reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, mamy dwa podobne tematy: pokoje naszych maluszków i krolestwa naszych maluszków. Trzeba by z tego zrobic jeden temat ;) tak mysle

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Zdublowalysmy sie z @creativo :) Rzucilam tematem na wyprawkowym pare dni temu, ale poki co cisza na watku [emoji14] Ja jestem na etapie wykanczania pokoiku, czekam na wyplate zeby fotel kupic i sie pochwale :) Jak macie gotowe lub inspiracje kacikow/ pokoji to wrzucajcie w ktorys z zalozonych watkow, drugi sie usunie :)

Bry Brzuchatki :)
Nie wyspalam sie , snilo mi sie, ze M mnie zdradza z 3 kobietami na raz [emoji44] Obudzilam sie wsciekla a jeszcze w gratisie mam ucisk na zoladku :/ Po sniadaniu troche lepiej, ale mam wrazenie, ze to zaraz zwroce.

Milego dzionka! :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Zdublowalysmy sie z @creativo :) Rzucilam tematem na wyprawkowym pare dni temu, ale poki co cisza na watku [emoji14] Ja jestem na etapie wykanczania pokoiku, czekam na wyplate zeby fotel kupic i sie pochwale :) Jak macie gotowe lub inspiracje kacikow/ pokoji to wrzucajcie w ktorys z zalozonych watkow, drugi sie usunie :)

Bry Brzuchatki :)
Nie wyspalam sie , snilo mi sie, ze M mnie zdradza z 3 kobietami na raz [emoji44] Obudzilam sie wsciekla a jeszcze w gratisie mam ucisk na zoladku :/ Po sniadaniu troche lepiej, ale mam wrazenie, ze to zaraz zwroce.

Milego dzionka! :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Moj usune pozniej jak odpale laptopa ;)

Dzień dobry
Hej dziewczyny !
Moze ktorejs przyda sie kiedyś... miałam ostatnio na szkole rodzenia temat o laktacji i babeczka tłumaczyła, że nawet jak jesteśmy chore i przyjmujemy leki możemy bez obaw karmić malucha, jest taki leksykon leków (nazwy leków wg ich łacińskich odpowiedników) i on obrazuje które leki są bezpieczne.
Mówiła,ze leki z kategorii L1-L3 można przyjmować bez obaw, a w przypadku reszty zawsze można poprosić lekarza o jakiś zamiennik (na ten lżejszy). Wrzucamy link :)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków
Przyda się, super. A powiedz mi, czy wiesz co oznacza ta klasyfikacja w czasie ciąży, jakie oznaczenie oznacza leki bezpieczne w ciąży? Bo szukałam tam gdzieś legendy i nie ma

To moja tesciowa mloda i lajtowa kobieta, nie wtraca sie. Bardziej myslalam o babci meza [emoji23] ona ma pelno "dobrych rad".

Wiesz, ja pamietam skurcze, poznalabym je chyba, ale nie wiem czy gora czy dol bo ja mialam wrazenie ze mi tak lapie od razj calosc [emoji23] ale jak bylam ostatnio w szpitalu to kobitce obok lekarz cos o tym mowil, i wydaje mi sie ze mowil ze porodowe to te wlasnie od gory do dolu, ale reki sobie uciupac nie dam [emoji23]

To chyba nie jest kwestia wieku, bo moja mama ma 66 lat, a teściowa 53 i to moja mama potrafi powiedzieć, że za jej czasów było inaczej i że ona się nie zna.
A co do skurczy porodowych, to mnie się też wydawało, że one na całym brzuchu na raz...ale też głowy nie dam :-p

Oj ja uwielbiam bajki Brzechwy. Super sie je czyta ;) dziewczynki lubia najbardziej o kotku i rzepke [emoji4]

Z tych klasycznych bajek (nie tylko Brzechwy) mój młody najbardziej lubi Rzepkę, Ptasie radio, Małpę w kąpieli, Pawła i Gawła, ale oczywiście nade wszystko Lokomotywę :happy:

Czarownica kiedys widzialam porod gdzies za granica i gotowali lozysko pozniej w tym "naparze" kapali dziecko moze to tez jest jakies wyjscie ? Tak mi sie tylko przypomnialo nie wiem co to mialo na celu ;)
A to jak się ugotuje łożysko, to nie pozabija się tego wszystkiego co wartościowe dla dziecka?

Witam się i ja. Synuś w szkole, a ja leniuchuję w łóżku:) maleństwo mi szaleje w brzuchu, że hej, od wczoraj się tak rozkręciła, że cały brzuch mi faluje :D
Mam w gościach mamuśkę, więc na razie będę się mniej udzielać. Miłego dzionka :)

Pozdrawiam Was z grodu Kraka!:) Wlasnie siedze u bram Ikea i czekam az mi otworza:) Przyjechalam specjalnie zeby sie jutro spotkac z mamuskami w Krakowie i bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze mnie nie zawioda i przybeda w komplecie!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Dzień dobry

Przyda się, super. A powiedz mi, czy wiesz co oznacza ta klasyfikacja w czasie ciąży, jakie oznaczenie oznacza leki bezpieczne w ciąży? Bo szukałam tam gdzieś legendy i nie ma

To chyba nie jest kwestia wieku, bo moja mama ma 66 lat, a teściowa 53 i to moja mama potrafi powiedzieć, że za jej czasów było inaczej i że ona się nie zna.
A co do skurczy porodowych, to mnie się też wydawało, że one na całym brzuchu na raz...ale też głowy nie dam :-p

Z tych klasycznych bajek (nie tylko Brzechwy) mój młody najbardziej lubi Rzepkę, Ptasie radio, Małpę w kąpieli, Pawła i Gawła, ale oczywiście nade wszystko Lokomotywę :happy:

A to jak się ugotuje łożysko, to nie pozabija się tego wszystkiego co wartościowe dla dziecka?
O proszę ;)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków

Dzień dobry

A wiesz, ze tez sie nad tym zastanawialam, goraca woda zabija wszystko przeciez ... no ale nie zglebialam tematu wiec w sumie nie wiem w jakim celu to robili ...

Dzień dobry

Ja myślałam że za kolonizacje jelitek dobrymi bakteriami odpowiada siara. [emoji13]
Dicoflor dawałam dopiero jak były problemy brzuszkowe.

Probiotyki warto co dwa tygodnie zmienić jeśli chce się tak na zaś podawać.

A przejście przez kanał rodny daje też bakterie na skórę. Dlatego tak ważny jest kontakt skóra do skóry nawet po cc.

Gotowanie łożyska niezłe.. w porodzie lotosowym to pewnie standard :D

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry