reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie w pierwszej ciąży było widać od samego początku, a teraz płasko. Tylko ja widzę (albo mam zwidy, bo już tak bardzo chcę brzuszek zobaczyć), że jest lekko zaokrąglony.

reklama
U mnie nic nie widac, bardzo szczupła jestem. Czasem jedynie jak mam wzdęcia. Tak to rano plasciutki brzuszek

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Idę dziś do lekarza sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko okej. Te wczorajsze bóle nie dają mi spokoju. Wolę to sprawdzić. Trzymajcie kciuki [emoji4].

ny0z5ax.png

Idę dziś do lekarza sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko okej. Te wczorajsze bóle nie dają mi spokoju. Wolę to sprawdzić. Trzymajcie kciuki [emoji4].

ny0z5ax.png
Trzymam mocno! Daj znać co i jak po wizycie [emoji5]

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro wybiore sie na badania, zastanawiam sie nad ta cytomegalia moj gin mi tego nie zlecil ? Wszystkie to robicie ? Moze zleci później? Ale i tak za wszystko place wiec pewnie zrobie juz teraz.
Zastanawiam sie tez czy nie powinnam zrobić testu na wirus Zika bo będąc juz w ciąży byłam w kilku miejscach zagrożenia, oczywiście zachowywałam max środki ostrożności i nie odnotowałam żadnego ugryzienia myślicie ze powinnam zrobić?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jesli robisz i tak prywatnie to zrób wskaźnik IGG i IGM. Jak coś to można za wczasu się dokładniej dziecku przyglądać. Po prenatalnych już nie będzie widać takich rzeczy jak przezierność karkowa itp.

Co do nacieć krocza - miałam na uczelni coś o tym, pierworódkom w polskich szpitalach nacinają w 80% (!) dla tzw. BHP, wystarczy zaznaczyć, że w ostateczności okej(bo lepiej być naciętą niż popękać), ale tak dla zasady sobie nie życzycie. Tak naprawdę wystarczy zmienić pozycję z leżącej na jakąkolwiek inną. (podczas leżenia głowa dziecka naciska własnie na ten fragment miedzy pochwa a odbytem i dochodzi do pęknięć)
Nie uważam się za speca w temacie, ale warto cokolwiek wiedzieć w temacie ;)

Personalnie jestem 'żywą reklamą cc'. We wtorek cc w znieczuleniu ogólnym, w czwartek już byłam w domu ;) Wiem, ze to zaburzenia SI u dziecka, mnostwo bodzcow mniej, ale nasłuchałam sie o zwichnięciach barku u dziecka, niedotlenieniu w kanale rodnym itp. podczas SN. Ostatecznie u mnie i tak nie było wyboru porod przedwczesny, posladkowe ulozenie, odklejajace sie łożysko.

reklama
Do góry