reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hejka!

Uwielbiam lato, ale te upały mnie trochę wykańczają... codziennie boli mnie głowa :/
Gabiśka była dziś pierwszy raz sama przez godzinkę w przedszkolu. Pani powiedziała, że była dzielna, ładnie się bawiła. Miała tylko jeden moment, gdy za mną zapłakała, ale szybko dała się uspokoić i poszła z dziećmi malować kredkami. Jutro znów :-) Normalnie się odzwyczaiłam od ograniczeń czasowych, a tu codziennie na 8.45 muszę ją odstawiać ją do przedszkola :-) W sumie fajnie, bo lubię mieć cel od rana, bo wtedy nie ociągam się z szykowaniem i jest więcej dnia.
Po przedszkolu poszłyśmy do naszego parku popluskać się w fontannach, Gabi szalała, a ja siedziałam na kocu w cieniu pod drzewem :-D całe szczeście, że mamy takie miejsce!

Munka Iwon polecała kiedys Jastrzębia Gore - jest w watku wakacyjnym

Zerknęłam, ale niestety miejsce bez wyżywienia... ale dzięki ;-)

K

Munka 11.09 przylatujemy, a powrotnego jeszcze nie wykupilam ;) Kurcze szkoda Gabi z ta kupka. Biedna sie zablokowala. A moze psycholog by pomogl?
Z nadmorskich miejscowek znam tylko Jaroslawiec ;) Jakbys byla zainteresowana to moge chrzestnego podpytac gdzie najlepiej karmia i maja fajne warunki, bo tam mieszka.)

Psycholog raczej u takiego maluszka nie pomoże (choć nie wiem, ale raczej nikt nie mówi o psychologu). W tym przypadku trzeba chyba przeczekać i tyle - a może przedszkole pomoże...
Do Jarosławca od nas za daleko, w tym roku chcemy miejsce bliżej od Wawy. W zeszłym roku byliśmy niedaleko Jarosławca :-D
Dzięki!

Munka w ciazy z Pola bylam we Wladyslawowie w hotelu Riga. Czysto, przestronnie (wielkie pokoje), pyszne jedzenie:) Z apartamentow moge polecic Sarbinowo (w watku) - stworzone dla rodzicow z dziecmi.

Zaraz zerknę na tą miejscówkę we Władysławowie. Tam się zaręczyliśmy, więc z chęcią odwiedzilibyśmy Władysławowo :-)
Tak, pamiętam, że polecałaś LIDO w Sarbinowie, moja psiapsiółka była tam i też poleca, ale za daleko :baffled:

Hej!

Muńka dokładnie Cię rozumię z tą kupą, mój młody już dzisiaj coś pojękiwał, więc cyrk na kółkach jutro będzie :-/
*

u Was też taki problem??

polaa - udanego pobutu !!! :-)

kasiekz - oszczędzaj się, leż, a jak będzie się to powtarzało, to może powinnać naprawdę położyć się i wychodzić tylko do ubikacji....najważniejsze teraz maleństwo!

Aylin - to się bliźniaki urodziły :-) 3mam kciuki za operację!

aga - to pogratulować tortu :-D:-D

josie - i u Was problem z kupką??

Ostatnia edycja:
reklama
witam po małej przerwie ;)
weekend spędziliśmy z Sergiuszkiem w Sieradzu u cioci i młody pierwszy raz został na noc nie z mamą i nie z tatą:happy2: i nie było żadnej afery, do tego mamusia zabalowała, wróciła przed 4, a wyrozumiały synuś spał aż do 9, choć zwykle śpi do 7 :rofl2:

młody odpieluchowany, woła siku i "be";-) na noc też nie zakładamy pampersa:tak: pękam z dumy

w piątek jak będzie pogoda to jedziemy na morze z sąsiadami, był plan na Pobierowo, ale ktoś tam D nagadał, że niefajnie tam jest i teraz nie wiemy gdzie jevchać, chciałabym do Łeby, ale ciągnie mnie do Mielna, tylko głupio tak zawsze do Milena jeździć...:dry:

mlodak muńka witam po przerwie!

polaa udanego wypoczynku w PL!

aylin a ty znowu walczysz z malinami?... och napiłabym się takiego soku...

josie super teściowa ma podejście ;)

Ale wczoraj sie usmialam!!! Perla poszla spac i od 30min cisza wiec zalozylam, ze juz spi, poczym slysze ciche wolanie "mamus, mamus...." wchodze na gore i zmierzam do jej pokoju po czym znowu slysze "mamus, mamus....." ale nie dolegajace z jej pokoju tylko z lazienki zza zamknietych drzwi :eek: wchodze a mojej dziecie siedzi na toalecie z papierem w reku i wola zeby ja wytrzec :-D:-D:-D To mi sie cora usamodzielnila!!! :szok::-D

ale super!!! pozazdrościć takiej zaradnej córci!

Powiedzcie mi, czy na moim profilu allegro mogę zobaczyć co kiedyś kupowałam?? Chcę zamówić końcówki szczoteczek od tego samego allegrowicza, ale nie pamiętam go i chciałam sprawdzić kto to był. w zakładce "kupione" mam tylko dwie ostatnie transakcje zakupowe...

Munka - aukcje stare są do archiwum przeniesione wiec raczej mnie znajdziesz. Ja dlatego czesc sprzedawców mam w ulubionych. Jak czegoś potrzebuje to bie szukam dlugo

Kasiek ciesze sie, ze plamienie przechodzi. Podpytaj gina co i jak, ale pewnie jest tak jak dziewczyny pisaly - siakies pozostalosci.

Aylin &&& za operacje maluszka. Sliczne rzeczy kupilas - te pizamki bym chyba na codzien zakladala ;)

Aga hahah cwaniak z Antka :) Chcial pewnie ocenic czy dobry torcik zrobilas. Babka z ta stowa sie pieknie zachowala :)

Andzia i jak chlopaki? &&& zeby katar szybko przeszedl.

Josie wesolo masz :D Co ta Twoja tesciowa sie uparla na spacer z wozkiem. Sasiadkom sie chce pokazac czy co?

Munka tak pomyslalam o psychologu, bo moze by cos podpowiedzial jak pomoc Gabi. Ale jak sama widzisz wiecej forumowych dzieciaczkow zaczyna miec podobny problem. Mam nadzieje, ze przejdzie. Gratki dla dzielnej Gabi - dala rade w nowym miejscu :)

Zaza gratuluje odpieluchowania :) Szybko Wam poszlo i juz na noc bez pieluchy - wooow. Fajnie, ze zabalowalas. Tez bym poszla na imprezke, ale marzy mi sie zeby rano ktos do mlodego wstal, a ja zebym sie mogla wyspac :p Moze w Pl.

Dziewczyny, co ja wczoraj odpitolilam. Mam wiecej szczescia niz rozumu :zawstydzona/y: Zgubilam przed sklepem portfel z dowodem osobistym, karta do bankomatu i kasa. Karte i kase jakos bym przezyla, ale bez dowodu bym nie poleciala do Polski we wrzesniu (nie mam paszportu). No i problem z wyrobieniem, bo do Londynu trzeba jechac, zdjecia specjalne robic, a przeciez anglicy nie wiedza jakie sa wymagania. Zorientowalam sie, ze nie mam portfela w torbie jak juz odjechalismy, ja zalamana, serce w gardle. Wrocilismy do sklepu i okazalo sie, ze jakas kochana kobieta znalazla go przy krawezniku i dala kasjerowi. Jakbym wiedziala gdzie mieszka to bym jej kwiaty zaniosla.

Hej!

Muńka tak u nas również taki problem, narazie dostaje taki środek na rozluźnienie kupki, ale efekty widoczne są dopiero za 2-3 tygodnie. Więc na razie suszone śliwki, ze słoika dostaje i chciałam się zaopatrzyć w siemie lniane. Już chyba wszystkie forum ' obleciałam ' i poprostu tak niektóre dzieci mają w tym wieku i nie ma jakiejś specjalnej recepty. Jej jak ostatnio płakał ja razem z nim i efekt był taki, że przez pół dnia płakaliśmy. Dzisiaj po całym tygodniu jedzenia śliwek suszonych, picia wody z miodem na czczo mały już 'tylko' płakał 25 min i już kupka była luźniejsza.

Zaza no to pobalowałaś :-) Gratulacje odpieluchowania Sergiuszka :-) Mój mały jak biega z gołym tyłkiem to woła siku a ubiore mu majteczki to sika w nie bez opamiętania. Chyba myśli, że to pampers. W każdym razie szybko Wam poszło :-)

Kasiekz Ty się kobitko oszczędzaj :-) I dobrze, że już plamienie przechodzi ;-)

Weekend spędziliśmy nawet fajnie, w sobotę leżałam cały dzień w basenie a mąż zajmował się młodym :-) Dzień zakończyliśmy grillem :-) a niedzielę chciałam również przeleżeć w basenie ale od 13 się taka burza zrobiła, że trwała do 17.

W środę mój m. wyjeżdża do Niemiec na 1,5 tyg więc znowu sama z małym. :baffled:
Ale za to ostatni tydzień sierpnia urlopujemy w pieninach. Odkujemy się za cały rok :happy:

Niespodzianka ale miałaś farta. Chłopakinie wwyglądają na chorych. Właśnie dałam im lody. Lecę po ccałości. ; P

Munka a może w komentarzach. No chyba ze nie skomentowałass udanego zakupu.

Mooni ale siie wylenilas. Zazdroszczę. Marzy mi się taki dzień. Dobrze ze z kupka trochę lepiej.

Zaza ty imprezowiczko ;) gratuluję całkowitego odpieluchowaniia

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, co ja wczoraj odpitolilam. Mam wiecej szczescia niz rozumu :zawstydzona/y: Zgubilam przed sklepem portfel z dowodem osobistym, karta do bankomatu i kasa. Karte i kase jakos bym przezyla, ale bez dowodu bym nie poleciala do Polski we wrzesniu (nie mam paszportu). No i problem z wyrobieniem, bo do Londynu trzeba jechac, zdjecia specjalne robic, a przeciez anglicy nie wiedza jakie sa wymagania. Zorientowalam sie, ze nie mam portfela w torbie jak juz odjechalismy, ja zalamana, serce w gardle. Wrocilismy do sklepu i okazalo sie, ze jakas kochana kobieta znalazla go przy krawezniku i dala kasjerowi. Jakbym wiedziala gdzie mieszka to bym jej kwiaty zaniosla.

trafiłaś na uczciwą osobę - to się ceni w tych czasach :-)

Munka a może w komentarzach. No chyba ze nie skomentowałass udanego zakupu.

Dzięki!! nie pomyślałam o tym :-) znalazłam sprzedawcę, ale nie ma akurat końcówek do szczoteczki elektrycznej.

Hej!

Muńka tak u nas również taki problem, narazie dostaje taki środek na rozluźnienie kupki, ale efekty widoczne są dopiero za 2-3 tygodnie. Więc na razie suszone śliwki, ze słoika dostaje i chciałam się zaopatrzyć w siemie lniane. Już chyba wszystkie forum ' obleciałam ' i poprostu tak niektóre dzieci mają w tym wieku i nie ma jakiejś specjalnej recepty. Jej jak ostatnio płakał ja razem z nim i efekt był taki, że przez pół dnia płakaliśmy. Dzisiaj po całym tygodniu jedzenia śliwek suszonych, picia wody z miodem na czczo mały już 'tylko' płakał 25 min i już kupka była luźniejsza.

a jaki środek mu podajecie?
Wiem właśnie, że problem dotyka wiele dzieci w tym wieku. My już chyba z pół roku walczymy... Nic praktycznie nie pomaga, środek podaję i ostatnio kupa była po 5-ciu dniach :baffled: Jedyne co to faktycznie bez większego płaczu, bo bardziej miękka niż dotychczas... Ale z ciężkim sercem podaję jej jakiś środek, bo pewnie nie wpływa korzystnie na organizm.

Munka mi na maila przychodzi info o kazdym zakupie na allegro. Wowczas wchodze na maila i w opcji szukaj wpisuje np.olejek i juz mam info od kogo kupilam:)

Niespodzianka fart! Dobrze ze sa uczciwi ludzie;)

Zaza gratki odpieluchowania!!! I super ze pierwsza 'samotna' noc za wami:)

reklama
Muńka my w sumie od jakiś dwóch miesięcy się męczymy, ale to były kupy co dwa trzy dni z tym, że bardzo się męczył. Od trzech tygodni potrafi nie robić kupy nawet 10 dni, i od trzech dni podaję mu ten Laximed, bo już nie miałam pomysłu, nic nie skutkowało, a próbowaliśmy już cuda nie widów. No i dzisiaj kupkę zrobił po tygodniu. Strasznie, się tym martwię, no ale nic nie zrobię, brzuch go nie boli ani, żadnych innych objawów nie ma. Jeszcze chciałam wypróbować te siemię lniane, bo czytałam, że też pomaga a nie bardzo chce go faszerować tym Laximedem. A i jeszcze probiotyk mu podaje <acidolac> nie zaszkodzi a może pomoże :-)

Do góry