reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

U nas rutinacea plus Wit C oraz d w kroplach. Chciałam dawać bioaron ale miał inny smak niż rutinacea i Kacper nie chciał a po tranie mi wymiotowal
Tran mamy zawsze smakowy-Mollers cytrynowy a teraz taki z rybką owocowy chyba Sanostol. Ja Oli zawsze razem w miarkę wlewam 5ml tranu+5ml syropu. Tran jest lżejszy więc wypływa na wierzch, wpada jako pierwszy do buzi a zwieńczeniem jest słodki syropek:) potem popija wodą i jest git:) nigdy nie cofnęło się jej, nigdy nie odmawia

reklama
Ja zaczęłam synkowi dawać tran, wybrałam Mollers baby (te dla niemowląt są bardziej oczyszczone z metali ciężkich), zaryzykowałam ze smakiem naturalnym stwierdzając, że najwyżej się przerzucę na smakowy. Na początku się krzywił, ale dość szybko zaakceptował naruralny smak tranu. Uff. Bo mnie już sam zapach o mdłości przyprawia :D

Ja swojej tez daje Mollers i pije bez problemu :) ale ma straszne usta od tej bostonki i kilka kropek na dłoniach i stopach ;( bidulka moja.
Ja czuje sie fatalnie wczoraj miałam 37.7 temp spociłqm sie jak szczur maz mnie przebierał bo w ogóle sił nie miałam. Dzis taka słaba jestem ze szok :/ jak wlazlam na wagę to 2 kg mniej wczoraj nic wydusić w siebie nie mogłam dzis to samo masakra :/
Laze w piżamie cały dzien.
Wczoraj wypiłam chyba z 8 herbat z miodem i cytryna aż mnie modliło od nich i biorę *spam* czy jakos tak.
W ogóle powiem Wam ze sie martwię se z córka czułam juz ruchy a teraz cisza, albo cos jest nie tak albo mam rzeczywiście jakis kłopot z łożyskiem i tłumi mi te ruchy. Zwariuje do wizyty

Czyli jeszcze przed nami puchniecie nóg i glukoza ;) pewnie im brzuszek wiekszy tym pojawi sie parcie na pęcherz moczowy...
wczoraj odkryłam że to nie przez tycie stanik w obwodzie robi sie ciasny bo w tym miejscu nadal mam skóre i kości tylko to klatka piersiowa sie rozszerza bo macica wypycha wszystko do gory! :)

Na początku się krzywił, ale dość szybko zaakceptował naruralny smak tranu. Uff. Bo mnie już sam zapach o mdłości przyprawia :D
ja też moim daję tran moller'sa, tzn Starszak zażywa już w tabletkach
ale oboje od początku bez problemu pili
ale dla mnie tran to koszmar dzieciństwa, do dziś pamiętam jak mama mnie tym świństwem katowała
Ja czuje sie fatalnie
zdrowiej
i pij ten *spam*, mnie super pomógł
pewnie im brzuszek wiekszy tym pojawi sie parcie na pęcherz moczowy...
ja już sikam często
a jak pęcherz pełny to też stawia mi się macica

Kulka, to, że jeszcze nie czujesz ruchów to raczej nie jest zwiastun problemów z łożyskiem. Może masz je po prostu na przedniej ścianie? Ja w poprzedniej miałam na tylnej ścianie i jak zaczęłam czuć ruchy to już czułam codziennie. A teraz mam na przedniej i zonk, czasem czuję a potem przez parę dni cisza. Widziałam na usg jak to wygląda, dziecko sobie trafia w łożysko jak w wielką poduchę, a że jest jeszcze malutkie to nie mam możliwości tego poczuć.

Zdrówka dziewczyny :*

Ja sikam często, ale chyba jeszcze nie tak bardzo. W nocy wstaję raz póki co ;)

Dzisiaj załamka na wadze, bo nagle przyrost 1,5 kg :szok: z dnia na dzień :/ ja nie wiem, z 2 dni pewnie znowu będzie mniej, nie wiem skąd takie wahania...

Kulka, to, że jeszcze nie czujesz ruchów to raczej nie jest zwiastun problemów z łożyskiem. Może masz je po prostu na przedniej ścianie? Ja w poprzedniej miałam na tylnej ścianie i jak zaczęłam czuć ruchy to już czułam codziennie. A teraz mam na przedniej i zonk, czasem czuję a potem przez parę dni cisza. Widziałam na usg jak to wygląda, dziecko sobie trafia w łożysko jak w wielką poduchę, a że jest jeszcze malutkie to nie mam możliwości tego poczuć.

U mnie jest tak samo. Nie czuje nic właściwie bo łożysko na przedniej ścianie, a na usg widzę jak się wierci.

reklama
Ja swojej tez daje Mollers i pije bez problemu :) ale ma straszne usta od tej bostonki i kilka kropek na dłoniach i stopach ;( bidulka moja.
Ja czuje sie fatalnie wczoraj miałam 37.7 temp spociłqm sie jak szczur maz mnie przebierał bo w ogóle sił nie miałam. Dzis taka słaba jestem ze szok :/ jak wlazlam na wagę to 2 kg mniej wczoraj nic wydusić w siebie nie mogłam dzis to samo masakra :/
Laze w piżamie cały dzien.
Wczoraj wypiłam chyba z 8 herbat z miodem i cytryna aż mnie modliło od nich i biorę *spam* czy jakos tak.
W ogóle powiem Wam ze sie martwię se z córka czułam juz ruchy a teraz cisza, albo cos jest nie tak albo mam rzeczywiście jakis kłopot z łożyskiem i tłumi mi te ruchy. Zwariuje do wizyty
Biedactwa [emoji54] wygrzewajcie się i kurujcie.

Do góry