej siostrze, która nosiła je sporadycznie. Wg mnie kupuj śmiało! Kombinezon GAP wyprałam, wysuszyłam w suszarce i wygląda jak nowy - jest mega delikatny w dotyku i składa się z 80% pierza, a więc miękki i lekki. Widzisz Aylin - rób drugiego szkraba już teraz:p Dzięki za info o odplamiaczu!

sunshine powodzenia z kołderką, ja mam to szczęście, że Pola pod nią grzecznie śpi:) Ten biały płaszczyk jest BOSKI!!!

aga
jak kotek, już na stałe u was:) Jak wygląda, stary czy młody?

alijenka jak tam weekend? Robimy spotkanko?:)

mlodak
jak i u mnie - Polka na widok fridy wpadała w furię, a Katarek sama sobie przykłada:) Zdrówka!

iwon świętowanie udało się?

munka zazdroszczę romantycznej kolacji, aż mi się zachciało zjeść przy świecach:) Mam bez antypoślizgowe paputki i nie ślizga się ani na deskach, ani na kaflach - jakby co na przyszłość:) No i te granatowe są PIĘKNE!!!

andzia ja naciskam ctrl i + jednocześnie:) U nas katar trwał 6 dni, ale wydaje mi się, że pomogła wizyta w górach. ZDRÓWKA dla chłopaków! No i masz super pamięć z tym kotem:p

asik ja w wieku Oliwki kochałam się w tych, co mieli same 5 i 6 - na wygląd nie patrzyłam:D:D

polaa gratuluję zakupów dla chłopaków. Mam nadzieję, że podróż minęła spokojnie!

Eh sunshine - ja mam to ostatnio - rzucanie się na ziemię i ryk maltretowanej córki. Bo nie wlaczylliśmy bajki, poszli na plac zabaw, bie dałam noża do zabawy, nie pozwalam rzucać telefonem itp.

A moja nie śpi pod koldra - kocyki skopuje, śpiwór ja ogranicza. Na razie jest 21 stopni więc śpi w pizamce ale nie wiem w co ja będę w zimie ubierać

W sprawie 2 dziecia - mój już odwołał starania a nawet po dzisiejszej jejotliwej nocy ogłosił celibat...

A dziec też się jojkotaniem zmeczyla - zasnela mi na huśtawce na placu zabaw ;)

nie wyobrazam sobie, zeby moja zasnela w trakcie zabawy :shocked2: to musialo smiesznie wygladac :-D
Celibat powiadasz.... :-D
To moze teraz jakis kolejny skok jest bo to co Aura wyczyniala to do niej nie podobne :no: ale matka sie nie dala :no: bo do rozgrzanego piekarnika sie nie podchodzi :confused2: wiec trzymam kciukasy i wytrwalosci :tak:
Zdecydowalam sie na kolderke bo spiworek ja parzy!!! a kocyki ssie :confused2: zobaczymy jak to bedzie z kolderka...

Munka- jak na razie Perla spi pod kolderka ale zazwyczaj w nocy lata po calym lozku wiec zobaczymy, u nas nocki tez juz chlodniejsze :-( Zazdroszcze takich wyjazadow i spotkan rodzinnych.... jak jestesmy w PL 2 tyg to codziennie kogos odwiedzamy ale to dosc meczace.... i tego mi tu w UK brakuje...
a karta sama sie zgubila, nie wiesz :-D

kasiek- to skubana!!! dobrze, ze sie nie zaksztusila ale widac smakowalo :-D a 2,5h w gorach chyba bym padla w polowie :confused2:

no dobra to juz ostatni zakup I promisssssss :cool2: ale do Kosciola plaszczyk musi byc :-p
$(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG$(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG

Załączniki

• $(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG
    $(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG
    46,5 KB · Wyświetleń: 40
  • $(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG
    $(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG
    43,9 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Munka- jak na razie Perla spi pod kolderka ale zazwyczaj w nocy lata po calym lozku wiec zobaczymy, u nas nocki tez juz chlodniejsze :-( Zazdroszcze takich wyjazadow i spotkan rodzinnych.... jak jestesmy w PL 2 tyg to codziennie kogos odwiedzamy ale to dosc meczace.... i tego mi tu w UK brakuje...
a karta sama sie zgubila, nie wiesz :-D

oj.....wiem jakie to zmęczenie, jak się chce podczas pobytu wszystkich odwiedzić! Ja mam czasem dość, a co dopiero Wy, skoro nie przyjeżdżacie za często.
Zajefajny płaszczyk!

bry

weekend tak mnie rozleniwił, że mi się nawet multicytatów nie chce robić, więc lecę z pamięci , ostrzegam mam sklerozę będzie tego mało:-D

Muńka szkoda, że weekend u siorki nie wypalił

Asik chciałabym zobaczyć Damiana jak się tak wykłóca:-D musiał wyglądać przesłodko

Mlodak zdrówka dla Was!!! a tak zachwalasz ten katarek, że może się skusze na niego, na razie mamy nosalek, takie coś jak frida, ale bez filtrów tylko z takim pojemniczkiem, bleee

Niespodzianka nie odważyłabym się tak sniadania zjeść:-p pękłabym chyba, pomijając, że kiełbasy nawet polskiej nie lubię:rofl2:'

Sunshine przestań tu te slodkie łupy wstawiać, bo zobaczysz:-p ja mam synka i o takich cufach mogę tylko pomarzyc:confused2:

Aylin ale mężowi twojemu szybko przeszło:-D

u nas weekend zleciał za szybko stanowczo
ale ale upiekłam ciasto:-D sama :yes: nic z papierka, bo takie już zdarzało mi się piec:-D
z tego przepisu Leniwiec dla leniuchów :) - ciasta (9) - Kurcze sPieczone - bloog.pl tylko owoce inne
ponoć zawsze wychodzi... a mi i tak wyszedł zakalec:-D
D zeżarł wszystko, dobrze, że lubi zakalce tak jak i ja, chcociaż ja z przymusu, bo "talent" do wypieków mam po mamie

Młody.owszem pospal bez pobudek ale do 3:30. Potem szalał do 6. I znów zasnął do 6:50. Jestem napadnięta a syn...... pełen energii.
Czy on nie może normalnie chorować??? No ale jest jeden plus z kataru - odrzucenie smoczka. W dzień już dawno go nie nosi a teraz przeszkadzał mu oddychać jak zasypial i sam sobie go wyjmuje i śpi bez :))))))

Zaza dodatkowym atutem katarku jest jego czyszczenie - oplukanie wodą. Z frida myślałam że oszaleje jak się gluty przykleily. Czasami tylko gotowanie tej tubki pomagało. A tu tylko woda z kranu i czysto jest.

Witajcie
Ja dzis juz w pracy. Mati zaczał ryczec jak tylko zobaczył bramy złobka, no cóz 1.5 tyg. robi swoje
:-(
Spałam dzis w nocy moze ze 3 godziny. Najpierw próbowałam Wam odpisać i wszystkie cytaty mi znikneły:wściekła/y:, więc o 00:30 dałam sobie spokój. A potem przewracałam sie z boku na bok ( pełnia???)
Witam, w końcu się zebrałam i wystawiłam zeszłoroczny kombinezon na all, zobaczymy czy pójdą :) .

Andzia i co robiliście??

dobrej nocki!!

powodzenia w sprzedaży. A i ja sie rozdziewiczyłam sprzedażowo na allegro:-D Pierwsze koty za płoty, w prawdzie interesu życia na tym nie zrobiłam, ale jakos trzeba zacząć:-D;-)

Aylin- mi teściowa przywozi z Wloch takie ze spryskiwaczem i innej firmy. ale moze to lepsze bo bardziej skoncentrowane. Ja mam jeszcze z taka szczoteczka Sil Saptil niemiecki, ale nie wiem czy to na bazie mydełka?

Witam przy kawusi;-)

Ale pospałam:tak: młody obudził się o 7 ale K. się nim zajął a ja do 9 chrapałam:-p

Wczoraj myślałam, że padnę ze śmiechu z mojego dziecia, na chwilę kuzyn wpadł do nas i Damian tak się z nim kłócił, że boki zrywać:-D:-D:-D i jak łapkami wygrażał:-D

Andzia współczuje, że tak długo was trzyma... oby szybko wyzdrowieli i już nie chorowali

Ja tez pospałam. Dzieciaki chodziły ode mnie do męza ( spał u chłopaków w pokoju) i spowrotem i nas budziły, no i M pierwszy sie poddał:-D

:-D:-D:-D a co bedzie jak jeszcze zacznie mówić????:szok:

piekne

A pozale sie, ze moja dziecie testowalo mnie przez ostatnich kilka dni, chciala sprawdzic na ile mamcia jej pozwoli a jak byla negatywna odpowiedz to byl ryk i podloga :confused2: i tak w kolko :confused2: a dzisiaj juz widze efekty mojej konsekwencji :tak:

I jeszcze jedno..... kupilam dla Aury posciel i dzis ma pierwsza noc pod kolderka :-)

Moj ostatnio tez probuje znowu wymuszać płaczem.

A najlepszy jest jak cos pzreskrobie, to każe mu siąśc na stołeczek(mamy takie w przedpokoju i sadzam tam Adriana jak jest niegrzeczny, to ten idzie i czeka az go posadze ( nie daje rady jeszcze sie na niego wdrapać). A jak już siedzi to udaje że płacze:szok::-D ( nasladownictwo brata sie ujawnia)

Hej laski, wróciłam

Polce górskie powietrze posłużyło i obudziła się bez kataru - cud, miód i maliny:D W sobotę na spacerku w kaloszach przewróciła się w kałuży, dosłownie wpadła w nią buzią...błoto w ustach, nosie i oczach:D Dobrze, że blisko domu:ppp

A dziś najadła się mieszanki studenckiej (suszone owoce i orzechy!). Zajęci obiadem rodzinnym, plotkami i tortem teściowej nie zauważyliśmy, że leżała na ławie i Polka garściami wsuwała:szok: Nie wiem jakim cudem, ale jakoś rozgryzała te orzechy na drobny mak - fart! Mieszankę wciągali 4 i 5 latki, więc i ona chciała...

Dziś M przegonił nas 2,5 godziny po górach, więc padam! Na dodatek od rana łeb mi pęka:/

Idę was poczytać...

aaa tym razem od teściowej nic nie dostałam:D

super, ze katar przeszedł.
Tesciowa tym razem nastawiała sie na branie, a nie na dawanie - na sczęscie :-D
kasiekz - fajno, że wypad udany!!
Już sobie wyobrażam małą z garścią mieszanki studenckiej :-D:-D

A tak w ogóle, to dziś musiałam zablokować moją kartę bankomatową :-) Gabi uwielbia bawić się moim portfelem, karta zniknęła... Nie wiem więc, czy sama ją zgubiłam, czy to sprawka mojej córci, ale domyślam się którą opcję obstawiacie...:-D:-D
znalazła sie???? A to na pewno Twoj mąż:-D

andzia ja naciskam ctrl i + jednocześnie:) U nas katar trwał 6 dni, ale wydaje mi się, że pomogła wizyta w górach. ZDRÓWKA dla chłopaków! No i masz super pamięć z tym kotem:p
oj pamięć juz nie ta:no: Wiek robi swoje:-D;-) A tak serio to odkąd zachorowalam na Hashi to masakra sie dzieje z moją pamiecią. Czytałam kiedyś o kretynizmie wtórnym - chyba mnie dopada:zawstydzona/y::-( Czasem jak cos mówie to normalnie musze przerwać bo nie pamietam co chciałam powiedzieć, albo jakiego słowa :szok:użyć MASAKRA

Mlodak
- jak dzis Szymek???

Co do spania pod kołderka, to u nas nie da rady:wściekła/y:, w sumie to niczym nie da sie przykryć. Zostaja ciepłe piżamki.

A i chciałam powiedzieć, ze ja na weekendzie zaczełam Halloween.
Adrian jak zobaczył dynie, to spytał, czy zrobimy świecącą??/ No i zrobiliśmy, próbowałam wczoraj wkleic zdjęcie, ale nie nie wyszło

edek.
Zaza - hahaha, ale na pewno masz wiele innych talentów
Mlodak - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo - oby do smoka nie wócił. Jak ma tyle energi to znaczy ze jest coraz lepiej :) Zdrówka jeszcz raz. A i kto cie napadł??? ;) ;) Żarcik. Dużo siły

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Młody nie chciał wypuścić Olki do szkoły:szok: trzymał ją i płakał a jak wkońcu poszła to pół godz przez okno wyglądał i wołał Oja. Powiem Wam, że te moje dzieciaki są bardzo ze sobą zrzyte:tak:

Sunshine alee śliczne cudeńka upolowałaś. Co do Oliwki to pierwsza szkolna bo w przedszkolu też miała chłopaka ale się wyprowadził. A co najfajniejsze czasami do niej dzwoni;-)
Niespodzianka u nas też wyjątkowo nudna niedziela, przeważnie gdzieś jedziemy a wczoraj cały dzień w domu, nie licząc dłudiego spacerku
Młodak jak ty to robisz, że młody sam sobie katarek przykłada??? Mój za nic nie chce sam a jak ja mu odciągam to płacze i się wyrywa
Josie super, że wypad ze znajomymi się udał:tak: Dziewczynki przeważnie zaczynają mówić szybciej.
Aylin celibat:-D:-D:-D ciekawe jak długo wytrzyma?

Muńka oby w październiku już nic nie stanęło na przeszkodzie w spotkanku z siostrą:tak:
Kasiek super, że Poli posłużyło górskie powietrze i katar jej przeszedł. Hehe chłpocy z 5 i 6 rokują na przyszłość:-D
Zaza następnym razem postaram się do nagrać. I dzięki za linka z ciachem
Andzia aż sie boję pomyśleć co to będzie jak zacznie mówić... pyskol mały:szok:

Dziewczyny potrzebuję sprawdzony przepis na dobre i łatwe ciasto... plisss.

Ostatnia edycja:
Do góry