reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Pupui - Weź Ty tych gosci wykop z domu. Co do nastroju to - piątka! Ja jakoś też kryzysuje... i jeszcze mnie od rana irytują wszyscy. Bycie jedynym prawnikiem w rodzinie powoduje, że wszyscy nagle mnie kochają ;) a teraz jak "siedzisz w domu i w sumie i tak nic nie robisz" to ludzie dzwonią zeby im pomóc prawnie praktycznie codziennie. Ogólnie nie mam z tym problemu. Skoro ja coś wiem i potrafię to dzielę się wiedzą i ok... ale nie o 8 rano.. i jeszcze jak mówię, że oddzwonie bo muszę poczytać i sprawdzić przepisy, to komentarze - "no myślałam, ze to wiesz" Nosz... taaaak... znam wszystkie przepisy na pamięć. Wszystkie kodeksy, ustawy i nowelizacje. Nosz.... :crazy:

Co do dywanu to ja nie chcę wykładziny na cały pokój tylko dywanik taki koło łóżeczka. Czarny najlepiej :p Później Leonardo sobie i tak zażyczy pewnie obrzydliwą wykładzinę w samochody i drogi - żeby nie było, nie chcę nikogo urazić, ale jak sobie wyobrażam czarno-biały pokój Leona i kolorową wykładzinę to mam ochotę płakać. Mój P. się śmieje, że ja siedzę nad tym pokojem i wybieram każdą rzecz, a Żuk i tak zaraz dostanie tonę plastików w kolorach tęczy.

Dziś na obiad zrobię pizzę :)
Soki z porzeczek wyszły pyszne!
WIzytę mam o 19! Ostatnią :D
Kciuki za wizytujące!

reklama
Lucalew a nue licza u was skobczonych tyg? Ja teraz jestem w 36..ale to jest 35i 5 dni i oni tu miwia 35..

Cina a w przedszkolu przyjma mala jsk ma krostki ? U nas chyba nie przyjmują.

Lunera a zebys wiedziala ze liczylam barany! Zasnelam w koncu hak m polozyl sie kolo mnie :) tzn on usypial emilla ale sie uspokoilam i zasnelam..

Ja w dzien wczoraj nie spalam by nie miec problemow w nocy..

Co do ruchow to Alicja rusza sie praktycznie non stop.. w nocy w dzien ..

Bunia 4 tygodnie juppi :)

Evelinkua biedna jesteś. Jeszcze troszke ..

Carmenmaria witaj

Cina moje dzieci niezaleznie o ktorej pojda spac wstaja max o 8 choc czesciej 6-7 i tak jest od zawsze .. czekam az starszaki wyrosna i bedzir trzeba ich budzic haha

Anney Ty nie pytaj ktora tylko sama hedz rodzic :) ja jeszcze 13 dni musze poczekac i wydaje sie to coraz bardziej realne.

Ja spalam o niebo lepiej :)
Od 23 do 3.30.. pozniej o 4.30 Alex sie dusil.. pozniej spalan fo 7.15 i jeszcze z Emilkiem usnelismy do 9.30!!!!! Ale to dla tego ze on wczoraj zasbal o 19 na godz i pozniej dopidro o 23 zasnal..

Akuku jestem w 38 tc tzn zaczęłam 38 tc. Mam się stawić spowrotem 4 sierpnia czyli w skończonym 39 tc a myślałam że zaczetym ale to nic. Mi się nie spieszy. A jak cos się będzie działo to mam się zgłosić wcześniej.

Blerka, goście juz nie dlugo. Pojechali na rowery na szczescie.

A Co do Da Vinci to nie ma reguły, Jocha nie lubie samochodów, ani wykładziny ulicowej... Wiec nic się nie bój. On jest na etapie torów, ciuchci tomka, pepy pig, i strażaka sama.. Teraz troche pisaki i farby, naklejanki itp...
Nic się nie bój.
MA perkusje, gitarę i klawisze w pokoju, a za autkeim nawet się nie oglądnie. nie lubi. Ja mu na siłe nie kupije.
Co do kolorowych plastikow też nie maił za wiele, bo go nie rajcowało. Miałam playmate fisherprice rain forest i kilka innych zabawek ktorymi sie bawił. ale bez ogromu ilości.

I narób przetworów i wyślij do mnie paczką, ja uwielbiam domowe pyszności!!!!

Jocha już fizia dostaje od siedzenia z domu...

Ja to chyba sie wezme za prasowanie. Zaczne od pieluch tetrowych a potem ubranka, i odrazu bym moze je poukładała.ywych

A ja kupiłam soebie płyte E Chodakowskiej z piłką i nie moge się doczekać aż zaczne znow cwiczyc. Jeszcze 2 miesiące i wracam do żywych!!!

Panikara, pamiętaj przy antybiotyku nie podawaj żadnych witamin ( bo to pożywka dla bakterii) i nie dawaj razem z antybiotykiem nic co ma wapno (bo to powoduje zmiejszenie wchłaniania antyb) Kuracje wapienno odnowcza po antybiotyku zalecaja.

Ostatnia edycja:
Ewelinkua i jak sie dziś czujesz? Jak mieśnie?

Carmenmaria witam , fajna data terminu, ja mam swoje urodziny 12 sierpnia, ale termin małego na 16 :)

Jlnx kciuki za koleżankę! Moja podobnie, zaszła w ciążę we pażdzierniku 2014 , ale niestety przed sylwestrem poroniła. Poczekała chwilkę i aktualnie jest w 20 tygodniu :)))

Cinamona, namęczyłaś się z małą, ale już przynajmniej macie to za sobą, no i zdążyliście małą wyleczyć przed narodzinamy dzidzi.

Blerka, Lunera ja będę miała dywan, ale nie na poczatku, ale dopiero jak zacznie siadać itp. Generalnie nie lubię dywanów, mam maly w salonie pod nogi jak ktoś siedzi na kanapach, a tak to jak dla mnie zbyt duże siedlisko bakterii. Mały dostanie mały dywan z krótkiego ale miłego wlosia.

Lucalew cieszę sie razem z Tobą powrotem do domu :* Daj znać jak badania wszystkie przebiegły ostatniego dnia.

Cinamona, Anney rodzi w weekend. Mój mż z kolei wywróżył mi 25 lipca...... nie wiem skąd wziął tą datę, ale ok. Zrobie wszystko co w mojej mocy..... żeby nie było po jego :p:p

Lidia no nie ma lekko, tu są kolejki do porodu :D. Trza się zapisac i zgłosić administratorce, wtedy ona zatwierdza do 7 dni roboczych i jak bedzie odp pozytywna to możesz jechać rodzić :D :p

Aneczka mocne kciuki za was!!
Magduś za ciebie również kciuki!! Za chwilę wchodzisz do gabinetu, to masz jeszcze kopa w tylek na szczęście <kick>

Panikara uff, to pomału Martusia wraca do siebie, cale szczęście

Lidia90 mam podobnie, często boli mnie podbrzusze i moj lekarz gada to samo.

Beatka z policji dostalas to zdjęcie? Policja nie ma fotoradarów. I za 9 km /h tyle kasy? Nie moga za takie przekroczenia dać tyle. Coś tu nie gra. Masz wątpliwości pytaj.

Pupui a ci Twoi goście to na Wasz koszt u Was są? ???

Blerkja kciuki za wizytę o 19. Twój facet ma rację, goście pokupują plastik w kolorach tęczy i plan zagospodarowania przestrzennego legnie w gruzach..,..

Dziewczyny a ja dziś mam już spieprz**y humor do końca ciąży. W nocy napierdzielało mnie podbrzusze, ale mocniej i kłuło.
Rano stwierdziłam,że pojadę na ktg, bo dzięki Bogu mogę jechać zawsze jak gabinet jest otwarty. Chodziło mi o spr. czy jakieś kurcze mi wyskakują.
Podłączyła mnie babeczka i nie mogła tętna małego wyczuć, ale miałam luzik, bo po drodzę w aucie czułam ruchy. Jak już znalazła to było bardzo słabe.
Snapshot_20150722.jpg

Położna uznała,że mógł się pępowiną owinąć albo ma w ogóle za krótką i zobaczymy za chwilkę jak dalej bedzie i w razie czego bedziemy działać. Na szczęście po chwili wzrosło i się wyrównało (zdjęcie jest odwrotnie).
Lekarz pod koniec wszedł do nas i pyta jak tam, połozna powiedziała mu o sytuacji. Ten uznał,że mogło być tak,że coś go uciskało.

To nie zmienia faktu,że sie przestraszyłam i teraz o niczym innym nie bedę mysłała tylko o tętnie małego. I tak do rozwiązania shit!!

Załączniki

• Snapshot_20150722.jpg
    Snapshot_20150722.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 58
Pupui - wyślij mi adres na priv....
tylko ciekawe co z tych słoików dotrze do Ciebie... :p

Też czekam na powrót do aktywności fizycznej! Ja lubię ćwiczenia z Mel B! no i bieganie...!

Lilija, niepotrzebne stresy będą... ech... Mojego P. bratowa była na ktg i nie było tętna w ogóle, później się okazało, że młody się po prostu bawił pępowiną...;) Uszy do góry!

Blerka, ja to zaczne od biegania, zeby troche forme poprawić, bo kapeć jestem taki że szkoda gadać.

Mam nadzieje, że tak samo szybko wróce do życia jak po Joschce. Tym razem mam dużo większa mobilizacje.

A co do rodzinan, ktora ciągla gada że jak siedzisz w domu to masz na wszystko czas...powiedz ze nie masz czasu bo leżysz brzuchem do góry i aktualnie na tym się skupiasz :p Pomoc pomocą, ale wzieli by też poprawke na Twoj stan...

Lilija - obserwuj i nie nakrecaj sie, bo mały też sie denerwuje razem z Tobą...
i ciesz się bo my w UK żyjemy w słodkiej nieświadomości...

Ostatnia edycja:
oj ja tez zaczynam jak najzybciej to mozliwe :D
pr
zed ciaza na chodakowskiej schudlam duzo, wiec pewnie polacze ja z mel (jej posladki <3 )

liija, no maluchy tak robia c
zasami, dobrze,ze potem wrocilo do normy!
ja te
z ide jutro na ktg.

reklama
Panikara, pamiętaj przy antybiotyku nie podawaj żadnych witamin ( bo to pożywka dla bakterii) i nie dawaj razem z antybiotykiem nic co ma wapno (bo to powoduje zmiejszenie wchłaniania antyb) Kuracje wapienno odnowcza po antybiotyku zalecaja.

prawda?! i lekarze o tym nie wspominajaa.

Do góry