reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

makota wszystkie co najlepsze z okazji wczorajszych urodzin!

Z tego co pamiętam któraś z dziewczyn dzisiaj tez ma urodziny więc również wszystkiego najlepszego.

Wybrałam się dzisiaj z Małym na basen, po tej jego chorobie i w sumie pierwszy raz w ciąży, bo w poprzedniej nie mogłam niestety. Powiedzcie mi czy możemy w ciąży korzystać z jacuzzi? Weszłam dzisiaj, ale tylko nogi moczyłam, bo zaczęłam się zastanawiać...?

Też muszę mojego Pędziwiatra do spania zagonić i wziąć się za jakie porządki i prasowanie, bo coś mi się sporo nazbierało tego.

Julia oczywiście trzymam kciuki!!!!

Jagódka właśnie wczoraj mężowi mówiłam jak to w zeszłym roku u nas padał marznący deszcz w Dzień Babci i wpadłam w poślizg, także wiem co przeżywacie- jedna wielka tafla lodu wszędzie co nie?

reklama
ka.wo - u mnie było bardzo podobnie. moja mama ma już wnuka i 2 wnuczki. na wieść o tym, że się spodziewamy ucieszyła się, ale bez fajerwerków. wydaję mi się, że jeżeli nie ma się wnucząt taka informacja wywołuje szał, natomiast jeżeli jest się babcią/dziadkiem przyjmuje się informację do wiadomości.

Kiedyś pisałyście o relacjach z teściowymi. jakoś nie miałam nastroju aby się udzielać, ale moja teściowa jest do rany przyłóż. troszczy się o nas i jest naprawdę pomocna, choć czasem aż do przesady. do niczego nie mogę się przyczepić.

czekam na wieści od Julii.

makota wszystkie co najlepsze z okazji wczorajszych urodzin!

Z tego co pamiętam któraś z dziewczyn dzisiaj tez ma urodziny więc również wszystkiego najlepszego.

Wybrałam się dzisiaj z Małym na basen, po tej jego chorobie i w sumie pierwszy raz w ciąży, bo w poprzedniej nie mogłam niestety. Powiedzcie mi czy możemy w ciąży korzystać z jacuzzi? Weszłam dzisiaj, ale tylko nogi moczyłam, bo zaczęłam się zastanawiać...?

Też muszę mojego Pędziwiatra do spania zagonić i wziąć się za jakie porządki i prasowanie, bo coś mi się sporo nazbierało tego.

Julia oczywiście trzymam kciuki!!!!

Jagódka właśnie wczoraj mężowi mówiłam jak to w zeszłym roku u nas padał marznący deszcz w Dzień Babci i wpadłam w poślizg, także wiem co przeżywacie- jedna wielka tafla lodu wszędzie co nie?

Jacuzzi odpada w ciąży. Oj tak, jak w królowej śniegu..

a ja chodzę do jakuzzi :) i w pierwszej ciąży chodziłam :) i jak chodzimy z Olą na zajęcia na basenie, to ciężarne mamy dzieci pływających z tatą z reguły spędzają ten czas właśnie mocząc tyłki w jakuzzi. nooo, tylko nie może być za gorące i trzeba pamiętać, że jak ma się skłonności do infekcji, to tam o nie łatwiej

czyli jednak warto ufać swojej intuicji :-). Dobrze, że nie weszłam cała, bo teraz bym się martwiała tylko. Dzięki Jagódka.

"Korzystanie z jaccuzi w czasie ciąży nie jest zalecane. Dlaczego? Po pierwsze, działanie masujące wody szczególnie okolic brzucha może inicjować skurcze macicy. Po drugie, temperatura wody w jaccuzi jest zazwyczaj na poziomie temperatury neutralnej dla organizmu i wyższej (nawet do 40st C), a kąpiele w ciepłych wodach nie są wskazane ciężarnym. Mogą one skutkować podwyższeniem temperatury wewnętrznej ciała, co z kolei może mieć niekorzystny wpływ na rozwój układu nerwowego płodu oraz wywoływać skurcze macicy i krwawienia. Po trzecie, w ogólnodostępnych obiektach korzysta z tej formy relaksu bardzo wiele osób. Zwiększa to możliwość nabycia infekcji bakteryjnych dróg moczowych i pochwy, a temperatura wody w jaccuzi dodatkowo sprzyja ich rozmnażaniu. Nierzadko stosowane są większe ilości środków chemicznych uzdatniających wodę . "

ja uwielbiam gorące długie kąpiele i w czasie ciąży też zażywam, co prawda troszkę chłodniejsze, ale i tak dla wielu gorące, może dlatego jakuzzi nie szkodzi mi. w ciąży z Olą chodziłam na taki basen, gdzie jakuzzi było wręcz gorące, ciężko było tam wejść, wtedy się bałam ciutek, ale teraz chodzę na taki basen, gdzie w czasie zajęć dla dzieci temp basenu jest 32-34st, a temp jakuzzi 33-35 :)

Ja się zgadzam z tym co pisze jagodka. I tak samo sauny należy unikać.

Co do moich rodziców to bardzo się ucieszyli natomiast teściowie raczej nie skakali z radości i nie gratulowali nam ale głęboko wierzę że się cieszą. Dopytują o dziecko i moje samopoczucie więc nie mozna powiedzieć że się nie interesują. Mieszkają daleko od nas więc się nie widujemy. Myślę że jak im mówiliśmy na święta to byli w wielkim szoku i dlatego tak zareagowali. Poza tym szykuje im się ciężki rok dla nich pod względem finansowym ślub córki i chrzciny i moze tym się zmartwili :p

Ostatnio czytałam artykuł o kulturystce, która przez całą ciążę podnosiła ciężary i dziecko mimo wszystko urodziło się zdrowe i w terminie. Pewnie można sporo ekstremalnych historii znaleźć o kobietach palących czy pijących, które rodzą zdrowe dzieci (co będzie w przyszłości czas pokaże).

Ja się zgadzam z tym co pisze jagodka. I tak samo sauny należy unikać.

Co do moich rodziców to bardzo się ucieszyli natomiast teściowie raczej nie skakali z radości i nie gratulowali nam ale głęboko wierzę że się cieszą. Dopytują o dziecko i moje samopoczucie więc nie mozna powiedzieć że się nie interesują. Mieszkają daleko od nas więc się nie widujemy. Myślę że jak im mówiliśmy na święta to byli w wielkim szoku i dlatego tak zareagowali. Poza tym szykuje im się ciężki rok dla nich pod względem finansowym ślub córki i chrzciny i moze tym się zmartwili :p

Ostatnio czytałam artykuł o kulturystce, która przez całą ciążę podnosiła ciężary i dziecko mimo wszystko urodziło się zdrowe i w terminie. Pewnie można sporo ekstremalnych historii znaleźć o kobietach palących czy pijących, które rodzą zdrowe dzieci (co będzie w przyszłości czas pokaże).

To tylko wyjątki od reguły raczej..
O kurcze! moi rodzice też tak będą mieli, bo mój brat się żeni we wrześniu:sorry2:

reklama
witam
julia-trzymaj sie,jestem z Toba
bylismy dzisiaj na zakupach w aldiku pojechalam z m co by troche rozprostowac nogi i kupilam Basi paczke majtek szt 7 od marca zaczynamy ostre odpieluchowanie wiec zaczynam kompletowac ekwipunek.Dlaczego od marca poniewaz w zlobku tez panie zaczna regularnie wysadzac dzieciaczki teraz wysadzane sa tylko te co same wolaja,tutaj do szkoly idzie sie od 3 roku zycia,wlasciwie to jest oddzial przedszkolny mieszczacy sie w szkole i dziecie ma byc juz nie moczace sie panie nie przebieraja tylko dzwonia po rodzica i trzeba sie urywac z pracy aby dziecie przebrac:szok:

to u mnie w pracy na oddziale przedszkolnym rodzice, niektorych dzieci siedzieli by caly dzien...ostatnio nawet dzieciak zasikal dywan...:wściekła/y:

Czesc dziewczynki:-)
julia kciuki zaciśniete:tak:
Ja dzis w pracy i powiem Wam ze cos faktycznie nie halo z ta pogada. Rano myslałam ze w aucie zwymiotuje i teraz taka samo. Co do połówkowego ja bede miec za 4 tyg i bedzie to 22 tydz bo w piatek na Usg wyszło ze dzidzia starsza o ok 1,5 tyg tylko suwaczka nie umiem zmienic:confused: no i jestem czerwcówka ale zostaje tu z Wami :-D
ka.wo napewno sie ciesza ale moze tego nie umia okazywać , odnosnie myslenia mam to samo, zero koncentracji i ta skleroza :eek:

laleczka mi tez wypada polowkowe dopiero w 22tc :baffled: i tak sie zastanawiam czy to dobrze..bo od poczatku stycznia wizyte dopiero mam zaplanowana na poczatek marca...czyli 2 miechy przerwy..dla mnie to troche za dlugo...wiec sama nie wiem czy to normalne..:confused:

Do góry