reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Carolajna może więzadła tak ciągną?
Mam 173 i już 63,9kg, przytylam juz 4 kg, idę jak burza ;)
Wczoraj był Harry Potter, na dziś polecam Kobiety pragną bardziej- super film, jak będę miała córkę to będę jej go włączać regularnie ;)

Carolajna tylko ja w dzień porodu wazylam 101 kg ;D ktoś mnie przebije? :)))
Pocieszam się tym że nie było podobno widać :)
Ja też się na tyle nie czulam. Nie wiem czemu tak :/ dlatego teraz nie chce tak tyc :/

Choco ja w pierwszej ciąży ważyłam 51 kg przytyłam do 75 kg i zeszlam do 64 czasami mi się zdazylo zejść jeszcze do 60 ale zaraz wracałam do 64

Carolajna - dzięki za info o Smyku, co prawda dla "nowego" maluszka nic szczególnego nie planuję kupować, bo dosłownie wszystko leży w kartonach. Ale mam dwójkę z dużymi potrzebami :-)

Bozienka - jak samopoczucie? I jakie imię dla suni wymyśliłaś?

Ad jedzenia - ja mam raczej liberalne spojrzenie na kwestię, szczególnie, że to co w naszym kraju/kulturze jest zabronione, gdzie indziej może być normalne i nie obserwuje się jakiś szczególnych komplikacji z tego tytułu. Dotyczy to i jedzenia w ciąży i w czasie karmienia piersią, bo jeśli się na nie zdecydujecie, to bardzo możliwe, że otrzymacie wskazania dietetyczne zdecydowanie bardziej restrykcyjne niż te ciążowe. Przynajmniej ja to przerabiałam. Grunt to być otwartym na informacje i działać w zgodzie ze sobą :-)

A ze szpitalem to ja mam teraz zagwozdkę, bo dwa razy rodziłam poza Wro, ale po drugim ordynator mnie raczej nie lubi, więc chyba zdecyduję się na jakiś szpital w mieście, ale nie mam pojęcia który... Moi lekarze są akurat nieszpitalni :-|

Carolajna magnez weź i ciepła kąpiel :) tak radziła Magda :)
Choco ja mam całkowity zakaz ciepłych kąpieli, prysznica itd. Tylko letnia woda. Od lekarza przykaz.

Carolajna może więzadła tak ciągną?
Mam 173 i już 63,9kg, przytylam juz 4 kg, idę jak burza ;)
Wczoraj był Harry Potter, na dziś polecam Kobiety pragną bardziej- super film, jak będę miała córkę to będę jej go włączać regularnie ;)

Margarita to pojedyńcze, mocne szarpnięcia (nie ciągnięcie) tuż pod pępkiem, głęboko w środku :(

reklama
Hmmm no to idź sprawdź trudno mi cokolwiek powiedzieć może przemęczenie albo się wszystko rozciąga albo będziesz miała biegunkę odpoczywaj dużo polez i zobaczysz

Do góry