My również naszej Zuzi podawaliśmy wodę koperkową, córeczkę strasznie męczyły kolki, polecił nam ją lekarz pediatra. Po kilku zastosowaniach było już widać poprawę. Może waszym dzieciom również pomoże. Polecam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
). Do tego bóle brzuszka, ulewanie...U nas znowu sama woda koperkowa nie pomagała. Poszłam po porade do naszej lekarki. I ona kazała podać Espumisan, bo wg niej ma ona najwiekszą dawkę simetykonu. Wyczytałam, że ma substancję aktywną która działa mechaniczne, zmniejszając napięcie powierzchniowe bąbelków w brzuchu, dzięki czemu łatwo pozbywamy się gazów lub są one wchłaniane. I podałam małej i powiem wam że jak ręką. Dodam że karmiłam piersiąMy również naszej Zuzi podawaliśmy wodę koperkową, córeczkę strasznie męczyły kolki, polecił nam ją lekarz pediatra. Po kilku zastosowaniach było już widać poprawę. Może waszym dzieciom również pomoże. Polecam.
Symetykon nie wchłania się do organizmu, jest z niego wydalany, także jest to substancja bezpieczna dla dzieci. Można go stosować już od drugiego dnia po urodzeniu.
U nas Espumisan nie działał, wręcz nasilał kolki. Pomoc niósł Sab Simplex oraz Antiflat.
Z kolkami walczyliśmy 9 miesięcy, dopóki nie przeprowadzono testów alergicznych.
Z tego co mi wiadomo Espumisan i Sab Simplex mają tą samą substancje czynną czyli symetykon o którym piszesz.