eve1911 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

a synka smarujesz czymś? dowpaszczowo można dawać calcium, coś przeciwalegricznego typu zyrtec, clemastin, claritine... a smarować np czymś z serii MEDIDERM, 100g krem za ok 6 zł.. fajna, a tania seria emolientów. ... ja ostatnio miałam przygodę z bitą śmietaną w sprayu, dałam na wierzch galaretki dziewczynkom, starsza ok, natomiast prawie 4-letnia maja zareagowała tak, że skończyło się na 2-dniowym stosowaniu emulsji ze sterydem, a potem tydzień emolienty.. tylko policzki jej załatwiło, ale była bardzo biedna

jagódka ...odpoczywaj!!! a może u męża jakaś paskudna odmiana grypy? ...a propos pracy w trakcie ciąży, ja patrzę akurat z drugiej strony biurka, gdy w styczniu pracownica mi powiedziała, że jest w ciąży.. zaleciłam jej pójście od razu na L4 do końca. nasza praca nie sprzyja ciężarnym, dla pracodawcy bardziej obciążające są L4 na zmianę z przychodzeniem do pracy, bo wtedy pracodawca dźwiga ciężar składek i ciągle opłaca pracownika, który czasem jest, a czasem go nie ma . Ciężko zaplanować ciągłość pracy, obstawienie zmian, bo nie wiadomo jak się ciężarna poczuje, a dziecko najważniejsze. Przy ciągłym L4, zostanie po miesiącu przejęta przez ZUS.. U mnie jest takie podejście.. całość mojego zespołu to młode mężatki w wieku rozrodczym

każda chce mieć kiedyś dziecko, normalna rzecz, a że są to bardzo solidni i wartościowi pracownicy, każdą ciążę witamy gratulacjami... Życzę Wam zdrowego podejścia u Waszych pracodawców i wsparcia w ciąży.