reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moj ma naoewno niskie zelazo, ale ta ferrytyne tez.mu zbadam. Dziekuje za informacje. Mialam mu wlasnie dzisiaj isc robic badania, ale z racji tego ze jest juz prawie zdrowy, a takiemu dziecku mozna u nas pobrac krew tylko na oddziale pediatrycznym w zabiegowym to sobie darowalam,.bo przez caly oddzial trzrba przespacerowac , a tylko mi nadkazenia jeszcze brakuje. U nas biegunki sie uspokoił y tak jak pisalam dopiero po odstawieniu jakiegokolwiek mleka i co drugi dzien dostaje dicoflor ale to tylko czasowe rozwiazanie. Czekam na oddział alergologiczny jak na.zbawienie, no ale.najpierw ta wizyta we srode mam nadzieje ze wniesie cos pozytywnego.
To trzymam kciuki za środę.

reklama
Ja bede miala tak samo, maz tez na 3 zmiany pracuje, w dodatku w weeekendy tez, ale wiem ze dam rade :) starsza corka ma 6 lat, jest ba tyle samodzielna ze potrafi sie sama umyc, ubrac ladnie, itd. Ja tylko mam wstac i rzygotowac dziewczynkom herbatke rano i uczesac i pomoc mlodszej w ubraniu. Ciuchy mozna przygotowac wieczorem, spakowac wszystko co trzeba tez wieczor. I z glowy. Wstac trzeba bedzie ciut wczesniej w razie gdyby maly sie obudzil na jedzonko w tym czasie kiedy wybieram dziewczynki to zebym zdazyla je wybrac po nakarmieniu ;)
Jesli chodzi o wieczory to jest lepiej wlasnie, nie trzeba sie spieszyc. Dobra organizacja to podstawa. Warto wiekszosc rzeczy przygotowac wowczas gdy maluch spi. Kapiel corkom moge zrobic gdy maluch dopiero zasnal lub gdy nie spi, jest pojedzony i ma chwile na zabawe, to wtedy wozek pod lazienke, dziewczynki do wanny, umyc juz nie problem bo same sie myja, ja tylko patrze i pilnuje zeby czegoa nie narobily, potem same leca do lozek sie ubierac bo pizamki zawsze maja wczesniej przygotowane [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
. , Zgadza sie, tylko u mnie czasem ta organizacja zawodzi. Ustaliliśmy np z mężem ze kupujemy jednorazowki, jak będę na sile to bede zmywać, a jak nie to talerze do kosza. Jak malutka sie urodzi to ze stolarzem zrobi długi blat na wanienkę i przewijak w łazience i bedą sie dzieci myć w jednym czasie, a pózniej karmiąc bede im czytać na dobranoc. Gorzej rano, ale ustalilam z dyrektorem ze chodzą sami do i ze szkoły wiec tylko ich w porę przygotować. Kuba ma 11,5 wiec bardzo dużo mi pomaga. Dzis razem ogarnelismy kuchnie pokroiłam cebulkę nastawiłem ziemniaki, a on pilnował żeby sie nie spaliła. Wstałam odcedzilam i nalozylam bo wiadomo tłuszcz gorący i skromny obiad, ale brzuchy całe.

Hej dziewczyny. Jak mija dzionek ? doczytałam, że mały Maciuś jest już po udanej operacji, cieszę się i wierzę, że teraz muż będzie tylko lepiej. Maluszek jest silny i tyle osób wierzy w jego powrót do zdrowia, że na pewno da radę.. historia Joshi dowodzi, że człowiek może dużo przetrwać i często takie smutne historie mają szczęśliwe zakończenie..

Coś kiepsko śpię ostatnio, znowu miałam jakieś głupie sny, obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć..a potem w dzień mi się spać chce.. Was też tak bolą plecy? ja nie wiem, ale wydaje mi się, że bolą z każdym dniem bardziej:sad: miłego weekendu wszystkim

Jadwiga Izulxxxx

Organizacja do opanowania które kiedy i co po czym. Ale te HUMORKI i plan rozwalony. 3dzievi i 3temperanenry każde ma swoje potrzeby jak pisze a ja jedna wieczorami. Mój synu tez dużo sam zrobi np kanapki sobie ale znów lekcje tzn polski juz nie bardzo bo nie lubi pisac i często drze się strasznie zanim w ogóle usiądzie do pisania.Matematyka idzie mu ekspresem. Znowu H nie lubi spać i qykapana i klade ja do lozka to wstaje z 15razy jak pogasze swiatlo to i tak skubana wstaje i nigdy w nic nie wejdzie i tak wychodzi w pokoju i lazi po domu aż padnie. No mowie każde inne potrzeby ma a jeszcze dojdzie mi taki maluszek i oby żadne kolki go nie braly bo synu starszy to sie darl od 19 do 22 codziennie.

Ja bede miala tak samo, maz tez na 3 zmiany pracuje, w dodatku w weeekendy tez, ale wiem ze dam rade :) starsza corka ma 6 lat, jest ba tyle samodzielna ze potrafi sie sama umyc, ubrac ladnie, itd. Ja tylko mam wstac i rzygotowac dziewczynkom herbatke rano i uczesac i pomoc mlodszej w ubraniu. Ciuchy mozna przygotowac wieczorem, spakowac wszystko co trzeba tez wieczor. I z glowy. Wstac trzeba bedzie ciut wczesniej w razie gdyby maly sie obudzil na jedzonko w tym czasie kiedy wybieram dziewczynki to zebym zdazyla je wybrac po nakarmieniu ;)
Jesli chodzi o wieczory to jest lepiej wlasnie, nie trzeba sie spieszyc. Dobra organizacja to podstawa. Warto wiekszosc rzeczy przygotowac wowczas gdy maluch spi. Kapiel corkom moge zrobic gdy maluch dopiero zasnal lub gdy nie spi, jest pojedzony i ma chwile na zabawe, to wtedy wozek pod lazienke, dziewczynki do wanny, umyc juz nie problem bo same sie myja, ja tylko patrze i pilnuje zeby czegoa nie narobily, potem same leca do lozek sie ubierac bo pizamki zawsze maja wczesniej przygotowane [emoji4]

Ja też nie ukrywam że się trochę boję wieczorów.. boję się że będę nerwowa z przemęczenia. Na szczęście mąż mój pracuje na zmiany więc większość dnia i wieczora jest. Najgorsze będą dwójki.
Dodatkowo ja od połowy września będę trochę pracować więc trzeba będzie angażować teściową w opiekę nad dziećmi. Zobaczymy jak to wyjdzie

cb7wugpju04jz4q8.png

Hej dziewczyny. Jak mija dzionek ? doczytałam, że mały Maciuś jest już po udanej operacji, cieszę się i wierzę, że teraz muż będzie tylko lepiej. Maluszek jest silny i tyle osób wierzy w jego powrót do zdrowia, że na pewno da radę.. historia Joshi dowodzi, że człowiek może dużo przetrwać i często takie smutne historie mają szczęśliwe zakończenie..

Coś kiepsko śpię ostatnio, znowu miałam jakieś głupie sny, obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć..a potem w dzień mi się spać chce.. Was też tak bolą plecy? ja nie wiem, ale wydaje mi się, że bolą z każdym dniem bardziej:sad: miłego weekendu wszystkim
Mi sie snilo ze najpierw plamilam a potem juz na wkladce byla zywa krew. Jezu jak sie balam.. :(

reklama
Jadwiga Izulxxxx

Organizacja do opanowania które kiedy i co po czym. Ale te HUMORKI i plan rozwalony. 3dzievi i 3temperanenry każde ma swoje potrzeby jak pisze a ja jedna wieczorami. Mój synu tez dużo sam zrobi np kanapki sobie ale znów lekcje tzn polski juz nie bardzo bo nie lubi pisac i często drze się strasznie zanim w ogóle usiądzie do pisania.Matematyka idzie mu ekspresem. Znowu H nie lubi spać i qykapana i klade ja do lozka to wstaje z 15razy jak pogasze swiatlo to i tak skubana wstaje i nigdy w nic nie wejdzie i tak wychodzi w pokoju i lazi po domu aż padnie. No mowie każde inne potrzeby ma a jeszcze dojdzie mi taki maluszek i oby żadne kolki go nie braly bo synu starszy to sie darl od 19 do 22 codziennie.
Moja córka w zeszlym roku w zerowce a miala kupe zadania domowego, i matma ok, ale pisanie i szlaczki to dla niej szok ;/ wiem co przechodzisz.. ale damy rade, zobaczysz [emoji6]

Do góry