reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pakowanie torby do szpitala ;)))

ja chyba dziś sie skończe pakowac, w sumie zostały mi tylko kosmetyki i klapki pod prysznic, ale potem możemy czegoś w popłochu nie zabrać...

reklama
Spakowałam torbę :-) Hura... Warto było choćby dla miny męża kiedy wszedł do pokoju 'Co! Już?!' Hahahaaa... ale się zrobił blady. Najlepsze, że z wrażenia sam zaczął szykować swoje rzeczy :-D.
Synek też biega po mieszkaniu i opowiada jaką to lalę kupi siostrzyczce na prezent.
Sama zaczynam się już niecierpliwić. Jakie są zdrobnienia od Karolina i Weronika?

Spakowałam torbę :-) Hura... Warto było choćby dla miny męża kiedy wszedł do pokoju 'Co! Już?!' Hahahaaa... ale się zrobił blady. Najlepsze, że z wrażenia sam zaczął szykować swoje rzeczy :-D.
Synek też biega po mieszkaniu i opowiada jaką to lalę kupi siostrzyczce na prezent.
Sama zaczynam się już niecierpliwić. Jakie są zdrobnienia od Karolina i Weronika?

Gratuluję spakowanej torby. :-)

Co do zdrobnień to ja znam takie -
Karolina- Karolinka, Karolcia, Kaja,Kajka, Karola
Weronika- Weroniczka, Wera, Weronisia, Weronka

Dziewczyny koniecznie zabierzcie ze sobą jakieś prochy przeciwbójowe - to się tyczy niby wszystkich ale w szczególności tych, które rodzą lub są po raz drugi w ciąży. Obkurczająca się macica strasznie boli za drugim razem. Mama mi mówiła, że za trezcim razem już nie boli ale na wszelki wypadek spakowałam sobie i prochy do torby.
Ten ból to mogę porównać do tego z początku porodu - nic przyjemnego.

To w szpitalu nie maja srodkow przeciwbolowych :confused:

Moja walizka czeka spakowana przy drzwiach, jeszcze tylko szczoteczke do zebow, paste i kapcie musze zapakowac i juz jestem zwarta i gotowa :-)

Oczywiście, że mają, ale taką łache robią, że wole te 3-4 zety samemu wydać i nie prosić nikogo żeby tych kwaśnych min nie widzieć.
Zresztą to sama nie wiem, jak to jest, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to mi powiedzieli, że wapno, rutinoskorbin i syropek to we własnym zakresie mam sobie kupić.

Diana Ibuprom zawiera ibuprofen - to jest lek przeciwzapalny i podaje się go dzieciom od 3 miesiąca życia - więc nie wiem czy można go brać podczas karmienia piersią (podczas ciąży jest zakazany). Można brać paracetamol (czyli APAP itp.) i mi na Inflandzkiej dawali pyralgin - chyba, już nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa.

Ekstasia ma rację z tymi lekami...wszystko co zawiera ibuprofen jest jeszcze beee dla karmiących, ale paracetamol i pyralgin można brać :tak:

reklama
a co z kwasem acetylosalicylowym (np. aspiryna i inne piryny) podczas karmienia?? chyba tez nie bardzo, piryn dzieciom tez się chyba nie podaje...:confused:

Do góry