reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

ja uzywalam zwyklych bawelnianych tylko przed obchodem polozniczym zdejmowalam. aha bo w szpitalu byly 2 obchody - jeden dla matek i przychodzili ginek-poloznicy a drugi dla dzieci i przychodzili pediatrzy od noworodkow i inne piguly.... a tu w Australii ponoc nie ma obchodow tylko jak ktos sie zle czuje moze zawolac lekarza na konsultacje a tak to polozne sie opiekuja.

reklama
Ja podpasek uzywalam w 6 klasie podsawowki ,jak pierwszy raz okres dostalam,nie trwalo to zbyt dlugo...teraz to i w dzien i w nocy ( teraz jak teraz heheheh) .

Ciekawa jestem jak szybko mozna sie przestawic na takie cieniutkie , normalne podpaski??? Ktos wie???

Monika
ja też kupiłam te Hartmanna. :tak: Są super też pod tym względem że pasują na pupę :-) Bo te jednorazowe to takie kompletnie nieleżące :baffled: (Ale te też na wszelki wypadek kupiłam :-D)

Ciekawa jestem jak szybko mozna sie przestawic na takie cieniutkie , normalne podpaski??? Ktos wie???
nie mam pojęcia, wiem jedno, to co położna nam powiedziała- że jeśli będziemy używały w domu podpasek po porodzie, to najlepiej mieć zwykłe, najtańsze, bo przy nawale pracy łatwo zapomnieć o częstej wymianie, a przy tych z żelem możemy się nieźle załatwić, jeśli chodzi o infekcje, bo taka zebrana krew to super siedlisko bakterii

reklama
wiecie może, które z pieluszek jednorazowych mają wycięcie na pępek? dzisiaj pytałam, co mam zabrac do szpitala i ponoć pieluszki i chusteczki mogę (nie muszę), tylko gdzieś czytałam, że na początek mają mieć wycięcia, a jak nie to trzeba wycinać - nie spytałam w szpitalu, jak to wygląda:-(

Do góry