reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamy 2017

O kurcze położyłem się na 20min a wstałam po 2 godzinach... [emoji23]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Podsunelas Mi pomysł na spędzenie reszty popołudnia :-D

reklama
Ja właśnie sie polozylam po ugotowanym obiedzie, zjedzonym i umytych garach :) jeszcze mam pomidory do posadzenia na działce a tak mi sie nie chce dzisiaj a i deszcz pada..

p19uflw1nv024jhl.png
Jejku ale fajnie masz z tym działaniem w ogrodzie :-)
Ja po cichu liczę na to, żeby pogoda się u nas utrzymała, bo mój mały ma dzisiaj trening na bieżni, a on to tak kocha....sama zresztą chyba zaraz wyjdę na leżak pod dom i tam się zdrzemne.

Pomidory sadzisz pod chmurką czy masz jakiś foliak szklarnie??

@Ankuś nic dziwnego, że Ci gumki na aparacie się farbują [emoji6] w końcu curry (a chyba nawet bardziej kurkuma) to dość silny barwnik [emoji12].
Chętnie przygarnę przepis na sos słodko-kwaśny do słoików [emoji6]. Uwielbiam robić przetwory [emoji6].
Hitem u nas jest ketchup z cukinii [emoji6] (dodaję do większości sosów do makaronu [emoji6], a teść mówi, że to jedyny ketchup który mu smakuje i jedyny który je [emoji16]) i ogórki kanapkowe z curry w octowej zalewie [emoji6].
W zeszłym roku, pierwszy "sezon" na swoim to kupowałam słoików od groma [emoji6]. Cały rok zbieram też wszystkie po musztardach i przecierach [emoji6]. Idealne do małych ilości sosu. Nie trzeba nic wygrzebywać, tylko trochę wody, wypłukać i już [emoji6]. Myślę, że w przyszłym roku będę już miała satysfakcjonującą ilość i będę już tylko wybierać te z najlepszym kształtem [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poczułam moje dzieciątko prawie tydzień temu po raz pierwszy. Obudziłam się w nocy i poczułam i usłyszałam bąbelki w podbrzuszu. Pomyślałam, że to kręcenie w jelitach, ale jednak nie. Zresztą to było czuć inaczej. I od tego czasu się powtarza. Głównie wieczorem lub w nocy. Mój mąż też słyszy maleństwo. Wczoraj zbyt gwałtownie przyłożył ucho do brzucha i małe zaczęło jakby pukać od drugiej strony - tak to opisał. To też moja pierwsza ciąża
Który to tydz bo na tel nie widze jeśli masz suwaczek :/

reklama
Burza u mnie błyska się i grzmi coraz bardziej i bardziej, a ja sama w domu... ;/

@Agnes.M tak ruchy w 12-13 tyg są już możliwe ale żeby słyszeć nie chce jakoś stawać przeciwko twojemu słowu ale to nie tak, musiało Ci coś bulgitac w tym czasie w brzuszku też to mąż słyszy mój jak się tam przytula do brzuszka. Ja ruchy z pierwszym poczułam w 19 tyg, a z drugim dzieciem w 15 tyg taki szelest jak by delikatne "motylki"

......:::::::::11tydz i 0dni::::::::.........

Do góry