reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

U mnie chodzi o szpital, w którym będę rodziła. Chcę rodzić w mieście obok, gdzie jest miło czysto i kameralnie, ale żeby tam się dostać ciąża MUSI byc prowadzona przez lekarza z tego szpitala.

No właśnie, ale dlaczego MUSI :confused: Ja jak chciałam rodzić z mężem w I ciąży (wtedy jeszcze planowałam poród sn) to mi kazali w moim szpitalu zapłacić za szkołę rodzenia. Inaczej mąż nie miał wstępu...kasa, kasa i tylko kasa. Przykre :-(

reklama
Magda z uk ja nie pamietam ile mialam ale powiedzial ze za malo wiec najpierw bralam 3 tabletki dziennie teraz mam brac 6. Ja dodatkowo bylam wyplukana z kwasu foliowego ( nie wiem jakim cudem bo bralam systematycznie.Podejrzewa ze przez ta nieszczesna homocysteine) no i od wczoraj biore ten progesteron w takiej duzej dawce i dzis panikuje bo (.)(.) mniej mnie bola :(

No tak prolaktyna niby byla w normie.Estrogeny tez

No widzisz. Przy ich wysokim poziomie bolą piersi. Pamiętaj,że prolaktyna też jest pulsacyjnie wydzielanym hormonem i dlatego piersi mogą raz boleć, raz nie, albo boleć ciągle (jeśli trzyma się górnych granic cały czas mimo wahań) albo wcale ;-)

Magda z uk moi bracia, znajomi też bardzo chwalą sobie opiekę zdrowotną w uk. Inna nie znaczy gorsza:)

Ashlee a nie masz tak że rano mniej bolą później mocniej? Ja zauważyłam że jak wieczorem ściągam stanik to aż jęczę z bólu a rano zastanawiam się czy wszystko oki bo mniejszy ból.
A staniki Magda z uk mam tylko z uk bo je uwielbiam te najzwyklejsze z primarku jak dobrze pamiętam hihi co ktoś wpada na urlop to mam świeżą dostawę;-)

Magda uk, odnośnie opieki w uk, nic dodac, nic ujac. Doceniam rowniez bardzo, ze jestem o wszystkim na bieżąco informowana I na kazdym etapie moge podjac decyzje dotyczaca prowadzenia mojej ciazy.Odnosi sie to do wszystkiego-metody badania, wyboru lekarza, miejsca porodu, itd. Dzieki temu przebieg ciazy jest mniej stresujacy. Nie doszukuje sie w sieci dodatkowych informacji poniewaz wiem, ze o wszystkich opcjach zostane poinformowana. W poprzedniej ciazy mialam lozysko przodujace, bylam monitorowana przez cala ciaze, mialalam dodatkowe badania, usg co miesiac. Mnie również irytuje gdy ktos wspolczuje mi opieki zdrowotnej.

reklama
Aschlee biore progesteron od 1 dnia ciazy, obecnie 2*200mg. Sa dni, ze piersi nie reagują wcale, a czasami nie moge ich wogole dotknac. U mnie na pewno progesteron nie ma wpływu na ból piersi.

Do góry