reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej

Pola niczym sie nie przejmuj i odmow, w zyciu bym sie nie zgodzila tym bardziej dla dalszej kolezanki...

Ja juz musze dokarmiac... Nawal mi sie skonczyl a mlody mi po 3h na cyckach wisi a po tym i tak z glodu placze... Kuzwa no ja to chyba naprawde nie jestem stworzona do karmienia

A poza tym nawet ok dzis juz w miare chodze:) jasiek coraz smielej do franka ale nadal jednak speszony

reklama
Witam :) my byliśmy dziś na targach trochę posłuchałam Zawitkowskiego i było stoisko z butami Befado, a tam jakaś babka oglądała stopy dziecięce i trochę mnie zmartwiła :( powiedziała, ze Antkowi grozi koślawość i coś tam jeszcze :/ choć do końca jej nie słucham to jednak obawa jest więc muszę wybrać się do specjalisty. Nie ufam dlatego, ze pierwsze co jak zobaczyła Antka w sandałkach to mówi oj to źle, ze on nie nosi jeszcze usztywnianych pięt w tym wieku powinien- no zobaczymy kazała nam się pozbyć sandałków :szok::szok::szok:
Potem poszliśmy na jakiś festyn więc synek zadowolony :) gorzej z matką która ma jakiegoś doła i co chwile pochlipuje :( jeszcze jak widzi rodzinki w komplecie i tatusiów bawiących się z dziecmi :( to łzy same się pojawiają, do tego dziś na targach był jakiś konkurs i szukali ludzi z dziećmi około 2lat, wszyscy tam mieli mniejsze lub większe, więc facet do mnie " a może pani da się namówić, ale z mężem/ tatusiem" mówię do niego, a my nie mamy on " a to nie, bo szukamy pełnych rodzin :(

To sobie pomarudziłam :(

Aronia super plac zabaw :) od razu przypomniały mi się czasy zabawy z Maxem w parku w Podstamie :)

Josie A też na początku długo wisiał na cycu, ale jak się ma w domu drugie to już pewnie tak łatwo nie jest, ale mimo wszystko trzymam kciuki by się udało, a z dokarmianiem jak już dajesz to Ci się automatycznie mniej mleka produkuje.

Asik super są spontaniczne decyzje :)

Pola oczywiście, ze się nie zgadzać co innego gdyby przyjechała nagle zachorowała i potrzebowała lekarza, ale nie w takiej sytuacji.

Hej,

Pobieżnie przeleciałem i z tego co pamietam,

Pola tak jak dziewczyny piszą zdecydowanie nie przejmuj sie i odmów. Dziwna ta koleżanka że w ogóle z takimi pomysłami wyskakuje. Niektórzy to mają tupet...

Asik oj zazdroszczę takiego wypadu. Już nie pamietam kiedy byłam ostatni raz w dyskotece.:(

Josie super ze jesteście już w domu. Jasiek zapewne potrzebuje trochę czasu na oswojenie sie z nową sytuacją. Jakby nie patrzeć nie jest już w centrum uwagi w domu. A co do laktacji to cierpliwości. Musisz często przystawiać Franka, ale to pewnie wiesz.

Munka powodzenia jutro. Kciuki zaciśnięte. No i wszystkiego najlepszego dla mężulka.

Aronia faktycznie fajny ten wodny plac zabaw. U nas tez podobno jest jakieś wodne centrum rozrywki ale jeszcze tam nie dotarliśmy. Na razie czekamy na odpowiednią pogodę.

Aga nie smutaj sie. Będzie dobrze, wierz w to. No i przecież masz przy sobie najwspanialszego mężczyznę pod słońcem :)

A my odpoczywamy po wizycie gości. Imprezowalismy do późnych godzin nocnych i dzisiaj leniwą niedziela. Ale Paula ciągnie nas na basen i może zwłokę sie i pojedziemy.

agaundpestka - e tam e tam, ta babka (z Twojego opisu) to wyglada na jakas nawiedzona oszolomke :-pJakos nie wierze takim ludziom ;-) Takze jesli sie niepokoisz mozesz isc z Antkiem do ortopedy ale ja bym sobie jakas dziwaczka glowy nie lamala :tak:
Nastroj Ci moze zjechal z powodu zalamujacej sie pogody albo hormonow, bo realnych powodow do smutku nie masz. Jestes super mama, dajesz Antkowi duzo czulosci, bliskosci ale tez i rozrrywki, spedzasz z nim mnostwo czasu na dworzu, zabierasz na wycieczki, imprezy, organizujesz ciekawy czas, ma duzo kontaktow z innymi dziecmi i ludzmi - robisz wszystko, by mu taty nie brakowalo i udaje Ci sie to wysmienicie! Ba, nie jeden facet nie ma nawet w polowie takiego zaciecia majsterkowicza jak Ty ;-)

A ten plac zabaw w Potsdamie to byl na BUGA? Tak z ciekawosci pytam, bo parki Potsdamu mam obcykane a place zabaw nie :sorry:

Kathrina - u nas za to jakis artysta jeden z wiekszych placow zabaw umiescil przy krzyzowce drog krajowych, gdzie huk TIRow jest taki, ze po pol godzinie na placu zabaw glowa boli :sorry: Wietrznie tam co prawda nie jest ale huk oceanu jest przyjemniejszy niz huk tirow ;-)

josie - jezeli dokarmiasz to radzilabym to robic strzykawka a nie butelka, bo sie dziec oduczy ssac piers. No i dokarmiac tylko w skrajnych przypadkach, inaczej tak jak agaundpeska pisze bedzie sie produkowac mniej, zamiast wiecej mleka. Pamietaj tez o tym, ze juz kilka dni po porodzie (tydzien?) pojawia sie pierwszy skok rozwojowy, wiec nagle dziec potrzebuje wiecej. Najwazniejsze to jednak nie nakrecaj sie, ze musisz za wszelka cene, czy ze Ci i tak nie wyjdzie, czy co tam jeszcze, bo karmienie jest tez w duzym stopniu w glowie. Poczatki sa prawie zawsze trudne ;-)

hej dziewczyny

u nas dziś było spanie do 9,30 :szok::szok::szok::szok::szok::szok:, a teraz chodzę nieprzytomna :-D:-D:-D

Aga
dla mnie nie ma odpowiedniego ubrania na deszcz dla mnie deszcz to jedna wielka porażka i zresztą nie wytłumaczę dziecku, że nie może skakać na dmuchanym zamku bo pada deszcz.

aronia fajny macie ten wodny plac zabaw, super sprawa :-), a ja bym w ogóle nie chciała zimy :-D:-D:-D

Sunshine moja tak się kręci że na razie mogę zapomnieć i tym by spała bez łóżeczka

katrina jak to co drug dzień w Wilczynie to ona nie jest z Tobą ??????? Ja Wilczyna nie lubię i nie jeżdżę tam, śmierdzący staw i do tego ludzi tyle że jak śledzie leżą na plaży

polaa nie wiem co można lubić w zimie, za przeproszeniem wku..... mnie to cholerne ubieranie i palenie w piecu, a przede wszystkim siedzenie w domu bo ile można być na dworze w takie zimno !!!!!!! a do tego ta ciągła szarość lasu i brak zieleni mnie dobija, przeprować się do Norwegii :-):-):-)
co do anty bym się nie zgodziła

asik mi najbardziej zależało na koncercie IRA ale nie poszłam byłam wykończona całym dniem, choć mój K mnie wyganiał i jeszcze o 21,30 mówił do mnie abym szła ale nie chciało mi się, ja w ogóle od kąd jest mała zrobiłam się nietowarzyska
wczoraj mieliśmy iść na 17 najpierw na grila do znajomych a później razem mieliśmy iść na festyn to zadzwoniłam do koleżanki i powiedziałam że niestety moja ciotka nie może przyjść do małej a z małą w taki deszcz nie przyjdę, a kiedyś kto by pomyślał że ja w domu będę siedzieć tylko czekałam na weekend i imprezy

A tak w ogóle to wiecie co właśnie byłam w czwartej u tej koleżanki z małą i jakoś wydawało mi się że nie miała ochoty ze mną rozmawiać, a kiedyś się bardzo kumplowałyśmy, ja do niej coś mówiłam, a ona patrzyła gdzie indziej aż w końcu mi powiedziała że musi iść gotować obiad i że podziwia mnie za cierpliwość do małej i jak to będzie jak przyjdziemy z nią na grila to mi się odechciało tego grila.

Niespodzianka dziś jest ładniej ale już nie ma festynu :no::no:

Muńka sto lat dla Twego mężusia :-D:-D

Aga lepiej udaj się do jakiegoś specjalisty niech on zaopiniuje, no ja też nie zakładam małej butów bez choć trochę usztywnianej pięty, oprócz crocsów na basenie
I nie przejmuj się tym, że nie masz tatusia Ty jesteś i mamą i tatusiem i to najlepszym pod słońcem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a temu PANU na tym festynie bym coś powiedziała niemiłego, szkoda że mnie tam nie było !!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Aronia wiem wiem dzis juz dokarmiam przez sns medeli takie wezyki doklejane do sutkow:) staram sie dokarmiac ytym co sciagne ale maks co dzis sciagnelam to 25ml... Problem w tym ze on strasznie spi i nnie jestem w stanie go dobudzic do karmienia a jak juz zacznie jesc to pociagnie 7 razy i koniec...

Witam :) my byliśmy dziś na targach trochę posłuchałam Zawitkowskiego i było stoisko z butami Befado, a tam jakaś babka oglądała stopy dziecięce i trochę mnie zmartwiła :( powiedziała, ze Antkowi grozi koślawość i coś tam jeszcze :/ choć do końca jej nie słucham to jednak obawa jest więc muszę wybrać się do specjalisty. Nie ufam dlatego, ze pierwsze co jak zobaczyła Antka w sandałkach to mówi oj to źle, ze on nie nosi jeszcze usztywnianych pięt w tym wieku powinien- no zobaczymy kazała nam się pozbyć sandałków :szok::szok::szok:
Potem poszliśmy na jakiś festyn więc synek zadowolony :) gorzej z matką która ma jakiegoś doła i co chwile pochlipuje :( jeszcze jak widzi rodzinki w komplecie i tatusiów bawiących się z dziecmi :( to łzy same się pojawiają, do tego dziś na targach był jakiś konkurs i szukali ludzi z dziećmi około 2lat, wszyscy tam mieli mniejsze lub większe, więc facet do mnie " a może pani da się namówić, ale z mężem/ tatusiem" mówię do niego, a my nie mamy on " a to nie, bo szukamy pełnych rodzin :(

To sobie pomarudziłam :(

to Cie kobita pocieszyła... ciekawe po czym to stwierdziła...

Powiem Ci, że czasami lepiej bez faceta niż z. Niektórzy tylko udają szczęśliwe rodziny, wracają do domu i się nawzajem zjadają. Mam nadzieję, że uda Ci sie jeszcze spotkać jakiegoś fajnego przystojniaka ;-)

A my odpoczywamy po wizycie gości. Imprezowalismy do późnych godzin nocnych i dzisiaj leniwą niedziela. Ale Paula ciągnie nas na basen i może zwłokę sie i pojedziemy.

zwlokłaś się??

hej dziewczyny

A tak w ogóle to wiecie co właśnie byłam w czwartej u tej koleżanki z małą i jakoś wydawało mi się że nie miała ochoty ze mną rozmawiać, a kiedyś się bardzo kumplowałyśmy, ja do niej coś mówiłam, a ona patrzyła gdzie indziej aż w końcu mi powiedziała że musi iść gotować obiad i że podziwia mnie za cierpliwość do małej i jak to będzie jak przyjdziemy z nią na grila to mi się odechciało tego grila.

sympatyczna ta Twoja koleżanka!!

Muńka ja od kąd mam dziecko nie mam żadnej koleżanki, wszystkie się odwróciły :-(, niestety wszystkie mają już dzieci odchowane i jakoś chyba nie mają ochoty mieć już styczności z maluchem, wiesz jak było miejsce na imprezy bo byłam sama to było oki teraz mam rodzinę i jest beeee, zaczynam się przyzwyczajać do tego że jestem sama i nie mam nawet komu się wygadać.
Mam tylko Was

reklama
Muńka ja od kąd mam dziecko nie mam żadnej koleżanki, wszystkie się odwróciły :-(, niestety wszystkie mają już dzieci odchowane i jakoś chyba nie mają ochoty mieć już styczności z maluchem, wiesz jak było miejsce na imprezy bo byłam sama to było oki teraz mam rodzinę i jest beeee, zaczynam się przyzwyczajać do tego że jestem sama i nie mam nawet komu się wygadać.
Mam tylko Was

Masz aż nas!! przecież my jesteśmy najwspanialsze :-D;-) a do tego duuuużo nas.
No, ale wiem, że my nie jesteśmy w stanie zastąpić spotkania fejs tu fejs...

Do góry