reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
to chyba nie do konca jest tak że u nas jeśli chodzi o HIPP są te same produkty tylko wprowadzane później nie widziałam nigdzie warzyw na dobranoc :szok: a tam są i SZymkowi smakują ani kaszki waniliowej biszkoptowej więć oferta w niemczech jest zdecydowanie szersza.

Co do fasolki, to ja już w sierpniu dodawałam kilka strączków szparagowej do zupki i mała nie miała żadnych sensacji. Staram się jej te zupy urozmaicać, bo przecież nie może ciągle jeść tego samego:tak:

Właśnie miałam pytać jakie zupki gotujecie, bo od kiedy stałam sie gotująca mamusia to mi zaczyna pomysłów brakować....:crazy::crazy::crazy: przecież, nie może jeść zupki
ryżowej
(warzywa: marchewka, pietruszka, seler, por, cebulka,pierś z kurczaka &ryz,
albo warzywnej ( bez ryzu),
albo brokułowej (marchew, pietruszka,pierś z kurczaka,brokuły i kukurydza),
albo pomidorowej (warzywa+pomidory) na okrągło...:baffled::baffled:

jakie potrawy jeszcze gotujecie maluchom?

Mysia, a ziemniaka nie dodajesz? Ziemnkaka dodaję do każdej zupy, bo wbrew opinii, że to rozpychacz zołądka, to bardzo zdrowe warzywo, skarbnica witaminy C i solo mineralnych.
A kukurydzę jak dodajesz? Ziarna a potem je miksujesz?

jeszcze z buraczkiem można, Staś też lubi samą marchewkę z żółtkiem, ziemniaczka też często daję- tak jak Kasiad pisze- to bardzo wartościowe warzywo, czasem robię bardziej gęste- ziemniaczek z indykiem i koperkiem- Staś bardzo lubi, można też kalarepkę gotowaną lub cukinię.
Ja często patrzę na stronkę ze słoiczkami, czytam skład i robię podobne;-)

No i dynię Mysia jeszcze dodaję, ma sporo karotenu, a Twój Fili nie przepada za marchewką, więc tym bardziej dla niego to super warzywo.

ja tez daję do każdej zupki ziemniaki :tak: plus marchew pietruszka seler koperek a z mięska to królik i kurczak to jest zawsze standardowo :tak:no i nieraza buraczka itd a można to co w słoiczkach groszek fasolkę więc tym razem my też dodamy :tak:

Mysia, a ziemniaka nie dodajesz? Ziemnkaka dodaję do każdej zupy, bo wbrew opinii, że to rozpychacz zołądka, to bardzo zdrowe warzywo, skarbnica witaminy C i solo mineralnych.
A kukurydzę jak dodajesz? Ziarna a potem je miksujesz?

Jejkuś , Kasiad dodaje ziemniaka, do każdej zupki oprócz tej ryżowej...zapomniałam:szok::szok::szok:
A kukurydzę wrzucam w ziarnach a później całość lekko miksuje..

reklama
Prawie zawsze za to dodaję buraczka, który rewelacyjnie poprawia przemianę materii. Dzięki niemu już nie boli jej brzuszek w nocy, bo robi kupkę wieczorem.:-)

Do góry