reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2013

tekla wcześniej miałam z niebieską końcówką a jeszcze wcześniej też z niebieską i jeszcze z napisami LH, więc jak widać są rózne rodzaje.

przykro mi ale nie pamiętam od jakiego sprzedającego je kupiłam bo to było przed wakacjami :zawstydzona/y:

ostatnio nie kupowałam bo zauważyłam, że ostatnio mam na tyle ładnego śluzu, że jak się pojawia to wiem, że za kilka dni mogę spodziewać się skoku i stwierdziłam, że kasę wolę przeznaczyć na testy ciążowe, hehe

opakowanie miały takie http://allegro.pl/testy-owulacyjne-test-owulacyjny-lh-skuteczne-24h-i3575636333.html

ale nie miały żadnych napisów na zielonym pasku więc to nie te, albo to te ale zmienili ich design :-D

ech, pozytywy piękne ale dziecka jak nie było tak nie ma :-(

Ostatnia edycja:
reklama
no ten moj maz to chyba bardzo chce sie starac. temat o zabezpieczeniu szybko zmienil i rozpoczal przytulanki bez zabezpieczenia :-p w koncu musze go zmusic do tej rozmowy! napewno odpuszczam z naciaganiem na serduszkowanie i z lekami. hormony odstawilam, wiesiolek mi sie wlasnie skonczyl i tez juz nie kupuje.

Leemonca pzykro mi ze @ przyszla. mam nadzieje ze Cyntia zapoczatkuje wysyp staraczek ktore na BB staraczkach juz sa kilka miesiecy i nie moga sie stad wyrwac ;-)
ewka no jak wyzej cos mi to zabezpieczanie narazie nie wychodzi :-p do Stanow lecimy dopiero w marcu wiec zakladam ze moze nie z fasolkami tylko juz z brzuchami ;-) a Ty co tak marudzisz dzisiaj? tempka pieknie u gory a Ty narzekasz. o nie! :crazy:

bluecaat GRATULACJE!! dlugo sie staraliscie wiec tymbardziej &&&& zeby juz wszystko bylo ok! dajesz nadzieje innym staraczkom!

Cyntia widze ze testy cos sie z Toba bawia. moze beta?

co do testow owu z allegro to tak ladnych kresek jak karola to nigdy nie mialam,ale wychodzily. tylko zauwazylam ze nie mozna odczytywac wyniku po wiecej niz 5min bo potem ta kreska testowa jasniala :szok:

susel dokładnie... na moich allegrowych to samo!!! Kreska jaśnieje z czasem. Co prawda dziś ta z godz. 10:00 się trzyma jakoś ale wszystkie inne jaśniały. Przy aptecznych się coś takiego nie działo!

A moje apteczne wyglądają dokładnie tak samo, jak Allegrowskie. No ciekawe, w przyszłym cyklu mam zamiar dokładnie sprawdzić, w tym zaczęłam robić, ale pobyt w szpitalu nie dał mi dokończyć. Najlepsze, że w sumie nikt nie wie, co mi było :-) Ależ jestem skomplikowanym przypadkiem, chyba tylko dr House by sobie poradził :-D

I po meczu. Pogoń przegrała. Zapowiada się kwaśna atmosfera w domu ;-)

Cyntia85 – a tak właściwie to co to picie niby daje?
;-) No jak to co? hehe. Nienawodniony organizm, tudzież odwodniony przestaje na dłuższą metę sprawnie funkcjonować. Składamy się z ok. 65% wody i jako że pocimy się bardzo szybko w porównaniu do innych ssaków, musimy te płyny uzupełniać. A dlaczego? By być zdrowym :) By nasz układ krwionośny sprawnie funkcjonował, by nasza limfa sprawnie funkcjonowała (nie tworzyły się złogi), by nasze nerki dobrze filtrowały (organizm musi się oczyszczać), by w naszych płucach panowało odpowiednie nawilżenie, by stawy były odpowiednio nawilżone, by układ pokarmowy miał z czego tworzyć soki trawienne, by utrzymać równowagę elektrolityczną, by mózg dobrze przewodził bodźce (organizm człowieka składa się z ok. tych 65% wody i trzeba pamiętać, że w całości jest połączeniem współgrających układów, które są bioenergetyczne - przekazywanie bodźców w układzie nerwowym oparte jest na bodźcach - nie jest możliwe odpowiednie przewodzenie bez prawidłowego nawodnienia komórek), a jeśli chodzi o wpływ na poczęcie: to by nasze drogi rodne były odpowiednio nawilżone przez śluz, a endometrium ukrwione (na to mają wpływ też inne czynniki, ale odpowiednie nawodnienie jest prymarne).

..już nie wspominając ile to minerałów można dostarczyć organizmowi pijąc wodę mineralną ;-)
Moja ciotka parę lat temu poszła na całość: kupiła jonizator wody ;) O zjonizowanej wodzie sporo się w domu zdążyłam nasłuchać, ale to dla mnie już hardcore ;)

W ogóle polecam tę książkę:
352x500.jpg
Z tego, co pamiętam, to tu też autor pisze o konieczności nawadniania organizmu. P. kupił ją swojej mamie 2 lata temu, ale nie zdążył dać....

Załączniki

• 352x500.jpg
    352x500.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 43
Susel - jeśli w ciągu najbliższych dni @ się nie pojawi, a kreska ściemnieje, to na pewno pójdę na betę. Bardzo dobrze, że Twój mąż chce się starać :tak: Nie rezygnuj z tego. Odstawcie na drugi tor, ale nie rezygnujcie.... Może jak odstawicie to na drugi tor, to a nuż się uda?

Tekla - no to mocno trzymam kciuki za owocność ostatnich przytulanek!

Mychunia - daj kawałek!

Malusiolka - jak tam samopoczucie?

Jutro do pracy idę....

Co do nawodnienia, organizm trwale odwodniony zaczyna umierać, komórki przestają pracować tak jak powinny i przy trwałym odwodnieniu można uszkodzić sobie narządy. Do tego wyniki krwi lecą na głowę. Wiem co mówię, po parę razy przez to w szpitalu leżałam.

Zamówiłam testy ciążowe na allegro. Zobaczymy, czy przyniosą mi dobrą nowinę:) 17 października są urodziny męża, mam nadzieję, że dam mu wyjątkowy prezent.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry