reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Oczekująca współczuję straty z całego serca . Nie wiem co mam napisać by Cię pocieszyć . Mój lekarz mówi że nie trzeba czekać aż 3 miesięcy na kolejną ciążę . Nie wiem jak jest na tym etapie ale myślę że tak samo . Znasz przyczynę dlaczego tak się stało ?
Infekcja lub składająca szyjka. Raczej trgo sprawdzić się nie da. :( profilaktyka to założenie szwu plus teraz po połogu wymaz...

reklama
A lekarz na wizycie nie badał szyjki ?
Tydzień wcześniej badał ale na fotelu była twarda i zamknięta tak powiedział. W szpitalu dowiedziałam się że w profilaktyce nie badają dopochwowo jesli nie ma obciążenia2 tzn wcześniejszych problemów z szyjka... bo tez myslalam ze lekarz zawalił. Ale ja czułam się dobrze A on badal reka i podobno to było ok.... teraz już na pewno 2 razy w miesiącu bede miala badana dopochwowo jak będę w ciazy.

@kasiula222 oczekuja urodzila w 23 tc to co innego niz nasze sytuacje:* jest normalnie połog i wszystko jak po normalnym porodzie.
@Oczekujaca123 tak bardzo mi przykro. Przepraszam jesli za duzo pytam ale mialas mierzona dlugosc szyjki? Kiedy i jak dluga byla? Dobrze ze macie siebie z Mezem i sie wspieracie, to bardzo wazne:*
Masz rację ... Bo to był prawdziwy poród ..

@raz_dwa_trzy z tymi wskazaniami heparyny to już sama nie wiem jak jest.Ja teraz biorę po trzech poronieniach bo zmieniłam lekarza.Wszystkie wyniki mam niby ok tylko mutacja PAI 1 ale clexane na 100%płatne. Czasami wszystko zależny od lekarza jeden myśli tak a drugi inaczej.
Ja żeby mieć refundacje na heparyne musiałam iść do genetyka. Ona mi napisała taka kartkę że mam trombofilie wrodzona i wskazanie do heparyny. I to mnie upoważnia do refundacji zastrzykow jak już się pojawią II [emoji5]

Ja żeby mieć refundacje na heparyne musiałam iść do genetyka. Ona mi napisała taka kartkę że mam trombofilie wrodzona i wskazanie do heparyny. I to mnie upoważnia do refundacji zastrzykow jak już się pojawią II [emoji5]
Jaki był powód badania trombofilii u Ciebie i czy te badanie jest na NFZ i od ginekologa czy też tylko prywatnie ?

@porcelana tak to się pisze, ale nie licz na to. Nie będzie. Na to trzeba się baaaardziej postarać i zrobić coś naprawdę złego. A i to nie gwarantuje sukcesu.;)

@Oczekujaca123 oj, biedulko nacierpiałaś się bardzo, dobrze, że lekarze chociaż stanęli na wysokości zadania, to też ważne. Z tym myśleniem to chyba wszystkie tak mamy: a gdyby wcześniej zareagować, a gdyby inne leki itd. Te myśli ,,co by było gdyby,, też chodzą po głowie i spokoju nie dają i Tobie widzę. Jeszcze trochę czasu musi upłynąć żeby rany się podgoiły, jeszcze trochę. Tulimy.

@Oczekujaca123 podczytuje tez co piszesz na drugim watku, zeby nie dublowac pytan, czyli szyjka byla dluga..ale sie rozwarła..cholera co moglo byc przyczyna..ja mialam badana w 12 tc ostatnio dopochwowo zeby zobaczyc dokladnie ile ma cm. Straszne rzeczy;(

reklama
A czy jest ktoś ze Śląska, najlepiej katowice /Chorzów i poleci lekarza ktory przyjmuje prywatnie i w szpitalu ktory zajmuje się osobami z problemami .... ? I nie będzie bagatelizować?

I takie samo pytanie o lekarza z okolic na nfz do którego warto wybrać aby zrobić badania po przedwczesnym porodzie no i ktory tez jest wyrozumiały i na dużą wiedzę i praktykę?
Mogę ci polecić prof. Rafała Stojko. Moje koleżanki urodziły u niego zdrowe dzieci, po wcześniejszych stratach. On jest od przypadków beznadziejnych. Pracuje na bonifratrów w Katowicach. Ewentualnie ten do którego ja chodzę zawsze dokładnie wysłucha , wszystko wytłumaczy dr Jakub Staniczek też z bonifratrów. Po poronieniu wydawało mi się że to jedyny lekarz który podszedł poważnie do tematu.

Do góry