reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

O wlasnie, apricot, dzięki za podlinkowanie, bo zgubiłam. Z tego, co się orientuję to w okolicach 20 tc, można już wykryć dlatego pisałam o połówkowym; w przypadku vasa previa często kładą do szpitala po 30 tc żeby mieć mamę na oku i pod ręką, dają sterydy na rozwój płucek i ciążę rozwiązują między 35 a 37 tc.

reklama
Paulyna oglądałaś na żywo tego Mutsy Igo - zawróciłaś mi nim w głowie. Tyle, że jak na tą cenę to słabe opinie o nim czytałam, masz jakieś sprawdzone źródło na temat wózka?

O wlasnie, apricot, dzięki za podlinkowanie, bo zgubiłam. Z tego, co się orientuję to w okolicach 20 tc, można już wykryć dlatego pisałam o połówkowym; w przypadku vasa previa często kładą do szpitala po 30 tc żeby mieć mamę na oku i pod ręką, dają sterydy na rozwój płucek i ciążę rozwiązują między 35 a 37 tc.
Tez zapytam gina czy zwraca na to uwage... te kolory plynacej krwi widzialam jak serduszko sprawdzal..

Paulyna oglądałaś na żywo tego Mutsy Igo - zawróciłaś mi nim w głowie. Tyle, że jak na tą cenę to słabe opinie o nim czytałam, masz jakieś sprawdzone źródło na temat wózka?
Za bardzo nie chce mi sie wnikac w wózki , zostawilam to mężowi i z tego co slyszalam (po jego doglebnych analizach i rozmowach z kolegami ojcami) jest bliski decyzji o zakupie wózka x-lander tego z diodami. Ja tylko wybiore kolor :)

tak oglądałam na żywo i bardzo mi się podoba :( , ale cena właśnie wysoka bardzo :/ trochę ciężko podbija się do góry na krawężnikach itp. Jego opinie to czytałam głównie po blokach i jak przy każdym wózku są zwolennicy i przeciwnicy... na 10 opini znajdzie się jedna, gdzie coś nie pasuje :/ budę od spacerówki ma małą :/

Za bardzo nie chce mi sie wnikac w wózki , zostawilam to mężowi i z tego co slyszalam (po jego doglebnych analizach i rozmowach z kolegami ojcami) jest bliski decyzji o zakupie wózka x-lander tego z diodami. Ja tylko wybiore kolor :)
my nad tym też się wahamy, bo ma odwracaną spacerówkę, terenowe koła, głęboką budę, fajnie reguluje się wysokość rączki, podoba mi się hamulec na środku :) ja przeczytałam jedną opinię, że jakaś laska połamała rączkę, jak podbijała wózek pod krawężnik... no, ale nie wiem, jak mocno to trzeba zrobić :szok:
ja jeśli już to ten kolor będę brała :) http://smykus.bydgoszcz.pl/images/p...mark/cpx_7122c387fad0da55a9021ebe3f266caa.png

Dziewczyny czy któraś z was ma/miała/planuje kupic detektor ?
Ja w ciąży z córka jakos miałam więcej spokoju w sobie i przekonanie ze wszystko jest ok. Od dwoch dni mam mega dola obudziłam sie w nocy o 3 i nie spałam do rana bo nie wiem czy mi sie śniło czy cos ze w coazy nie jestem.... ruchów tez jakos nie czuje osiwieje :( jeszcze mam szpital w domu na całego :( maz dzis wrócił z pracy z 39 stopniowa temp :(

reklama
Wiem, że niektóre posiadają detektor :) Ja sama próbowałam wylicytować używany, ale przelicytowali mnie :/
A który masz tydzień? Wcześniej czułaś ruchy?
Mi dzisiaj jeździ po brzuchu, to chyba dziecko w końcu :p albo jednak gazy krążą po jelitach :p
Współczuję chorego męża :( obyś się nie zaraziła..

Do góry