reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

podobno bardzo fajne są takie z pompką co się nogą pompuje ale nie wiem jakiej firmy ;) ja jestem leniwa więc padło na elektryczny nie chciałam używanego bo dla mnie to taka "osobista" rzecz
Hihihi, takiego jeszcze nie widziałam, ale musi fajnie taka mama wyglądać :D Niczym mleczna perkusistka.

reklama
A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?

Laktator to była pierwsza rzecz jaką tak naprawdę kupiłam do wyprawki dziewczyny zamawiajcie przez internet bo jest nawet 100zł różnicy w porownaniu do cen w sklepach ! Ja kupiłam bo dla mnie to taki "must have" nawet jak się nie przyda to i tak go zostawie na zaś jak będziemy mieli kolejne dziecko ;)
ja mam elektryczny canpola bo miał najlepsze opinie na necie ;) niestety nie mam porównania ale myślę, że będzie ok jest i na prąd i na baterie, ma kilka rodzajów ssania i można sobie regulować moc ssania :)

No właśnie laktator elektryczny to duży wydatek więc jeśli się planuje korzysta z niego także poza nawałm, żeby odciągać i wychodzić, to warto pomyśleć o tym wcześniej. My mieliśmy upolowaną używkę medeli na allegro, do tego można kupić nowe końcówki, wyjdzie taniej niż kupno nowego a na pewno taniej niż szukanie potem w stacjonarnych sklepach.

A! Jeszcze jedna sprawa... doświadczone mamuśki kochane, ile pieluszek tetrowych macie? Jak Wam się sprawdziły z poprzednimi dzieciaczkami? Do czego ich używałyście?
Oj ja mam 40... Ale dlatego że mamy strasznie ulewal a siara jest żółta i ciężko schodzi. Najpierw było 20 i musiałam dokupić bo nie dawałam rady z praniem, ale co dziecko to inaczej.
Chyba z 15 na początek dla Ciebie wystarczy :)

Jak już przy tetrach jesteśmy... moja teściowa (tak, tak, szykujcie się psychicznie) mówiła, że zimą trzeba biust ogrzewać i najlepiej sobie wkładać tetrę w stanik, żeby za zimno nie było. Czy któraś z Was słyszała kiedyś podobne rady?
Zaznaczyć pragnę, że ów teściowa latem mi kazała brzuch zakrywać jak z M. oglądaliśmy ruchy, a ja się chciałam jakoś schłodzić, bo... przecież dziecko przeziębię jeszcze ;) ale jestem ciekawa skąd takie pomysły, więc może coś wiecie :)

Hehe niezla

Cycki chowac zeby nie przewialo Bo zapalenie to mozna z bolu zejsc!;!

reklama
Do góry