• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Imiona naszych przyszłych bobasków :)

reklama
U nas w rodzinie nadaje się dwa imiona. Jestem do tego tak przyzwyczajona, że dosłownie czułam się dziwnie z dziećmi z jednym imieniem i "niepełna" bez mojego drugiego imienia :-p Ja akurat mam po babci (Łucja). Dzieciom tez nadaję. I super, zawsze to dwa imiona do wybrania a nie tylko jedno :laugh2:. Pierwszy syn dostał po mężu, bo dla niego to było takie logiczne. Drugiemu wybrałam sama, imię które bardzo mi się podoba, ale którego nie nadałabym nigdy w życiu jako pierwsze (Wawrzyniec). Ale właśnie bardzo często spotykam się z tym, że drugie imię to zawsze imię po rodzicach lub dziadkach.
U nas dziewczynka będzie Maja Aniela, a chłopiec Bruno Mateusz.
Póki co lekarz stwierdził, że chłopak.

Z racji ze pole poszukiwań imienia w 99% zawęziło sie do imion męskich :) to trochę mam problem...wybrałam 3 : Ksawery, Tymon, Maksymilian.
@dzag82 u Ciebie jest chyba Tymcio? Ale Tymon czy Tymoteusz? :) dziecko zadowolone z imienia ?;)
Ksawery mi sie podoba, ale nie da sie zdrobnic Ksawerek ? Chyba tak sie nie mówi :) Zostaje Ksawcio :)

A Maks trochę jak pies ;) ale podoba mi sie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z racji ze pole poszukiwań imienia w 99% zawęziło sie do imion męskich :) to trochę mam problem...wybrałam 3 : Ksawery, Tymon, Maksymilian.
@dzag82 u Ciebie jest chyba Tymcio? Ale Tymon czy Tymoteusz? :) dziecko zadowolone z imienia ?;)
Ksawery mi sie podoba, ale nie da sie zdrobnic Ksawerek ? Chyba tak sie nie mówi :) Zostaje Ksawcio :)

A Maks trochę jak pies ;) ale podoba mi sie :)

Ja mam Ksawerego i mówimy do niego Ksawko [emoji6]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Emikaa, Tymon. Dla mnie Tymoteusz za długie. Nie wiem czy zadowolony, za wcześnie żeby się nad tym zastanawiał :laugh2:. Dla niego imię jak imię, jak Adaś czy Gabryś :-p Ja jestem za to bardzo zadowolona, choć nie przypuszczałam, że będzie jednak dość popularne.
No i ma zdecydowanie więcej możliwości "przeróbki" niż pozostałe które wymieniłaś. W zależności od potrzeby u nas jest Tymek, Tymuś, Tymcio, Tymulinek, Tymulek, Tymula, Tymson, Tymcior, Tymosław... :rofl2: Słowotwórstwo pełną parą :laugh2:

Emikaa, Tymon. Dla mnie Tymoteusz za długie. Nie wiem czy zadowolony, za wcześnie żeby się nad tym zastanawiał :laugh2:. Dla niego imię jak imię, jak Adaś czy Gabryś :-p Ja jestem za to bardzo zadowolona, choć nie przypuszczałam, że będzie jednak dość popularne.
No i ma zdecydowanie więcej możliwości "przeróbki" niż pozostałe które wymieniłaś. W zależności od potrzeby u nas jest Tymek, Tymuś, Tymcio, Tymulinek, Tymulek, Tymula, Tymson, Tymcior, Tymosław... :rofl2: Słowotwórstwo pełną parą :laugh2:

Zakochałam sie w tych zdrobnieniach Tymka :):)[emoji173]
Mój tyle ze prawie 6 letni Oskar pytał juz pare razy czemu nie ma Maksymilian na pierwsze :)
A ma tak na drugie. A teraz wymyślił ze on bedzie Oskar a maluch Oski :):)

reklama
U mnie w rodzinie drugie imie nadaje sie bo dziadkach, a u mojego partnera pi rodzicach. Juz pistawilam na swoimi bedziemy kontynuowac tradycje mojej rodzinki :)

A co do imion ja wybralam dla dziewczynki Oliwia. Od razy spodobali sie mojemu. Taka mała Oliwka :) a on wybral dla chlopca Nikodem. Na poczatku dziwnie na niego spojrzalam ale po chwili i kilku zdrobnieniach w glowie zakochalan sie i bedzie Nikodem :) wydajemi sie ze nie bedzie za wiele dzieci z tym imieniem w klasie\grupie. Sama mam nie najpopularniejsze imie (a przynajmniej kiedys):p i zawsze mi sie podobalo ze wystarczy jak raz sie przedstawie a wszyscy pamietaja :) mam nadzieje ze tu bedzie podobnie zwlaszcza ze wedlug lekarza ma byc chlopiec :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry