reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dziewczyny ja nadal na wyjezdzie...konczyla mi sie luteina wiec poszlam do przychodni z nadzieja ze dostane recepte.lekarz powiedzial ze da ale ze musi mnie zbadac...zbadal mnie...i z usg wyszlo ze malenstwo ma 7cm.czy to nie za duzo na 12tc i 5dni?on powiedzial ze jakis 13tc wychodzi...kurna martwie sie troche bo nie wiem czy nie za duze malenstwo i boje sie o to NT :( a wizyte dopiero mam 8.01 :( boje sie dziewczyny!!!!

Kopacz bez przesady, 8 jest za kilka dni. A 12t5d i 13t to jedno i to samo, przecież to dwa dni różnicy. Nie doszukuj się problemów tam gdzie ich nie ma.:tak:

reklama
Dzieki dziewczynki jestescie kochane.po prostu doznalam wczoraj szoku ze przez 14dni uroslo z 3,7 do 7 cm.i spalo wczoraj.nie ruszalo sie.ale serce widzialam i takie duze juz bylo.nogi juz wyrazniejsze byly :)

Jagódka, ja bym raczej powiedziała ze teraz to dopiero maluchy zaczną rosnąć. Pierwszy trymestr jest najważniejszy pod względem organogenezy ale największy wzrost płodu (i mamy ;) przypada na drugi i trzeci trymestr ciąży.

Ostatnia edycja:
Racja, sorry, w drugim trymestrze (a dokładnie w 4 m-cu) rośnie najszybciej, w trzecim tempo już nie jest tak zawrotne. W każdym razie mnie to wcale nie dziwi:tak: W końcu z "niczego" powstaje człowiek i ma na to tylko 9 m-cy.

Jagódka, ja bym raczej powiedziała ze teraz to dopiero maluchy zaczną rosnąć. Pierwszy trymestr jest najważniejszy pod względem organogenezy ale największy wzrost płodu (i mamy ;) przypada na drugi i trzeci trymestr ciąży.

Racja, sorry, w drugim trymestrze (a dokładnie w 4 m-cu) rośnie najszybciej, w trzecim tempo już nie jest tak zawrotne. W każdym razie mnie to wcale nie dziwi:tak: W końcu z "niczego" powstaje człowiek i ma na to tylko 9 m-cy.

to ja juz nie rozumiem...to zle czy dobrze ze tak szybko uroslo :(

reklama
Do góry