reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasiekz - a to takie zabudowanego jeszcze nigdy nie widzialam.

U nas zapowiedzieli na weekend upaly po 35st :szok: A mielismy plany wypadu do (innego, wiekszego) miasta. Teraz to watpie, bo co to za frajda kisic sie w miescie przy 35st w cieniu :szok: Nie mogloby byc 25st? :confused2:

reklama
Kasiek, współczuję ząbka...:( ale dobrze ze nie boli przynajmniej....
Aronia, moze jakis park z fontannami znajdziecie w tym miescie, co by dzieć mógł sie schłodzic w upale ;) no albo oczywiscie przesunąc wyjazd na inny dzien :)

A P.tez biega z predkoscia swiatla po wszystkich placach zabaw! wspina sie tez bez problemu na taką ponad 2,5m pajeczynę z kukułczym gniazdem na srodku, ale to tylko z P., bo ja nie dosięgam z asekuracją, choc on tak mocno sie trzyma, ze nawet nie mam jak go sciagnac jak jestem sama ;)

Alijenka- kuwa wlasnie nikt! tylko ja bede musiala poswiecic swoj czas i nerwy :wściekła/y:
Kasiek- ojjjj biedny Pola, ale najwazniejsze, ze jej to nie boli, moja wczoraj wyrznela w moj lokiec i krew sie polala, musze zajrzec do pyszczka!
Hatpszet- na spokojnie skonsultuj i bedziesz wiedziec na czym stoisz ale lepiej zainteresowac sie wczesniej niz mozniej zalowac! :tak: ale wierze ze bedzie dobrze :tak:

Laski nic Wam nie mowilam ale od tygodnia czwicze z Chodakowska i zdrowo sie odzywiam, duzo lepiej sie czuje i udaje mi sie trzymac prosto postawe (bo ja to z tych garbatych :-p) Cwiecze z kolezanka na Skypie i chyba to mnie mobilizuje, ze sama z tym nie jestem :-D

Kasiek ale kicha z tym zabkiem:/ moj sobie uszczerbil jedynke juz dawno temu jak mial faze na gryzienie i szarpanie twardych rzeczy, no ale tego az tak nie widac. Z dwojga zlego dobrze ze to tylko mleczak:/ a moze da sie go polakierowac po wierzchu jak zupelnie sciemnieje, skoro i tak jest martwy?

Maz byl z jankiem na bilansie, 11,5kg i 85,5cm czyli standardowo 10 centyl :p ale mowi babka ze waga odpowiada wzrostowi wiec po prostu maly i tyle. Maz mu zafundowal szczepienie na meningokoki przy okazji bo go pani nastraszyla jakie to grozne hmmmmm

Franek spoko ma coraz dluzsze fazy aktywnosci i niestety najchetniej spedza je przy cycku lub na rekach ale pracujemy nad tym:)
U nas poki co wielkiej milosci nie ma ale jas interesuje sie coraz wiecej, wczoraj wozek powozil, asystuje przy kapaniu i czasm chce pomagac w przewijaniu. Najbardziej podoba mu sie glaskanie glowki bo franio mamtakie delikatne wloski a jas uwielbia wszystkie futerka na swiecie :D mowi na to ziiii. Byscie go widzialy jak w smyku dorwal puchaty kocyk i sobie nogawki podciagal zeby nozki posmyrac, rece i szyje tez no chyba 15 min przy tym kocyku siedzielismy, ja bylam posikana :p

Witam z kawką :)

Sunskine a to masz pecha z tym egzaminem :-(

Alijeka i jak rączka Nataszki?? Ja gdybym miała kupować plac zabaw to bym kupiła teraz :) Antek uwielbia wspinaczki, zjezdzanie itp. no i miałby koleżankę z prywatnym placem zabaw :D

MsMickey Josie zazdroszczę Wam maluszków :)

Hatszep dobrze, ze pozliście do specjalisty i mam nadzieje, ze pokażą Wam jak pracować z Piotrusiem i wyjdziecie na prostą.

Kasiek oj biedna Polka, ja ostatnio z panem, ze sklepu i taki przejęty opowiadał mi jak spędził pół nocy z 2,5letnią córeczką któa wybiła sobie zęba i rozwaliła wargę o łóżeczko dla lalek no i mówi, ze był tam 2l chłopiec który wybił sobie 4zęby właśnie na oparciu od fotela :/

Andzia mam nadzieje, ze rozmowy z mamą pójdą pomyślnie!!

Dobra idę prać wózek, bo wstyd z nim wychodzić już.

heloł dziołszki!

dzisiaj mam urlopik i dzien spędzam z Sergiuszkiem, ale że bunt 2latka pelną parą u niego, to i nastroje u mnie dzisiaj jak sinusoida od zachwytu po wściekłość;-)
młody teraz ma drzemkę, ja zjadłam obiad i posprzątałam podłogi, a teraz mam chwilkę dla was!!!!! :*

mlodak kurcze mi też okres po porodzie jakiś dziwny się zrobił, co prawda najpierw brałam tabsy, ale nie biorę już od września i zaczęły się cyrki, okres normalny 2 dni plus jeden taki, że prawie nic, potem 1 dzień przerwy, całkiem sucho a na czwarty zaczynają się plamienia, nawet 2-3 dni... i tak sobie myślę czy to nie taka przypadłośc po ciążowa?

Sunshine ech szkoda, że nic się nie da zrobić :( nawet nie wiem jak cie pocieszyć... szkoda mi Ciebie bidulko! ale gratuluję wytrwałości w nowych postanowieniach ćwiczeniowo-dietowych
ja przyznaję się bez bicia, że od 2 tygodni u mnie jest tzw. "light";-):-D

Alijenka jak Nataszki paluszki?

Kasiek ja cię kręcę!!! martwy ząbek? jak to niewiele potrzeba... oby się teraz bez komplikacji obyło

Josie twój m to chyba taki trochę hipochondryk, co nie?;-) pewnie dlatego dał się namówić na szczepienie, a w ogóle to jak jego bolerioza?

Kurde coś ciśnienie spada bo normalnie ziewam jak lew :-D

Mała mi zasnęła w aucie i przeniosłam ją do łóżeczka, mam nadzieję że zaśnie normalnie bo wczoraj walczyłam z nia do 22

kasiek dopiero doczytałam z tą jedynką, biedna Polka, dobrze że ją nie boli, w tamtym roku jak byłam nad jeziorkiem to własnie był chłopczyk który się uderzył w jedynkę niestety po jakimś czasie musieli mu ją usunąć i taki fajny szczerbol był w wieku 3 lat :-)

Sunshine to trzymam &&&&&&&&&&& za wytrwałość bo ja nadal w lesie z tym, dalej nie mogę się zmobilizować

josie ja też będę szczepić na meningo, a na bilans hmmmmmmmmmm nikt mnie nie wzywa to nie wiem kiedy pójdę

Aga, zaza powiem Wam że Niuśki palce oki tak jakby nic się nie stało na jednym paluszku tylko skórka zdarta, ale dziś rano chciał podnieść coś tą ręką coś cięższego i mówiła że ją boli

Alijenka S jak był mały to w jeden dzień D mu szafą zgniótł paluchy, a na drugi dzień ja drzwiami i na szczęście się nie połamały, ale sine miał i obolałe własnie kilka dni

A tak w ogóle dostałam wezwanie na policję w sprawie mojego byłego pracodawcy :-D:-D:-D:-D:-D

i mam taki burdel w domu że szoooook od 2 dni nie sprzątam :-(, muszę się za coś zabrać bo kurdę robaki mi się zalęgną

reklama
Alijenka jakos przegapilam wypadek Nataszki. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Bolec ja moze nawet kilka dni... Sama sobie przytrzasnelam kciuka drzwiami od auta niedawno, to z dwa dni nie moglam nic zlapac.
Miedzy moja siorka a mna jest 8 lat, ale podobno mi spiewala "lulajze Jezuniu" zamiast kolysanek i zabierala na spacery ;-) A teraz sie dogadujesz z siostra?

Josie a macie jakies zdjecia z pierwszej wycieczki?
Mlody tez cos kolo 12 kg wazy, a nie jest chudziutki wiec Janek chyba tez troche przybral? Jak tam z jego jedzeniem?

Katrina ale przystojniak :)

Munka nie nadrabiaj ;) Napisz lepiej co u Ciebie :)

MsMickey fajnie, ze sie dogaduja :)

Kasiek o kurcze. Taki niby niewinny wypadek... Mam nadzieje, ze obedzie sie bez komplikacji. Mlody wiele razy walnal zebami i podobnie jak u Janek Josie ma jedynke minimalnie ukruszona. Moj siostrzeniec majac 2 lata upadl na kafelki i musieli mu wlasnie jedynke usunac.

Aronia ja widze, ze T sobie swietnie radzi na drabinkach itp, ale i tak leze za nim z wywieszonym jezykiem. No ale wole to niz mu ciagle zabraniac ;)
Przelozcie wypad do miasta, a wyszukaj jakies atrakcje lesne czy nadwodne ;) Zawsze cos wynajdziesz :)

Hatszept tez mam czasem problem jak chce T sciagnac. Normalnie chwyt jak mala malpka ;-)

Sunshine &&&& za wytrwalosc. Zrob sobie zdjecia przed i po ;) i nam pokaz

Aga wypierz moj pliiis. W pon w autobusie sie przyjrzalam jaki jest masakrycznie brudny :zawstydzona/y: Tylko, ze tu caly czas pada i co wyjdziemy na dwor, to Tomcio wszystko kaloszami uwali. No nic, nie tlumacze sie.Jutro wypiore :-p

Zaza u mnie podobnie z humorem ;) Cwicze oddychanie w chwilach napadow ;)

W koncu przyszlo do mnie troche slonca :) Bylismy na spacerze w polskim sklepie (po drodze zahaczajac o park i plac zabaw) wiec troche sie zeszlo. Na wedlinach stal moj ulubiony sprzedawca. No normalnie jak na niego patrze to mi kolana miekna :-p Mialam ochote prosic go zeby mi kazdej wedliny po plasterku ukroil zeby sie moc napatrzec ;-)
Spotkalam tez kolezanke w Lidlu. Kupowala bulki. Ja sie jej pytam gdzie ma synka (1,5 roku), a ona, ze na parkingu w aucie, bo zasnal, a ona musi wyplacic kase i za parking zaplacic :szok: Zaniemowilam.

No i mlody wypowiedzial dzis pierwsze bardziej skomplikowane zdanie niz "mama da" ;-) Pokazal na jezyny w ktorych kiedys widzial baki i "mama bzzzz nie ma".

Do góry