reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Torba do szpitala!

reklama
Mam pytanie do tych bardziej i mniej doswiadczonych mam czy do szpitala bierzecie ręcznik dla dzidzi? Czy w ogłóle podczas pobytu w szpitalu dzieci są kapane czy tylko obmywane delikatnie wodą?

Ja miałam ręczniczek, ale zupełnie się nie przydał :no: Dzieci wycierane były w pieluszkę tetrową, a kąpane codziennie - z tym, że od porodu odczekano ok. doby do pierwszego kąpania :tak:

Kotek, nie wiem jak tam u Was, ale wydaje mi się, że pieluszek to nie masz po co dźwigać, bo w szpitalu tetrówki dają. Tzn. nie tyle dają ile "wypożyczają". Po co masz targać swoje? Małą masz torbę?;-) A przecież jakby co, to ktoś Ci dowiezie.

alo Dziewczątka, w szpitalu na Inflanckiej w Wwie jest np. gotowa lista rzeczy potrzebnych do porodu dla mamy, bobka i osoby towarzyszacej.

Dla dziecka: kilka pieluch tetrowych, kilka jednorazowych, recznik, kocyk, ubranka /2 x czapeczki, 1 x skarpetki, 1 x rekawiczki, 3 x kaftaniki cienkie i 3 x grube, 3 x spiochy/, chusteczki dla niemowlat.

Dzagud w szpitalu w którym prawdopodobnie (jeszcze nie jestem na 100% zdecydowana) będę rodzić muszę wszystko mieć swoje, oni tam dają tylko podpaski. No fakt torba gabarytowo spora ale jeszcze mam w niej dużo miejsca więc nie ma problemu wziąć kilka pieluszek :-).

Moja torba jest nie tylko duża ale jeszcze na dodatek tak ciężka że jak mój ukochany niósł ją do auta to myślałam że mu już takie skrzywienie zostanie :-D Mam nadzieje że jak zasłabnie od emocji to mimo wszystko da radę ją dotargać.

A u nas w szpitalu prawie nic nie trzeba brać ze sobą - a już dla dzidzi na pewno. Chociaż pieluszki o dziwo swoje ważą. No i te dwa litry wody... :-D

No Wlasnie - ja co jestem w sklepie to sobie obiecuje kupic ta wode - i zapominam:zawstydzona/y:
Dzisiaj juz na pewno kupie!!!;-)

A torbe mam mala ale i pakowna - dla dzidzi mam na szczescie osobna - jak co to powiem M zeby dowiozl "cusss". Wzielam body w roznych rozmiarach tzn, niby wszystkie sa 56 , ale jakkkaaa roznica :szok:

Anni

no mam nadzieję, że się wywiązałaś z zadania :-D Bo dziewczyny po porodach mówiły że bardzo się przyadała. Zwłaszcza taka w stylu bodajże nałeczowianki sprint. Czyli jak bidon.

reklama
Do góry