reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzien dobry wszystkim spiochom :-)
Ja juz po samotnej nocce, urzeduje w pracy...
Pumi- udanego wypoczynku
Pandorax- no Ty to geniusz jestes:-)
Justice- no u Ciebie widac ciąże:-)Slicznie wygladasz...
Ja wczoraj byłam ważona- mam 6 kilo na plusie- waze 55 kilo.
Od ostatniej wizyty przytyłam 1,7 ;-)

reklama
witam , ja sie w nocy do d..y czulam, nie moglamsie ulozyc, glowa mnie nawalala, zygalam...masakra.
Justice sliczny brzuszek, Pandorax gratuluje nowego tytulu, bedziesz wiec Dr&Mama:-)

Czesc dziewczyny ja mam doła po wczorajszej wizycie u gina niby jest wszysko dobrze ale zaistniało podejrzenie ze moj dzidzius cierpi na makrosomie płody czyli zbyt duzy przyrost wagi jak na ten wiek ciazy.
Mam zrobic ten test na glukoze i wtedy sie okaze lekarz powiedział ze nie mam czym sie stresowac bo do tej pory glukoza była w normie, ale własnie czytałam ze cukrzyca ciazowa wystepuje w 2 lub 3 trymestrze

Donia- nie przejmuj sie na razie...Ja siewczoraj pytałam co z waga mojego maluszka bo poprzednio był za mały. I powiedził mi,że tak naprawde to do 30 tygodnia ciazy raz dziecko przybiera raz traci...Zobaczysz,że bedzie dobrze:-)
Anja- bidulko, to teraz musisz poodpoczywac

zaistniało podejrzenie ze moj dzidzius cierpi na makrosomie płody czyli zbyt duzy przyrost wagi jak na ten wiek ciazy.

Donia to musisz uważać. MOja Julia też urodziła się z makrosomią. NIe jest to zupełnie nic strasznego jak po prostu duża waga urodzeniowa dzidziusia. Jeśli to się potwierdzi na kolejnych wizytach to musisz ze swoim ginem rozważyć decyzję co do rodzaju porodu. Jeśli okaże się że masz cukrzycę a waga dziecka przekroczy 4 000g, to musisz mieć cc. U kobiet zodrwych cc ponad 4, 500 g. A moja Julia 4650g miała i mi cc nie chcieli zrobić co się bardzo źle skończyło.

Mówię to całkiem na zapas, aby Cię uchronić. Gdyż bardzo często u dzieci z makrosomią dochodzi podczas porodu do dystocji barkowej (o tym możesz poczytać w necie).

A tu masz ankietę z jaką wagą urodziły się nasze dzieciaczki z makrosomią Porazenie Splotu Barkowego :: Zobacz temat - *** waga naszych "Maluszk

momi na ten wiek dziecko powinno jak sie nie myle wazyc jakies 400- 500 gram.
Ewa ja od rana siedze w necie i czytam i wszedzie jest napisane ze wskazane jest cesarskie ciecie w tym wypadku. Czytałam tez wasza historie:-(.
Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie po zrobieniu wszyskich badan okaze sie wszysko, bo najgorsza ta niepewnosc. Z jednej strony staram sie nie denerwowac na zapas ale wciąz czarne mysli chodza mi po głowie.
Ewa a u ciebie jak wyszły te badania z glukoza czy juz nie pamietasz ??

Bardzo dziękuję za gratulacje i słowa otuchy - mam nadzieję że wszystko będzie ok na obronie.:-) Tak sobie rozważałam, bo mi jeden prof powiedział (życzliwie) że pewnie wszyscy wezmą pod uwagę moją ciążę i nie będą chcieli mieć mnie na sumieniu więc zagłosują za. Ale pomyślałam ze może właśnie odwrotnie - będą chcieli być tacy sprawiedliwi, że się dobrze przyjrzą. Chociaż u nas nikt sie na tym co pisałam nie zna;-)
Zapomniałam wczoraj napisać o wadze. od marca przed ciążą przytyłam 3,5 kg. Dopiero od sierpnia zaczęłam przybierać, bo na poczatku schudłam. Ale zaczynam mieć większą ochotę na jedzenie:sorry2:.

reklama
Dzień dobry!

Popołudniu odejść od komputera i tyle trzeba nadrabiać....:happy:
Ja przybrałam już 10kg ale całe szczęście od 2 tygodni waga stanęła...Już się bałam,że tak już będę do końca lecieć to bym się nawet w męża kurteczkę nie zmieściła :-)
Helenko jacy goście jak Ci lekarz kazał leżeć i odpoczywać?!Za mało masz zajęć przy dzieciach?Jeszcze goście?Ja jak się w poniedziałek źle poczułam to od razu wizytę odwołałam...Nie ma co....I znów się biedna żle czujesz....A mąż zamiast wojennym przeciwnikiem to oparciem dla żony powinien być!Szczególnie w ciąży chociaż nie tylko...A ty się rozpieszczaj!Po porodzie nie będzie czasu na to :happy:
Ja z tego co wiem to waga naszego maleństwa jest w normie....Ale jest malutki.Zresztą ja się nie dziwię bo sama do wielkich nie należę.Ale brzuszek mam całkiem spory muszę się pochwalić :-) Jak w końcu porobimy jakieś zdjęcia sobie to zamieszczę ale naprawdę nie wiem kiedy to będzie.Na razie to ja kicham a mężuś kaszle cały czas...Idę mu zrobić mleka z masłem i miodem.Ponoć pomaga...

Do góry