Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Teraz z innej beczkiskonczyl mi sie ostatnio krem i powiem szczeze ze bylo mi szkoda kasy na niego to kupilam jakis inny tanszy i dostalam uczulenia
cala twarz mnie piecze
czym smarować twarz zeby jakos to zalagodzić?
Witam wszystkie mamusiejak samopoczuciem? trzyma kciuki za te, które mają w dniu dzisiejszym wizytę.
Mam mętlik w głowie dotyczący ilości wykonywanych usg. Do tej pory miałam 2. Jedno na potwierdzenie ciąży, drugie Nk. Przy czym dzisiaj doczytałam na stronie mojego szpitala, że wykonują wg cennika usg I trymestru NT, usg II trymestru połówkowe. I teraz się tak zastanawiam bo ja byłam na zwykłej wizycie na której lekarz ocenił tylko NT. a tu znalazłam stronę na której jest opisane że ocenia się tyle parametrów.
Poradnia USG Agatowa :: BADANIA USG położnicze (NT) między 11-14 tygodniem ciąży
Zaczęłam strasznie panikować. Jest to moja druga ciąża, ale pierwsza zakończyła się w 7-8 tygodniu więc nie miałam takich badań. Chodzę prywatnie do szpitala prywatnego. Z ubezpieczenia będzie refundowany poród. Lekarz nic nie mówił że muszę się umówić ekstra na dodatkowe usg, ja też nie pytałam bo uznała że to będzie podczas wizyty a tu okazuję się że to jest dodatek. Ehh no się załamałam. teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok, Na tym badaniu mój maluszek się tak nie ruszał dopiero jak go lekarz poruszał. Jestem straszną panikarą. Wizytę mam 13.01 zapytam jak to jest z tym usg ale do tego czasu jeszcze tyle pozostało.
Dobra muszę się wyluzowac.
Poczekam do następnej wizyty to będzie 17sty tydzień i się zapytam co z przepływami i co z dokładnym badaniem usg ( obwód główki, narządy wewnętrzne itd ) dlaczego tego nie miałam.
A teraz relaksik - jeszcze 2 godziny i do domu![]()
witam sie porannie
za wizyty &&&
dziewczyny, ktoras z Was miala takie dretwienie posladka az do nogi? wczoraj mnie zlapalo polaczone ze zlym samopoczuciem, ze wymiotuje co chwile to sie przyzwyczailam, ale to dretwienie to mnie zaniepokoilo...moze to z nerwow?