reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie zimno do dzis ha ha ha i na nieuprasowane body ma bluzkę:laugh2: a po 5 przebieraniu chidzi po domu w nieprasowanych bodach :D
No i różnica taka że ja miałam ubranko na cały dzień dla młodego a Ty przebierasz milion razy więc pewnie będąc w Twojej syt.szybko by mi się odechciało prasować [emoji12]

Wiec tak... te 2 przepukliny w odcinku lędźwiowym są małe i dr powiedział ze nie są przeciwwskazaniem do ciąży.. może się pojawić rwa bo to nie jest do przewidzenia.. dźwiganie zakazane i kazał sie rehabilitować masować i wykonywać ćwiczenia izometryczne. Jeśli chodzi o przepuklinę szyjna jest do zabiegu ale najpierw kazał zakończyć z sukcesem in vitro a potem sue operować chyba że ból bedzie ogromny to trzeba operować. Koszt operacji 16 tys. lub na NFZ za 2 lata...

Tak myślałam ze będzie ....Jeśli mogę coś doradzić to poszukaj ordynatora oddziału nierochorurgicgznego który przyjmuje prywatnie i idź na wizytę jeśli podejmiesz decyzje ze zrobisz przed ivf szyjny na pewno pomoże Ci w lepszym terminie na NFZ. Ale póki co to bym poszukała dobrego fizjo i nawet już sama próbuj ćwiczyć .polecam te ćwiczenia. Link do: Metoda McKenziego – przykładowe ćwiczenia na bóle kręgosłupa [WIDEO] - WFormie24

W 7 miesiącu już mnie tak bolało w łopatkach ze ledwo wyrabiałam a brzuch nie miałam duży . Nie wiem ile zarodków planujecie ale myśle ze w Twoim przypadku bliźniaki to zły pomysł . Kochana walcz o dziecko bo bez niego życie sensu nie ma . Wierze ze podejmiecie dobra decyzje .

Ja przy synku milam zgage non stop wlasnie od ok 34-35tc i trzymala mnie do samego konca ciazy. Ja pilam mleko i cole, na chwile pomagalo.
Moj brat sie smial, ze jak mam zgage to dziecku wlosy rosna hehe. Wiem, ze to nie prawda ale synek mial baardzo dlugie wlosy, w 3.miesiacu zycia juz mu grzywka siegala do polowy noska.
Hope ja tez mialam straszne zgagi (nawet przy porodzie dawali mi jakis plyn do picia bo mialam steaszna zgage) i tez mowili mi ze to wlosy rosna jak taka zgaga straszna i u mnie sie sprawdzilo bo mala miala niezla czuprynke jak sie urodzila

jesteście niesprawidliwe dla @limoncia1 ja Ją rozumiem, plamiłam od 12 do 16 tc i to nie był czas, kiedy cieszyłam się ciążą...każdy ma prawo to przeżywać szczególnie w czasie, kiedy nasza psychika jest tak delikatna. z nerwów przed wizytą wymiotowałam. nie każde plamienie w ciąży to "nic" i dobrze się kończy, więc nie ma co moralizować. cieszę się, że wieści takie dobre :)

ja znalazłam rennie w koszyku w ostatnich dniach i aż mnie dreszcz przeszedł :D masakra, poza ciązą nigdy nie miałam zgagi a w ciąży istny koszmar, rennie to co godzinę wciągałam i za bardzo poprawy nie było :p

ja prasuję Zosi rzeczy, jakoś bym nie umiała inaczej i piorę po zakupach (w sensie jak kupię coś nowego)

@walczaca o szczescie oby dziewczynki włosy po Tobie odziedziczyły :D świetne ubranka!

reklama
Tak myślałam ze będzie ....Jeśli mogę coś doradzić to poszukaj ordynatora oddziału nierochorurgicgznego który przyjmuje prywatnie i idź na wizytę jeśli podejmiesz decyzje ze zrobisz przed ivf szyjny na pewno pomoże Ci w lepszym terminie na NFZ. Ale póki co to bym poszukała dobrego fizjo i nawet już sama próbuj ćwiczyć .polecam te ćwiczenia. Link do: Metoda McKenziego – przykładowe ćwiczenia na bóle kręgosłupa [WIDEO] - WFormie24

W 7 miesiącu już mnie tak bolało w łopatkach ze ledwo wyrabiałam a brzuch nie miałam duży . Nie wiem ile zarodków planujecie ale myśle ze w Twoim przypadku bliźniaki to zły pomysł . Kochana walcz o dziecko bo bez niego życie sensu nie ma . Wierze ze podejmiecie dobra decyzje .
Decyzja zapadła taka, ze podchodzimy teraz do tego crio. Bierzemy raczej 1 zarodek chociaż zostały nam juz tylko 2 w tym jeden słabiutki i nie wiem czy jest sens go zostawiać. Jak sie nie uda to jade do Katowic na konsultacje do dr kwieka, który robi operacje dyskopatii szyjnej wsysajac wypukline. Zabiegi są robione w ckm clinic w Jeleniej Górze. W tym tygodni do pracy jeszcze nie idę bo jeszcze mnie boli wszystko. Od poniedziałku idę na masaże i zamierzam ćwiczyć aby wzmacniać mięśnie.

Do góry