E
Ewka34
Gość
Tzn chce te z serii fit cos tamAle 4 lata temu te z Rossmann były bardzo sztywne i śmierdziały :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tzn chce te z serii fit cos tamAle 4 lata temu te z Rossmann były bardzo sztywne i śmierdziały :/
No właśnie chyba muszę kupić po małej paczce w końcu kupienie pieluszek to nie problem a pampersy mi córkę uczylily ale dopiero te większe rozmiary. Kusi mnie to z Rossmana bo babydream cenowo wychodzi fajnie i ma bardzo dobre opinie.Zawsze można wziąć paczkę z Lidla czy Rossmann na probe. Po małej paczce żeby było wiadomo jak pupcia reaguje na jakie.
Skad ja to znamW zamrażalniku też mam pierogi i nawet nie wiem co jeszczeja jestem trochę taki chomiczek , przygotowuje sobie zapasy jakby zaraz mieli pozamykać sklepy
![]()
Ja piorę ciuszki z dodatkiem niebieskiego OXY z Faberlic. On też świetny do kolorów (nie odbarwia). I jest bez chloru. To jest odplamiacz tlenowy. Najpierw go wsypuję do miski z ciepłą wodą i namaczam na noc, a rano do pralki i dodaje trochę do prania. Nawet świetnie sobie radził z zadeptanymi skarpetkami. Plamami żółtymi z potu (mój tato jest masażysta więc ma straszne koszule pod tym kątem), zaplamione ścierki kuchenne.Dziewczyny a macie jakiś sposób jak doprać takie jasno żółte plamki na ubrankach niemowlęcych? Mamy ciuszki bo bratanku i na kilku rzeczach nie sprały się te plamki. Mogę te ciuszki namoczyć w vanishu a później wyprać jeszcze raz? Czy macie jakieś inne sposoby?
Te te miałam ale przez cztery lata mogły się zmienićTzn chce te z serii fit cos tam![]()
Lutycka czy inny szpital? Trzymaj się ciepło i wracaj do zdrowiaZostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Zgadzam się z Tobą w 100%. My mamy ta większa 60 i praktycznie wszystko się tam mieści, już mam swoje patenty na układanie hehe jedynie co to niektórych naczyń nie można myc w znywarce, bo są np ręcznie malowane, ale my takich w zasadzie nie mamy.No wygoda niesamowita. Tym bardziej już przy dziecku.
U nas wiecznie sterta naczyń. To co mąż tylko po pracy ogarnie czy ja to co potrzebuje do gotowania. A jeszcze tu zlew jednokomorowy. Zmywarka nam mniej wody zużywała niż takie mycie pod bieżącą wodą. Dodatkowo puszczasz jak ja to mówię pranie garów, a w tym samym czasie robisz co innego. Więc i oszczędność czasu. Tam na mieszkaniu mieliśmy ta wąska. Tutaj też ta wąska jest - 45. Jak będziemy dom już urządzać swój to wstawimy 60. Bo jednak jak wstawię naczynia to już nie wszystkie garnki mi się do zmywarki zmieszczą.
Także ja widzę same plusy.
- wygoda
- oszczędność wody
- oszczędność czasu
- na bieżąco brudne naczynia wstawia się do zmywarki do całego jej zapełnienia i nic na wierzchu w kuchni brudnego na blatach nie stoi.
- wygodnie czyści się zmywarkę, wkładasz specjalna kostkę bądź płyn i włączasz puste pranie tak jak byś puściła przy myciu naczyń.
Minus taki że nie wszystkie garnki, naczynia i sztućce włożysz. Niektóre materiały się w niej niszczą.
Polna.Lutycka czy inny szpital? Trzymaj się ciepło i wracaj do zdrowia![]()
U mnie bylo podobnie,ale jak juz raz sie zrazilam to nie wroce do danej firmyNo właśnie chyba muszę kupić po małej paczce w końcu kupienie pieluszek to nie problem a pampersy mi córkę uczylily ale dopiero te większe rozmiary. Kusi mnie to z Rossmana bo babydream cenowo wychodzi fajnie i ma bardzo dobre opinie.
Ja już teraz nie mogłabym żyć bez zmywarki[emoji16] to byłby pierwszy sprzęt, który bym kupiła[emoji4]No wygoda niesamowita. Tym bardziej już przy dziecku.
U nas wiecznie sterta naczyń. To co mąż tylko po pracy ogarnie czy ja to co potrzebuje do gotowania. A jeszcze tu zlew jednokomorowy. Zmywarka nam mniej wody zużywała niż takie mycie pod bieżącą wodą. Dodatkowo puszczasz jak ja to mówię pranie garów, a w tym samym czasie robisz co innego. Więc i oszczędność czasu. Tam na mieszkaniu mieliśmy ta wąska. Tutaj też ta wąska jest - 45. Jak będziemy dom już urządzać swój to wstawimy 60. Bo jednak jak wstawię naczynia to już nie wszystkie garnki mi się do zmywarki zmieszczą.
Także ja widzę same plusy.
- wygoda
- oszczędność wody
- oszczędność czasu
- na bieżąco brudne naczynia wstawia się do zmywarki do całego jej zapełnienia i nic na wierzchu w kuchni brudnego na blatach nie stoi.
- wygodnie czyści się zmywarkę, wkładasz specjalna kostkę bądź płyn i włączasz puste pranie tak jak byś puściła przy myciu naczyń.
Minus taki że nie wszystkie garnki, naczynia i sztućce włożysz. Niektóre materiały się w niej niszczą.