reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania 2018

Nienawidze latać samolotem. Najgorsze co może być. Ale obiecałam mojemu że polecimy do Grecji no i byłam zmuszona we wrześniu jednak wsiąść do samolotu. Ehh przy starcie to płakałam normalnie. Dla mnie jest to straszne przeżycie!

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uwielbiam latać samolotem, mogłabym codziennie do pracy latać [emoji3]

serio to sprzyja żeby mieć dziewczynkę?;)właśnie nie wiem czy mi to nie zostanie przepisane coś mi ta nazwa mówi.czemu Twój gin nie chce Ci tego przepisać?

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, statystki mówią, że clo zwiększa o ileś tam % szanse na dziewczynkę.
Oczywiście, zwiększa także możliwość ciąży bliźniaczej oraz hiperstymulki
Jest ryzyko. Mój gin jest starej daty i uważa ze nie należy grzebać przy komórkach rozrodczych (tzn nie jest dobrze brać leki na jajeczka czy plemniczki )

Gdziekolwiek zerkałam prywatnie to USG około 100zł. Jeszcze jeden lekarz kobietę u nas w mieście nieźle potraktował, poszła do niego prywatnie w ciąży bliźniaczej i policzył jej za dwa badania USG zamiast za jedno. Ja chodzę na NFZ.

To w sumie niedrogo, u mnie wizyta 150 plus 50 usg

Wiesz co chyba rosna. Ostatnio mialam trzy, teraz dwa. 23 mm chyba mial jeden a drugi 17 mm. Tylko u mnie gorzej z peknieciem bo ostatnio pekl tylko jeden a przedostatnio zaden. Takze lekarz zalecil mi na pekniecie mycie podlog na kolanach :D

[emoji23]pierwsze słyszę, ze mycie na kolanach pomaga na pęknięcie [emoji23][emoji23][emoji23]

Czuje, ze bede miec migrene, juz mi oko sniezy. Dzien z zycia wyjety. Miewa ktoras z was? Przerabana sprawa :(

Miewałam swojego czasu. Przeszły mi gdy zaczęłam unikać wylanej kawy, czekolady w każdej postaci oraz stresu.

Ahh mężczyźni. Ja swojego pokochałam od przysłowiowego "pierwszego wejrzenia" i tak zostało do dzisiaj.
Wiecie kiedyś sobie obiecałam, że mój pierwszy raz będzie z kimś wyjątkowym i najlepiej pierwszym i ostatnim i cóż. Udało się :)

Ja w moim tez sie tak zakochałam. Od pierwszego, i jakoś tak od pierwszej randki codziennie jesteśmy razem. A to już 20 rok nam idzie [emoji7]
I wciąż Go kocham

Dobra starczy tych żali. xD Teraz jestem szczęśliwa i tak zostanie. Niedługo może uda się, że zostaniemy rodzicami a wtedy szczęście chyba wyjdzie poza skalę. ;)

Będzie pięknie [emoji173]️

Dzien dobry dziewczyny! 17 dc, bedzie owulacja za moment!!! W koncu sie doczekalam haha :)

Działaj działaj nie na forum siedzisz [emoji6]

To powodzenia Wam życzę, oby było jak sobie marzycie! :) My jesteśmy niewierzący więc jakbyśmy mieli brać dwa śluby to ten ważniejszy byłby humanistyczny tak jak dla wierzących kościelny. Ale to jeszcze czas, musimy na spokojnie przemyśleć. Też bym miała z byłym partnerem dzieciątko ale niestety była to ciąża pozamaciczna. Super prezent byłby dla dziadka! Dumny pewnie jak paw! :)

A co to ślub humanistyczny?

@KatiNails oo Martin też brałam pod uwagę :) ogólniecto ja to z tych co lubią imiona które mało co się powtarzają, są takie "niespotykane" a zarazem nie jakoś wymyślnie przesadzone :)
@AniaS35 oo Jasiu :) kiedyś chciałam tak po tacie dać :D

Ja rownież lubię oryginalne imiona ale nie udziwnione. Mam Janka, Jarema, Mikołaja, Witolda i Emila
Dla dziewczynki chciałabym Hania, Jagna, Dobrusia
A jeśli będzie chłopczyk to Beniamim albo Wojtuś [emoji173]️

Inka ekstra :) Pokaż jak to wygląda :)

Ja bym chciała nauczyć się szycia na maszynie. Może kiedyś się uda ;)

Mi tez sie marzy maszyna i umiejętne jej używanie [emoji7]

Dopisałam się. My też zaczęliśmy przed ślubem, choć bez specjalnych starań;) Ale miałam nadzieję urodzić przed 30 i udało się akurat 3 miesiące przed:) A teraz planowałam ok. 3 lat różnicy między dziećmi (synek ma 17 miesięcy), ale z drugiej strony nie ma na co czekać. Mam 31 lat, mąż 34 a chcielibyśmy trójeczkę, więc trzeba się spieszyć;) Choć na razie obawiam się trochę tych 2 lat różnicy, tyle by wyszło, gdyby się jednak udało w tym cyklu.

Dwa latka różnicy są super! Mam dwójeczkę 2,5 roku różnicy. Pierwszy rok wiadomo, ciężki z tymi kołkami itd ale teraz to bajka. Świetnie sie dogadują, bawią razem, i widzę jak inaczej sie rozwijają.
Teraz liczę sie z tym ze różnica jeszcze mniejsza może byc [emoji23][emoji6]
I nie powiem mam stracha, ze ni podołam

U mnie zaczyna sie cos dziać. Mam bóle w podbrzuszu, czuje jajnik i takie bóle w krzyżu jak na @
Pojawił sie różowy śluz, a teraz jest mleczny. Wiec może wkrótce pojawi sie @

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Dziewczynki nie ma mnie na liście i długo nie będzie, bo jeszcze nie zaczynamy starań. Jak już będziemy działać to na 100% się dopiszę :* Nie miejcie mi tego za złe, póki co :)

U mnie wieczór dość spokojnie, Rolnik obejrzany, teraz usypianie synka, potem ćwiczenia :)

@judytka777 powodzenia na wizycie :) Oby miała konkretny plan na Ciebie i szybko poskutkowało :)

@leeleeth Witolda też rozwazalam :) Piękne mają imiona. Mój tata chciałby mieć wnuka Emila ;)

leeleeth!!!!możesz mi powiedzieć jak Ty to wszystko ogarniasz???!!!mega szacun 5 dzieci i pragniesz mieć kolejne;)cudowna jesteś babka!!co na to Twój mąż?dziadkowie Wam pomagają?czy masz wogole czas dla siebie?jak to wszystko u Ciebie wygląda:)

@Migdalove nie.wiem jak do końca jest z ta owulacja czy możliwa w 30dc ale slyszy sie.różne dziwy i myślę że w.dzisiejszych czasach jest wszystko możliwe ...a raczej to co zdaje sie niemozliwe nagle mozliwym się staje także no ...fajnie by było hehe:D:p
@leeleeth myślę ze jesteś twardą babką i podołasz nawet jak.sie trafią bliźniaki wrazie czego Ja pokocham jak swoje bo cos.mi sie.zdaje ze z tym moim drugim bedzie problem a raczej kapke sie naczekam na te dwie kreski hehehe :p:D:D
@judytka777 &&&&&& i jeszcze raz &&&&& oby lekarz potraktował Cie poważnie i skupił się nad tym co do niego mówisz a nie wrzucił do jednego worka ... u mnie.dziś 18dc i dziwne.podejrzane.bóle jajników znów dlatego jeszcze z moim Lubym działamy ... domyślam sie.ze owu byla 4dni temu moze 5 ale mimo wszystko w tym cyklu nie.przepuszcze wiecej mojemu mężowi jak jeden dzień niech pozna moje.chamskie serce i tak juz wczoraj mi powiedzial ze czuje sie terroryzowany :-) :-) :-)

ja to chcę w każdym miesiącu widzieć tu dwie kreski jak nie u siebie to chociaż u Was[emoji6][emoji16]nic mi nie pozostaje póki co tylko cieszyć się szczęściem innych:)

a teraz z innej beczki.jestem zakupoholiczka.dzisiaj byłam na zakupach.szukam butów na zimę ale nie mogę znaleźć żadnych fajnych które by mnie powaliły:)jakie macie buty na zimę?kto chce się ze mną podzielić zdjęciem będzie mi miło:)

@tola_tola ja mam klasyczne czarne kozaki na słupku z CCC. Ogólnie jak je kupowałam to bylam zrezygnowana, bo prawie wszystkie mnie cisnely w lydkach, a mam je raczej smukłe, z tym, że wtedy byłam w ciąży, no i wybrał mi je mąż. Co ja bym wtedy bez niego zrobiła, nabiegal się po całym sklepie ale znalazł :)

Drugie to żółte trapery z kozuszkiem w środku w stylu Caterpillara.

To się rozpisalam. Haha ;D A zdjęć nie mogę wstawić, bo jeszcze leżą niewyciagniete :/

reklama
Do góry