Na pewno nie kupuj kołderki i poduszki

To Ci powie chyba każda położna. Taki maluszek dla bezpieczeństwa powinien spać w rożku lub śpiworku. Kołderkę i poduszkę kupisz sobie po roku. Ja osobiście też patrzę zawsze z przerażeniem na dzieci śpiące w łóżeczkach obłożonych takimi ochraniaczami na szczebelki. To wygląda ładnie,ale też nie jest bezpieczne.
Dużo rzeczy z pierwszej wyprawki wcale mi się nie przydało,albo przydało się po wielu miesiącach.
Warto kupić dobrej jakości laktator,ale w tym przypadku ile mam,tyle zdań.
Ja postanowiłam nie kupować tym razem łóżeczka. Myślałam o kołysce,ale przeraża mnie właśnie to,że jest obłożona materiałem,więc najprawdopodobniej zdecyduję się na mobilny kosz na kółkach. Łóżeczko kupię po kilku miesiącach.
Monitora oddechu nie miałam i raczej nie kupię
Komplet kilku sprytnych butelek różnych firm na pewno kupię,a w tym jedną samopodgrzewającą,albo termoaktywną.
Ubranka - to wiadomo. Kup jednak trochę w rozmiarze 56 żeby nie okazało się potem,że zaraz po wyjściu ze szpitala musisz biegiem lecieć do sklepu,bo wszystkie ubranka są a duże

Ja dostałam trochę ubranek na rozmiar 50 i 56 od koleżanki i mi to uratowało tyłek

Teraz jednak kupię tylko na 56.
Kup sobie też maść na brodawki. To może bardzo pomóc na początku.
Reszta listy chyba ok