reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak boli to chyba do lekarza. Tak mi mówiła ze jak będą bolec albo zaczną się regularne takie spięcia to do lekarza z tym lub na IP. Ale mówiła tez ze czasem nawet wzdęcia plus ruchy dziecka mogą być bolesne. Ale z tym nie utrafi. Ja sama byłam w niedziele na IP bo mi się młody strasznie kręcił cała sobotę i cała noc i w nocy mnie bolał brzuch.

reklama
Pisała wcześniej któraś ze jak nie boli to ok. Mi tez się zdarzają i lekarz mówi ze dziecko kopnięciem czy ruszaniem robi takie spięcia. Jak nie bolą nie są regularnie to się nie martw. A i magnez i potas sobie możesz sprawdzić przy okazji bo mi tez zaleciła kontrolować i brać magnez 3*2 asmag forte
Fakt że jak łykam MagneB6 to mnie tak nie boli ale ostatnio 3 dni nie łykam i booooli

Ja następną wizytę mam 4 lipca.
Ale to taka pewno będzie rutynowa bo teraz miałam połówkowe więc obadał z wszystkich stron.
Ale chce się umówić prywatnie na usg 3D żeby mieć choć jedno zdjęcie na pamiątkę.
Mam jedno zdjęcie ale ze zwykłego usg i wygląda na nim jak mały predator :laugh2:
A chciała bym mieć zdjęcie buźki żeby chłopu pokazać.
On tak się cieszy na córe

IMG_0771.JPG
mam jedno ale sprzed chyba miesiąca i się kręcił to takie średnie jeszcze :) przy okazji mi zrobił bo ma taki sprzęt mi na tym nie zależało ale jeżeli się tam chodzi regularnie to przy każdej wizycie usg i daje fotki 3D jak tylko się uda zrobic :)

Załączniki

• IMG_0771.JPG
    IMG_0771.JPG
    173,1 KB · Wyświetleń: 339
Fakt że jak łykam MagneB6 to mnie tak nie boli ale ostatnio 3 dni nie łykam i booooli

Mi jeden powiedział ze magneB6 to se mogę w ... włożyć. Znaczy nie jeden tylko kilku ale ten to tak dosadnie. Każdy mówi żeby asmag forte brać i to nawet 3*2 . Jak miałam magneB6 to po kilku dniach brania właśnie to wróciło to twardnienie. Czasem se wezme zamiast asmag ze względu na ta b6 albo magnez z potasem ale tez doraźnie . Tak z jedna dziennie czy na dwa dni. Wtedy nie łykam jednego asmag tylko właśnie magneB6 albo magnez z potasem.

ja zawiozłam do zusu wyjaśnienie i 45 załączników potwierdzających moje kwalifikacje. może do końca czerwca to się wyjaśni. A dziewczyny, którym zus nie wypłacił kasy w terminie, macie dostęp do platformy pue w zus? ja mam tam dostęp i widać decyzję oraz kiedy będzie przelew i w jakiej wysokości itd.
ja nie mam wybranej żadnej położnej i chyba nie będę tego robić, nikt mi nic też na ten temat nie mówił, do szkoły rodzenia też się nie będę zapisywać
ja mam termin na 5 września i będzie cc więc też liczę, że zostało 2,5 mca :)

ja zawiozłam do zusu wyjaśnienie i 45 załączników potwierdzających moje kwalifikacje. może do końca czerwca to się wyjaśni. A dziewczyny, którym zus nie wypłacił kasy w terminie, macie dostęp do platformy pue w zus? ja mam tam dostęp i widać decyzję oraz kiedy będzie przelew i w jakiej wysokości itd.
ja nie mam wybranej żadnej położnej i chyba nie będę tego robić, nikt mi nic też na ten temat nie mówił, do szkoły rodzenia też się nie będę zapisywać
ja mam termin na 5 września i będzie cc więc też liczę, że zostało 2,5 mca :)
Nie mam dostępu do platformy, ale zus mnie chyba usłyszał bo właśnie dostałam przelew :D

a mój młody już głową w dół i mnie kopie po żebrach skubaniec jeden ;)

Witam was i sorki ze zaglądam wtedy kiedy mam czas i was za gaduje niestety tak już jest [emoji5]słuchajcie kiedyś wspominałam ze mam problem z wrastajacego paznokciem wczoraj byłam na drugiej wizycie od 2 mc bo dostałam zaświadczenie od ginekologa o wykonaniu znieczulenia miejscowego na paluchu usunął mi mięso i brzeg paznokcia z lyzeczkowaniem ogólnie jest ok z dzieckiem i ze mną wygląda na to ze miałam dużo szczęścia ze tylko trochę paznokcia mi usunął i nie czekałam z tym dlugo a do 3 tyg tak mam mieć ze będzie się osocze lac i rana goic no i wtedy mam sobie klamrę założyć czy jest jakaś osoba z takim problemem lub kogoś znała i wie jak jej się to zagoilo czy to się zeszło?

Ostatnia edycja:
reklama
no i dzisiaj mnie wypisali ze szpitala, właśnie będę spożywać swój pierwszy cukrzycowy samodzielny obiad, także trzymajcie kciuki :p

Do góry