reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2017

Tez to ostatnio przerabiałam... najgorzej z katarem. Cytryna, miód, cebula, czosnek i tak dwa tygodnie...
H&m tez można online zamówić, jednak lepiej przymierzyć. Moim ostatnim nabytkiem jest sukienka ciążowa - Link do: Sukienka BLACK SHEEP mama - M a m a / z e s t a w y, na święta jak znalazł, mój brzuch rośnie w zawrotnym tempie, z dnia na dzień coraz większy wiec na stare ubrania nie ma co liczyć

reklama
Hematokryt 32%, hemoglobina 11,5, mocz pH 8 , liczne bakterie, itd. Teoretycznie wyniki odbiegają od norm ale dostałam informacje ze "tak się zdarza" i tyle. Czuć, czuje się dobrze, objawów zapalenia pęcherza nie mam.
Co do odzieży ciążowej.... mogę pochwalić spodnie z h&m, sluza mi na codzień. :)
U mnie tez bakterie w moczu. Gin mi napisala na medicover online, ze nie powinnam sie przejmowac o ile nie mam pieczenia a czy bolu pecherza. Jutro mam wizyte, wiec ja wypytam.

Wracam wlasnie z wigilii firmowej i marze o lozeczku ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć ja też mam liczne bakterie w moczu, ale oprócz tego boli mnie pecherz i u mnie niestety nie obeszło się bez antybiotyku bo w posiewie wyszło mi zapalenie pecherza a to już trzeba leczyć, u mnie to już drugie zapalenie, mam nadzieję że ostatnie bo wykończy mnie ten pecherz:realmad:

Na szczęście nie mam problemów z pęcherzem i nigdy nie miałam. A moczu mi sprawdzają u położnej pod względem cukru co 2 mc. Nikt tu nie robi badań moczu, chyba że bym się skarżyła na coś. Tutaj nie robią większości badań jak w Pl.
Za oknem szaro, buro. Jesień pełną gębą . Miłego dnia ☺️

Klaudia a masz jakies objawy poza tymi bakteriami?

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
PH 8,0, wydaje mi się ze nic innego nie mam, chociaż ja jestem typem panikary :), czuje dosyć często "parcie" na pęcherz, jednak to pewnie sprawa rosnącego maluszka. :) ciężko stwierdzić, raz w nocy miałam jakby kolkę, koło 10 minut ruszyć się nie mogłam, ktoś mi zasugerował, ze to może być sprawa pęcherza.

Hematokryt 32%, hemoglobina 11,5, mocz pH 8 , liczne bakterie, itd. Teoretycznie wyniki odbiegają od norm ale dostałam informacje ze "tak się zdarza" i tyle. Czuć, czuje się dobrze, objawów zapalenia pęcherza nie mam.
Co do odzieży ciążowej.... mogę pochwalić spodnie z h&m, sluza mi na codzień. :)

Też mam hemoglobinę niższą niż przed ciążą, ale jeszcze mieszczę się w widełkach normy. Lekarz powiedział, że w ciąży krew ulega rozrzedzeniu i dlatego hemoglobina się obniża. Zaś co do moczu, to mam leukocyty w moczy lekko ponad normę, ale też żadnych objawów infekcji pęcherza. No jakbym miała się doczepić, to stwierdziłabym, że mocz ma bardziej intensywną żółtą barwę, a wcześniej był w miarę blady ;) Ale na razie bez żadnych wskazań do leczenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też mam hemoglobinę niższą niż przed ciążą, ale jeszcze mieszczę się w widełkach normy. Lekarz powiedział, że w ciąży krew ulega rozrzedzeniu i dlatego hemoglobina się obniża. Zaś co do moczu, to mam leukocyty w moczy lekko ponad normę, ale też żadnych objawów infekcji pęcherza. No jakbym miała się doczepić, to stwierdziłabym, że mocz ma bardziej intensywną żółtą barwę, a wcześniej był w miarę blady ;) Ale na razie bez żadnych wskazań do leczenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ważne, żeby zachować spokoj. :) morfologia dla kobiet w ciąży ma inne normy, to fakt. Jednak ja miałam jakiś czas temu wszystko idealnie a teraz wszystko w dół, stad panika. :)
Pytanie do wszystkich, czy jest któraś z dziewczyn z dolegliwością niedoczynnosci tarczycy? Ja już przed ciąża miałam stwierdzona, teraz biorę najniższa dawkę Euthyroxu.

Do góry