reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

witajcie Cioteczki,

u nas dobrze, tylko intensywnie.. staram się i w pracy i domu "góry przenosić" dopóki mogę, a jak już nie mogę to kładę się z brzucholkiem twardym jak kamyczek i odpoczywam. Wieczorów nie miewam ;) bo śpię ;-)
cieszę się, że pogoda ładniejsza i można się rozebrać, nie mniej jednak dotarło do mnie, że wszyscy teraz dostrzegą ciążę.. i muszę się oswoić z tą myślą ;-) dotąd chodziłam w kurtce narciarskiej lub polarze i poza pracą i najbliższymi brzucholka nikt nie widział.. a teraz będę w ciązy.... :-D

w poniedziałek idę na badanie krew mocz, we czwartek wizyta i połowkowe.. fajnie że czas tak leci, najchętniej przeskoczyłabym do lipca ;-)

pozdrawiamy!

reklama
Dzisiaj miałam jechać na badania, ale nie dałam rady wstać. Znowu taka ospała się zrobiłam. Jutro już nie mam wyboru, w czwartek wizyta u doktorka.

malgorzatkar - a na kiedy lekarz wyznaczył ci znowu wizytę? Jakaś kontrolna po drodze czy dopiero za miesiąc?

elifit - co do szkoły to ja tez dojeżdżam jakieś 20 min samochodem. M. nie musi być na wszystkich zajęciach, Pani powiedziała że jest kilka zajęć na których obowiązkowe a na pozostałe fakultatywnie. Ale mój się tak nakręcił, że raczej cały czas będzie chodzić. I dobrze.

makota89 - ja tez na etapie butków. Na razie śmigam cały czas na obcasie ale w każdej chwili może mi się zmienić i muszę już mieć jakieś w zapasie.
A co do butów, to ostatnio wyczytałam, że u ciężarnych może zmienić się rozmiar topy nawet o plus jeden rozmiar :eek:

Mam fazę na lody, mogłabym jeść i jeść i jeść i zimno mi się robi ale ochota nie przechodzi :sorry:

Z tymi koszulami to racja. Ja jestem z tych, ktorym wiecznie goraco i duszno. W szpitalu tym bardziej. Pomijam fakt, ze ciezko ukreslic jaka bedzie pogoda w lipcu... ----- Laleczka - to fajnie, ze badanie przebieglo bezproblemowo ------ Magdalenka - toz to polowinki! Co za maluszek :)

Czesc dziewczynki:-) Widze ze szał zakupowy Was juz ogarnia :-D super ja zakupy dla małego zaczne pod koniec maja jak juz bede siedziec w domku:-D . . Chciałam Wam cos napisac iiii:szok: zapomniałam hehe. Byłam dzis na krzywej cukrowej i na czczo mam 79 [mg/dl]
a po obciazeniu glukoza 75g po 2 godz wyszło 93[mg/dl] to chyba dobrze????? ;-) Jutro o 16 wizyta , zobacze mojego szkraba:-D normalnie juz nie moge sie doczekać. Buziaczki dla Wszystkich i miłego wieczorku. Ps. ta glukoza nie jest taka zła jak mnie straszyli, powiem tyle ze gdyby nie suchosc w ustach i zakaz picia to nawet bym nie wiedziała ze ja piłam, no i mały :tak: dostał takiego powera:-D ze mysłam że z brzucha mi wyskoczy. Wiec kochane .....Nie Taki Diabeł Straszny Jak Go Malują :-D:-D:-D

łoooo Laleczka to Ci powiem, że zazdroszczę fajnych wrażeń. Ja dzisiaj tez byłam i staram się to wymazać z mej pamięci ;-). Siedziałam koło kosza na śmieci, bo bałam się czy przy większym ruchu nie zwrócę zawartości :eek:, a do wc trochę metrów było... Także jak to dzisiaj powiedziałam Mężowi: nigdy więcej ciąży, bo tego g...a nie wypiję ;-). A wyniki dopiero jutro będę miała.
Laleczka a jak miałaś pobieraną krew? Na czczo i po 2 godzinach? czy na czczo, po godzinie i po dwóch?

Hmm wiem, że piżamki mam, ale muszę przejrzeć ich jakość i dokupić bawełniany szlafrok, bo mam tylko satynowy i taki "misiowy" gruby, a w lipcu to mogę się w nim ugotować.

Sokoja ale piżamki czy koszule? No i czy takie, że cycka bez problemu wyjmiesz? No właśnie ja mam misiowy gruby, drugi cieńszy welurowy i satynowy do takich sexi koszulek, którego będzie mi szkoda do szpitala. Dlatego kupię bawełniany z krótkim rękawem.
Jaka będzie pogoda w lipcu? No pewnie cieplejsza niż teraz:rofl2: Rodziłam końcem sierpnia wtedy, ciepło było. W szpitalu czy zima, czy lato, to tak samo gorąco. Ja wolę jak mi jest za zimno niż za ciepło.

Laleczko
ja też się dziwię, ja przez bite 2 godziny miałam odruch wymiotny non stop i tylko się modliłam, żeby się nie porzygać na czyichś oczach:-p

Hej dziewczyny:):)
Widze ze każda z was na etapie zakupów i szykowania rzeczy dla maluszka:) Ja też najchętniej już bym zaczęła wszystko układać i segregować ale to jeszcze przecież tyle czasu. Jeśli chodzi i pranie to mam zamiar prać w Jelpie. Slyszalam, że jest bardzo dobry i ładnie pachnie.
Ja też mam dość sporo białego śluzu ale bez żadnych grudek itd. Lekarz stwierdził niewielką infekcję i przypisał globulki. Oprócz tego kazał brać UROSEPT i tu mam do was pytanie stosowałyście go w ciąży?? Bo w ulotce jest napisane, że nie przeprowadzono badań czy jest bezpieczny i zaleca się nie stosować go w ciąży/. Co o tym myślicie??

Sokoja pierwsze pobrali mi krew, potem dali do wypicia glukoze :rofl2: , posiedziałam u nich 20 min i ze nic mi sie nie działo to pojechałam do domku ( do lab. mam 3 km) i za 1,5 godzinki byłam u nich na drugie pobranie:-)
Jagódko
Ja odpukać nic
:tak: i wigor pełna parą hehe a tak sie bałam hihiih:-D
Makotko , tak sie wlasnie dzieje niektorym kobietom po wypiciu tego...
i jezeli czuje sie ze sie chce wymiotować to trzeba było szybko zgłosić to pielęgniarce, bo gdy zwymiotujesz to co wypiłaś,
to badanie nie wazne jest, trzeba robic od nowa ...;-)

Makota no tak, bo by się nie wchłonęło - pewnie od nowa badanie trzeba wtedy innego dnia robić
Ja też mam lab blisko ale u nas nie pozwalają chodzić nawet..

reklama
laleczka, u nas by ci nie zaliczyli badania. Po wypiciu trzeba na pupie 2 h siedzieć, jedynie ksiązkę możesz poczytać. Chodząc spalasz cukier dużo szybciej, dlatego badanie może wyjść dobrze a dziecku wysokie cukry beda szkodziły :/

Do góry