majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Ja slyszalam,ze odciagac; mysle,ze najlepiej zrobi to maz

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też czytałam, żeby nie odciągać...No i co lekarz to inna opnia na temat siusiaka. Mnie dwie niezależne położne (ta ze szkoły rodz. i położna środowiskowa) mówiły żeby przy kąpieli odciągac skórkę ale raczej w celach higienicznych, żeby się tam wydzielina nie zbierała. W róznych materiałach informacyjnych było napisane żeby tego nie robić... I bądź tu mądry....
Zapomiałam spytac pediatrę we wtorek jakie ma na ten temat zdanie. Zresztą ktoś musiałby mi pokazac jak to robić żeby nie zrobić krzywdy.
Ja też bym chętnie połaziła :-) Tyle, że u nas pogoda nie pozwala - jest zimno i pada deszcz :-(Ja też najchetniej cały dzień spędziłabym na dworzu:-)
Raz, że mały jest spokojniejszy i potem dłużej śpi:-)
Dwa, sama mam niedosyt świeżego powietrza:-)