reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja zglupialam z tym tsh. Mój gin 9statnio powiedział ze ostatnie doniesienia mówią ze w ciazy poziom tsh może być do 3. A w październiku ze do 2. Teraz mam 1.9 i euthyrox 75. Nie kazał zwiększyć dawki. Beata daj znać co c8 twój endo powiedział.

reklama
Dziewczyny ja po wizycie, okazało się, że to nie opryszczka, ale chyba jakiś grzybek się zadomowił, ale ciężko stwierdzić bo biorę luteinę, ale odsapnęłam i czekam na wizytę u mojego gina 16.12. przed tą wizytą będę też robić glukozę, więc w 23 tygodniu.

Ja zawsze przed wizytą u endo mam robić tsh, a między wizytami też sprawdzać i jakby było ponad 2-2,5 to dzwonić do niej o zwiększenie dawki, chociaż i tak już jadę na 150/125, więc dziwna praktyka chyba z robieniem samego ft4.

No ja właśnie juz zglupialam z tymi badaniami. Ogólnie zrobię tez tsh dla siebie żeby kontrolować :) ogólnie dziwna ta doktor była... teraz umówiłam się do jeszcze innego. Może ten będzie bardziej kompetentny :) u mnie tsh 1.66 i ft4 14.76. Ponoć w normie. Biorę euthyrox 50 :)

Jestem już po wizycie u endokrynologa. Lekarz nie zwiększył mi dawki Euthyroxu. Powiedział że od nowego roku mają wprowadzić nowe zasady co do norm TSH u kobiet ciężarnych. Otóż do końca drugiego trymastru poziom TSH może być max aż 3,0 a w trzecim trymestrze nawet do 3,5! :szok:

Jestem już po wizycie u endokrynologa. Lekarz nie zwiększył mi dawki Euthyroxu. Powiedział że od nowego roku mają wprowadzić nowe zasady co do norm TSH u kobiet ciężarnych. Otóż do końca drugiego trymastru poziom TSH może być max aż 3,0 a w trzecim trymestrze nawet do 3,5! :szok:

omg to ja po ścianach będę chodzić. Normalnie jak mam 1,5 to źle się czuję....:szok:

o to nie jest ze mną tak źle może ;) jutro idę sobie powtórzyć TSH i ft4 a za tydzień mam endo to się okaże co mi powie... widać ile lekarzy tyle opinii..

tyśka dobrze, że to nic poważnego :)

reklama
Drobi w sumie nawet sie nie zastanawiałam czy lubię...wymyśliłam sobie ze ma być na cacy, a ze szkoda mi kasy na zatrudnianie malarzy to ja będę odmalowywać pokoje i już :)

karolina zdrowia dla domowników ! Mój Mikołaj już drugi tydzień siedzi w domu z zapaleniem oskrzeli.

Glukoze bede obić w styczniu jakos miedzy 25 a 28 tygodniem, zabieram cytrynę ;)

wybralismy imię dla naszej córeczki - będzie Alicja ;) nie powinno sie chyba Nam odmienić, bo Mikołaj tez miał być Alicja :)

Do góry