reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Laurka dziecko ma prawo tak się zachowywać bo przechodzi skoki rozwojowe. Takie zachowanie jest normalne przy skokach i wystarczy to przetrwac. Dziecko płacze bo nie leci mu jak zawsze i ssaniem zamawia większą ilość mleka. Są różne techniki uspokajania, można karmić na stojąco i kolysac się itd. Pierś się zmienia nawet i 50 razy w takich sytuacjach i uspokaja dziecko między zmiana piersi. A laktator nigdy nie jest i nie będzie wyznacznikiem ilości mleka w piersiach. Znam nie jedną koleżankę ktora karmi po 2 lata a laktatorem nie odciągnie ani ml.
Jeśli chcesz karmić drugie jeszcze dłużej to chętnie służę pomocą i dobrą radą:)
ja się przypomnę w okresie karmienia. bo bardzo chce karmić drugie dziecko jak najdłużej.

reklama
Truskawka89, mam mega wsparcie u rodziców, ale chłopak chce byc przy tym dziecku, chce sie nim opiekować, tylko ma kompletnie gdzieś mnie :I
to zrób tak jak on, olej go, jesteś młodą dziewczyną całe życie przed Tobą poznasz kogoś wartego siebie i Twojego dziecka. a wtedy on będzie stał obok i żałował... :)

to zrób tak jak on, olej go, jesteś młodą dziewczyną całe życie przed Tobą poznasz kogoś wartego siebie i Twojego dziecka. a wtedy on będzie stał obok i żałował... :)
Próbowałam już, nawet dzis rozmawiałam z nim o tym (nie chce właśnie tak nagle z dnia na dzień przestać sie odzywać, bo wiem jak to boli) ale chyba nie potrafię tego zrobić, za bardzo go kocham, choć wiem ze w przyszłości na pewno znajdę sobie kogoś dobrego

Mi sie sprawdził chiński horoskop wychodziła córka i jest corka, teraz mam nadzieje sie nie sprawdzi i bedzie synek bo tez corka wychodzi. A tak w ogóle to widze w tym horoskopie nie mam szans na syna przez najbliższe kilka lat buuuu

Horoskop chinski u mnie się nie sprawdził . Mój synuś wg niego to córeczka. Teraz pokazuje syna . Zobaczymy czy tym razem się sprawdzi czy nie.

Okno - właśnie umyłam. Stwierdziłam że od jednego tarasowego okna nic mi nie będzie. Umyłam. Położyłam Karima spać i teraz odpoczywam sobie. Resztę zrobi jutro pani od sprzatania ;)

1512 - mój parnter jak zaszlam w ciążę z karimkiem miał 21 lat. To była nasza świadoma decyzja, on od zawsze był bardzo dojrzały. Pracuje zeby nas utrzymać , żeby niczego nam nie brakowało, żebym ja nie musiała chodzić do pracy. A przy małym zajmuje się na równi ze mną od urodzenia. Nie spotyka się z kolegami, cały swój czas poświęca tylko dla nas . Więc wiek tutaj nie ma znaczenia.

Karmienie piersią- zawsze byłam anty nastawiona. Nigdy mi się to nie podobało, zawsze mnie to obrzydzało. Próbowałam jeden dzień przy karimie, nic nie leciało. Odstawiłam z ulgą ;) więc od urodzenia moje dziecko jest na mm , nike choruje , gdzie koleżanka karmiła do 1,5 roku a dziecko wiecznie chore, wiecznie coś. widzę po forum kwietnikówek że dzieci na mm dużo zdrowsze niż po kp, szybciej chodzą, mówią i są silniejsze ;) więc ja zostaję przy mm. To jest każdego osobista decyzja i nie rozumiem nagonki na matki nie karmiące cyckiem. Mi sie nie podoba kp i nie naśmiewam się z tych matek ani nie wytykam ich palcem. więc i mnie niech nie wytykają. Nie chcę tutaj nikogo obrażać , napisałam moje zdanie ;)

A skąd jestes? Też mam luxmed, i chodzę tam tylko po skierowana na badania.[emoji14]ale muszę sprawdzić bo podobno jak się jest w ciąży to wystarcza nawet zewnętrzne skierowana

W Warszawie jest kilku sensownych lekarzy wa luxmedzie tylko terminy bardzo odległe..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Z Łodzi. Jedyna sensowna ginekolog z LM ma terminy na październik dopiero ;) Ale swojego lekarza mam ok poza grupa i tylko o badania w cenie pakietu mi chodzi.

W horoskop chiński ani żaden inny nie wierze, ale w to, że plemnik determinuje płeć dziecka owszem ;)

Co do KP to chciałabym ze 3-4 miesiące, ale raczej nie dłużej. A co z tego wyjdzie to życie zweryfikuje ;)

O tak, pani do sprzątania wspaniała instytucja :) U mnie właśnie dziś szaleje po kilku tygodniach urlopowej przerwy, a ja na mieście załatwiam sprawy. Właśnie kwitnę w poczekalni u lekarza medycyny pracy..

reklama
A ja córkę karmiłam rok, wydaje mi sie ze to czy dziecko choruje czy nie nie zalezy od karmienia mm czy piersią. Moja nie choruje w ogóle, ale kolezanki dzieci oboje były karmione do 2 lat i chore non stop takze to nie na znaczenia. Teraz tez zamierzam karmić do roku, nie dłużej. Mam na Fb dziewczynę która prowadzi blog i ona karmiła córeczkę do 3,5 roku !!!!

Do góry