Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
http://www.edziecko.pl/poleca/7,156911,21491278,suplementy-w-ciazy-tak-czy-nie.html
Polecam lekturke
Ja brałam od 2 trymestru jakiś czas doppelcherz mama premium później odlozylam i brałam same kwasy dha bo od 20 tyg są ważne a z diety żebym je miała to same ryby bym musiała jeść.
Jak hemoglobina dobra to nie ma co brac chemicznych witamin .
Dobra dieta to jest to .
W ciąży najlepiej zapytać swojego lekarza/dietetyka co należy brać. Standardowo zalecany jest kwas foliowy (już najlepiej ok. 3 miesięcy przed poczęciem) witamina D w miesiącach jesienno-wiosennych, kwasy DHA, magnez (w razie potrzeby) by zapobiegać skurczom mięśni gładkich oraz niekiedy żelazo, jednak jest to zależne od stanu zdrowia ciężarnej.
NIE są zalecane żadne witaminy kompleksowe, ze względu na łatwość przedawkowania poszczególnych składników oraz wystąpienia niepożądanych reakcji zarówno u matki jak i u dziecka. Pozostałe składniki należy dostarczać razem z dietą, chyba, że stan zdrowia ciężarnej na to nie pozwala- wtedy należy skonsultować się z lekarzem
Na poczatku folik w pierwszym trym., a teraz pregna plus [emoji4] zastanawiam sie jeszcze czy pic olej lniany? Pije ktos? Chyba nie jest szkodliwy w ciazy?