reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczyny, obudziłam się z jelitówką.. od nocy ból zoladka, skręty, kibelek, bóle mięśni... nie mam dziś siły na nic... wiecie co może mi pomóc? Jakieś cudowne sposoby? Poza probiotykiem, ziołami i kanapka sucha... nie mam już siły :(

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ostatnio smecte bralam gin mi zalecil i pomoglo jak bedziesz sie slabo czula to jedz na kroplowke do szpitala

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Teraz juz nie [emoji14] teraz tylko frida sie wyciaga haha
Zartuje tak na serio to chodzi chyba o to, ze frida czy katarek sa dokladniejsze od gruszki ja kupilam z canpolu jak sie nie sprawdzi to pewnie kupie zwykla gruszke ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Właśnie sprawdziłam sobie co to jest ta frida. I czy tylko ja mam przed oczami obraz, że smarki które odsysam wypadaja drugą stroną rureczki? :p
Zerknęłam też na ten katarek. I byłam pewna, że sobie jaja robicie z tym odkurzaczem. Rany boskie! Przypomniała mi się historia, jak mój kolega drażnił się z psem, który strasznie szczekał na odkurzacz podczas odkurzania. I tak się drażnili, że psiakowi zassało język. Biedny skomlal i piszczał. Ale przestał szczekac na odkurzacz. Uciekał jak tylko go zobaczył.

Właśnie sprawdziłam sobie co to jest ta frida. I czy tylko ja mam przed oczami obraz, że smarki które odsysam wypadaja drugą stroną rureczki? :p
Zerknęłam też na ten katarek. I byłam pewna, że sobie jaja robicie z tym odkurzaczem. Rany boskie! Przypomniała mi się historia, jak mój kolega drażnił się z psem, który strasznie szczekał na odkurzacz podczas odkurzania. I tak się drażnili, że psiakowi zassało język. Biedny skomlal i piszczał. Ale przestał szczekac na odkurzacz. Uciekał jak tylko go zobaczył.
Spokojnie, to jest odpowiednio zabezpieczone... podobno ;) ale ja z kolei mam przed oczyma obraz żony kuzyna, która swojej córce przykładała do noska... swoje usta. Dosłownie zasysała jej gluty swoją buzią i później z języka chusteczką je wycierała. Bleeee! Czegoś takiego sobie nie wyobrażam, powiem szczerze.

Spokojnie, to jest odpowiednio zabezpieczone... podobno ;) ale ja z kolei mam przed oczyma obraz żony kuzyna, która swojej córce przykładała do noska... swoje usta. Dosłownie zasysała jej gluty swoją buzią i później z języka chusteczką je wycierała. Bleeee! Czegoś takiego sobie nie wyobrażam, powiem szczerze.

O fuj!

Kocham moja tesciowa! Nigdy o nic nie dopytuje i w nic sie nie wtraca i nigdy jeszcze nas nie odwiedzila! ideal!:)

szczerze to mimo ze bardzo lubie tesciowa to nie wyobrazam sobie omawiac z nia szegolow porodu typu naciecie... a jakies poszanowanie prywatnosci? Twoja tesciowa wyraznie przekracza granice i nie sadze zebys dala jej na to przyzwolenie?
ja miewalam kiedys (mialam jakies 24 lata i bylam na swoim) podobne problemy z rodzicami i dosc brutalnie sie z nim rozprawialam. zwyczajnie ucialam takie gadki wprost: przekroczylas granice mojej strefy intymnosci/prywatnosci i nie bedziemy dalej rozmawiac na ten temat. zajelo mi to pol roku ale przestali.
wersja light: nabijanie sie. czesto jak tesc zbyt mnie o cos dopytuje to sobie z niego zartuje np. tesc pyta "ile zescie zaplacili za dzialke?" to ja odpowiadam pytaniem "chcialby nam tata troche pieniedzy dolozyc?". to go zamyka bo nie ma grosza:) gdyby mnie tesciowa pytala o intymne sprawy to ja bym pytala ja "a mama kiedy miala menopauze?" albo "a wlasnie a mama jak rodzila? nacieli mame?"...taki odwrocenie pozycji w dyskusji czesto daje wreszcie wscibakiej tesciowej do pomyslenia.
wersja superlight: jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczac i robic swoje.

plan porodu napisalam!!!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Grama, ale gdybym jej zadała pytanie o menopauzę lub nacięcie, to by mi wszystko opowiedziała ze szczegółami. Serio...:D No cóż taki typ człowieka. A jeśli chodzi o zamknięcie tematu to działa, ale do następnego razu albo dzwoni do męża i mu suszy głowe.:D
Zazwyczaj daje sobie radę z pauzowaniem teściowej, ale nowy człowiek w rodzinie i moje hormony wywołują burzę. Cóż znajdę jeszcze metodę na nią:p8-). Dobrze, że dzieli nas 100km;)

O właśnie plan porodu. Dobrze, że przypomniałaś:)

Bleee... O fuj!!!

reklama
O boshe bleeee ! Ludzie to maja jednak pomysly
Ja to mam przed oczami zawsze znajoma ktora swojemu synkowi wysysala glutki z nosa frida a on sie darl za kazdym razem w nieboglosy nie wiem dlaczego ...czy sam proces go przerazal czy jak ?

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry