reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Wypróbuję ten patent na wczasach :) Ruszamy za tydzień w niedzielę

Syndrom wicia gniazda jeszcze nie nadszedł. A to dlatego że w planach mamy remont przedpokoju. Mamy piwnicę ale tam brak miejsca na ciuchy. Strych fajna sprawa przydałby się. Zdecydowanie muszę zrobić porządek w mojej szafie tylko kiedy :/

Trochę zazdro zmiany pogody. U nas jeszcze ukrop. Basen pomógł na chwilę, w domu mam patelnie
cb7wugpju04jz4q8.png
Naprawde patent dobry z tym usypianiem [emoji6] przecież nie siedzielismy Bog wie ile tylko zjedlismy, na chwile sie pogadalo i szlismy spac, a mala prawie pojadla i zasnela to juz nie bylo problemu z zasypianiem w innym miejscu/nue swoim lozku. Wozek znala [emoji6]

My ruszamy 15 lipca.. juz sie doczekac nie mogę..

Ja mam taki balagan wlasnie przez remonty. Najpierw remont kuchni, potem klatki schodowe, miedzy czasie umieralam na mdlosci to zamiast balagan zniknac od razu po remoncie to tylko rosl i rosl az do niedawna i teraz ogarniam[emoji6]
Dzis w planach ukladanie w szafkach corek [emoji6]
Potem jade z mezem do dentysty bo ulecial mu zab, na razie doprawi zeba, a w sierpniu bedzie mial operacje na dziasle i kawalek korzenia usuwany bo ma jakies zapalenie.. bidok moj, on tak nir lubi dentystow

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Balam sie ze w ciazy przytyje, a pierq 5 kg schudlam teraz jem tyle co dziecko a jak juz nie moge a chce dojesc to zwracam. Zastanawiam sie czemu nie toleruje jogurtow i słodyczy....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie moge w ogole nabialu.. ale slodycze za to jem, a z corkami np nie jadlam nic slodkiego a pilam mleko [emoji6]

Sancia ja generalnie bez nabialowa jestem , a w ciąży już wogóle. Teraz jak mdlosci monely moge wcisnac tylko naturalny .
Nie wiem czy pisalas juz czy bedziesz miala chlopca czy dziewczynke , ale Twoje preferencje smakowe wskazuja na.synka.:-)
Nie zgodze sie [emoji6] nie ma co po smakach oceniac. Slodkie na córkę a kwasne na chlopca. Ja mialam na odwrot. Z corkami jadlam tylko kwasne, mnostwo mleka, i zero slodkiego. Teraz mam miec synka i jem slodkie, nie pije mleka, a kwasne mi nie wchodzi, okropbie sie czuje po tym.. [emoji6]

to jest taki wiek, Tomka kuzynki syn tez taki jest, jakby se do konca sprawy nie zdawal, ze jest u niej dzidzia...(no bo jak takie male dziecko ma wiedziec, ze w brzuchu mamy ktos jest) kurcze to ciezka sytuacja, bo to tylko dziecko a Ty je kochasz...a dziecko nie rozumie, ze kopiac mame moze zrobic dzidzi krzywde....dla porownania mam w rodzinie 3,5 letniego chlopczyka, ktory caluje mamy brzuszek i mowi, ze kocha dzidzie i mowi mamie, ze ma dbac o siebie...duzo chyba zalezy od dziecka
Moje mlodsza tez ma 4 latka niecale a przytula i mowi ze kocha dzidziusia, starsza tez taka jest. Ale jak Olivka miala 2 latka i bylan w ciazy z Ola, to tez nie raz mnie kapnela [emoji20] zalezy od wieku chyba

Dziewczyny czy macie jakieś znajome/bądź same macie doświadczenie z kontrolami z zusu w trakcie l4 w ciazy ? Sporo ostatnio czytałam na ten temat i ponoć jak ma się zwolnienie to wg urzędników powinno się siedzieć w domu 24h/dobę, jeżeli jest kontrola i nie ma nas w domu to do momentu odwołania wstrzymują wypłatę chorobowego itd

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja staram się spać z synem podczas jego drzemki bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować. Dzisiaj mnie okrutnie głowa boli, nie dałam rady nawet wyjść na spacer. Chyba będę musiała wziąć tabsa.

f2w3yx8d53zjrig5.png
Mnie wczoraj bolała masakrycznie! Ani się ruszyć nie mogłam bo tragedia. Dałam radę bez tabletki, ale byłam bliska... Tyle że się położyłam wieczorem tylko niby na chwilę i zasnąłam, pewnie jak bym nie zasnąłam to bym lapala za pigułe.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Dziewczyny czy macie jakieś znajome/bądź same macie doświadczenie z kontrolami z zusu w trakcie l4 w ciazy ? Sporo ostatnio czytałam na ten temat i ponoć jak ma się zwolnienie to wg urzędników powinno się siedzieć w domu 24h/dobę, jeżeli jest kontrola i nie ma nas w domu to do momentu odwołania wstrzymują wypłatę chorobowego itd

Kochana absolutnie! !! Mojq znajoma miala np od psychiatry L4 i tez moze chodzic itd.

Tak właśnie myślę że przy dwójce to już raczej nie ma szans na drzemkę dlatego staram się wykorzystywać okazje:)

f2w3yx8d53zjrig5.png
Ja m dwójkę [emoji16] i drzemie kiedy starszy ( 15 lat) wróci że szkoły. Wiem że wyrazie co popatrzy na małego, zrobi mu kanapkę czy da pić. Przeważnie mam takie godzinkę może półtora " spokoju" bo później to już się kłócą albo leją [emoji23][emoji6] i trzeba wstawać [emoji6]

h4zpgov3o3h14ll7.png

reklama
Kochana absolutnie! !! Mojq znajoma miala np od psychiatry L4 i tez moze chodzic itd.

No bo oni mimo wszystko traktują ciążowe L4 jak chorobę czyli jak jesteś chora to powinnaś siedzieć w domu, dziewczyny pisały, że nie ma znaczenia czy l4 mają leżące czy chodzące... u mnie ze znajomych nikt nie miał takiej sytuacji

Do góry