czarna2532
Fanka BB :)
Kasiasysunia super gratuluje corci
w koncu dziewczynek przybywa ale i tak poki co forum zdominowane przez malych mezczyzn :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To USG 3D na pewno zacznie się od zwykłego 2D. W trybie 3D lekarz nie sprawdzi budowy anatomicznej dziecka. Na 3D to przełączy na pewno już po tym "konkretnym" badaniu. Moim zdaniem 3D jest bardziej dla naszej przyjemności, żeby zobaczyć dziecko w bardziej realnym wyglądzie.Gratuluję dobrych wyników!!
Ja zapisałam sie na jutro na usg połówkowe.Lekarz zaproponował usg w szpitalu, ale jakoś tak zaczełam rozmowę, ze ktoś polecał tego i tego lekarza i wreszcie nie idę do szpitala na to badanie. Wybrałam lekarza z polecenia. Nie znam go w sumie, opieram sie tylko na dobrych opiniach. Nie wiem czy będzie różnica w badaniu ale no zapisałam sie. mam nadzieję że będzie przyjemny, bo w szpitalu to róznie bywa, zeleży na kogo sie trafi.
Mam mały dylemat tylko. Czy zrobic to badanie 2D czy jednak 3D. Mam troche ochote na to 3D ale około 20 tygodnia to dzidzius chyba, jak to określiła jedna z mam, takie "ufo". Moze wiec lepiej zdecydować się na normalne 2D, a ewentuanie kolejne 3 usg 3D juz tak dla radosci oczu... Koszt tego 2D to 120zł, no nie wiem czy to duzo bardzo? 3D juz 190zł.
Ciekawa jestem jak duży ten mój dzidziuś juz urósł![]()
Jasne! Ja to wszystko rozumiem i do rozmowy z lekarzem nie będę się denerwować. Druga sprawa jest taka, że dziecko do USG było kiepsko ułożone i do tego wcale nie chciało się przekręcić. Wkrótce i tak zamierzam wybrać się na USG prywatnie do lekarza, który prowadzi mi ciąże w przychodni na NFZ. Tylko teraz muszę z nim przegadać kiedy mam iść. Bo nie wiem kiedy teraz będzie odpowiedni moment.Slonko moja Pani gin mówiła, że wiek dziecka na podstawie długości ciała najlepiej jest określić do 8-10 tc bo wtedy dzieci rosną praktycznie jednym tempem a potem każde rozwija się według swojego własnego rytmu.