reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niby że miałby być ginekologiem ? Ooo nie.. pewnie miałby odrzut od cipek. Na co mi taki mąż :D
A wczoraj przyszłam z wizyty pokazuje mu zdjęcie jedno i mówię ' a to, to ani tyle nie wiem co to jest ' .. a on mi tłumaczy ' no jak to nie wiesz to jest twoja szyjka, o tutaj jest taka łamana. Tylko że widzę że lekarz inaczej zmierzył bo na prosto a ostatnio miałaś calą mierzoną razem z tym załamaniem. To dlatego teraz wyszła krótsza ' .. zaskoczył mnie jak nie wiem.. nie wiedziałam co mu odpowiedzieć :D
Brakuje mi oceny "w szoku" :D

reklama
Czytałam to już. Ale tu chodzi o to , że dzieci tak do roku nie powinny spać na poduszeczkach i nie powinny być przykrywane kołderkami i kocykami. A nie że kocyki szkodzą. Dlatego się zastanawiałam czym przykrywać na początku skoro nie bardzo mozna nawet kołderka. Więc to nie kocyk szkodzi a samo okrycie czym kolwiek
Poleca się rożek, śpiworek albo otulacz do spania.
Ja chyba kupię 1 albo rożek albo śpiworek (otulacze mnie nie przekonują jakoś). Mimk to pościele też kupię. Zobacze jeszcze czego będziemy używać, a pościele i tak przydadzą się na później nawet jeśli byśmy nie używali na początku.

Czytałam to już. Ale tu chodzi o to , że dzieci tak do roku nie powinny spać na poduszeczkach i nie powinny być przykrywane kołderkami i kocykami. A nie że kocyki szkodzą. Dlatego się zastanawiałam czym przykrywać na początku skoro nie bardzo mozna nawet kołderka. Więc to nie kocyk szkodzi a samo okrycie czym kolwiek
Jak dla mnie to się rozumie samo przez się[emoji16] Nie wiem w takim wypadku, czego dotyczą twoje wątpliwości[emoji848]

Mam nadzieje, że i u mnie tak będzie :D bo jestem kompletnie zielona, zajmowałam się dopiero takim dzieckiem około 1,5rocznym to wiadomo, że to już co innego :D
Tzn na szkołe rodzenia idę tak czy siak, im więcej się dowiem tym może lepiej dla mnie. Ale fajnie jak mówisz, że po porodzie przychodzi wszystko instynktownie :)
Ja gdybym nie miała mamy pod ręką to pewnie bym dojeżdżała domtakiej szkoły. Ale ja miałam też kontakt przed pierwsze 2 lata od dnia urodzenia z córką mojego brata. Obecnie ma 5lat więc dużo rzeczy już zapomniałam. Ale kąpałam ja, przewijalam, brałam na spacery no wszystko od podstaw. Lenki mama miała depresje więc wszystko robiłam ja i moja mama. Brat pracował za granicą więc bratowa i mała mieszkały z nami. Tyle , że dużo się zmienia po kilku latach i wolę dopytywać o wiele rzeczy :)

Ja będę używać rożka / becika ? Jeszcze nie rozróżniam :) ale takiego czegoś :)

Klaudia będziesz później handlować chyba ciuszkami i to nieużywanymi :D hehe a jaki to sklep? Bo śliczne te rzeczy [emoji7]
Te ładniejsze i lepsze chowam i nie wydaje a co przebiorę to pewnie schowam i dam siostrze w przyszłości lub sprzedam żeby się nie zasypać ciuszkami :D bo co kilka miesięcy jednak rozmiarowo będą przybywać :p
Dziękuje :) szczerze ? Lumpeks :D ale mają firmy takie jak : F&F, H&M, Pinokio itp. i wydaje mi się , że niektóre są nawet nowe :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie do mnie dotarło , że mam dość ubranek :errr: cała komoda wypchana po brzegi, na balkonie sznurki zajęte bo ubranka schną i właśnie się biorę za kolejne :o
IMG_20180419_154337_800x600.jpg
IMG_20180419_154244_800x600.jpg

Musi mnie kopnąć ktos w tyłek , żebym się ogarnęła z kupowaniem :laugh2:

Załączniki

• IMG_20180419_154337_800x600.jpg
    IMG_20180419_154337_800x600.jpg
    208,1 KB · Wyświetleń: 389
  • IMG_20180419_154244_800x600.jpg
    IMG_20180419_154244_800x600.jpg
    94,9 KB · Wyświetleń: 393
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama