reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ojjj z tymi wózkami i fotelikami to tak!!!!
Nieraz jak z przedszkola jadą na jakąś wycieczkę i każą przynieść fotelik to ja zawsze wyprany daje a niektórzy rodzice to takie uwalone przynoszą że mi by było wstyd z domu wyjść. To samo z wózkami jest.
Wymemłane te boczki i pałąki od spacerówek. Fuj. :eek:
Ciekawe jak by zamontowali mój fotelik, jakbym przyniosła :D Na szczęście jeszcze nie było żadnych wycieczek autokarowych, bo bym musiała chyba sama młodą zawieźć :p

Dziś piore ostatni rząd, lecę ogarniać obrać ziemniaki popołudniu zabieram dzieci na świetlicy papa dziewczyny

Załączniki

• DSC_2065.JPG
    DSC_2065.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 125
  • DSC_2066.JPG
    DSC_2066.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 134
  • DSC_2067.JPG
    DSC_2067.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 141
  • DSC_2068.JPG
    DSC_2068.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 116
StarAnia tak, takie pomarańczowe mi leciało fuu. Ale pomogło :)
Właśnie przygotowałam ciasto na placuszki z jabłkami i cynamonem na mące orkiszowej :)
W nocy do 1 nie mogłam spać, wyobrażałem sobie moją Córeczkę jak się razem bawimy :)
Kurde a ja nie mam żadnej infekcji, tylko muszę brać do końca ciąży zapobiegawczo, masakraaaaa. bleeee :p

Ja tez mialam sen erotyczny ;). Ja niedlugo zapomne co to seks ;) tak dlugo mam zakaz..
Dostalismy lozeczko od znajomych z materacykiem. Rozumiem, ze materac lepiej wyrzucic i kupic nowy. Juz sie nikomu nie przyznam, ze czegos nie mam, bo wszyscy chca mi dawac lozeczka, a ja chcialam biale, a tu zong -kolor drewna. Moze namowie tatusia na malowanie...
Ciekawe rzeczy wyczytalam w mojej aplikacji nt.ciuszkow. Tym ciekawsze, ze polozna w szkole rodzenia odradzala stanowczo kupowanie uzywek w sieci i ciuchlandzie. Niestety, nie da sie skopiowac tekstu z aplikacji: wazna jest jakosc bawelny, a szkodliwe substancje (srodki ochrony roslin, uszlachetniacze, barwniki) wyplukuja sie z ubranek dopiero po 16 praniach, czyli wg nich lepsze uzywki uprane w wysokiej temp.niz nowe ciuszki slabej jakosci.

Ostatnia edycja:
Jak nie zbiedniejesz za bardzo od tego, to warto. Chociaż ja bym poczekała jak będzie dziecko. Znam wiele rodzin, u których łóżeczko i tak służy tylko jako miejsce na czyste pranie [emoji23]
Cześć:-) sorki,że się wtrącę, ale czytając to uśmiechnęłam się sama do siebie:-):-):-) u nas właśnie tak jest,że łóżeczko stoi i nie wiem po co... chyba żeby kurz miał gdzie opadać i ubranka miały gdzie leżeć hehe. Jestem grudniowa mamą 2017 a mała w łóżeczku spała może ze 3razy:-D i co z tego, że mamy materac lateksowy skoro leży i nikomu nie służy:-) Teraz poczekałabym z zakupem łóżeczka i materaca i zrobiła to zdecydowanie później:-)pozdrawiam i życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania, no i oby łóżeczko się przydało i było użytkowane przez dzieciaczka:-):-)

Cześć:-) sorki,że się wtrącę, ale czytając to uśmiechnęłam się sama do siebie:-):-):-) u nas właśnie tak jest,że łóżeczko stoi i nie wiem po co... chyba żeby kurz miał gdzie opadać i ubranka miały gdzie leżeć hehe. Jestem grudniowa mamą 2017 a mała w łóżeczku spała może ze 3razy:-D i co z tego, że mamy materac lateksowy skoro leży i nikomu nie służy:-) Teraz poczekałabym z zakupem łóżeczka i materaca i zrobiła to zdecydowanie później:-)pozdrawiam i życzę zdrówka i szczęśliwego rozwiązania, no i oby łóżeczko się przydało i było użytkowane przez dzieciaczka:-):-)
Ale czyste pranie ma wygodnie :D

Ja jestem maniaczka jeżeli chodzi o używane sklepy.
Wpuścić mnie do takiego to jak w amoku.
Zawsze pierw patrzę na skład później 500 pytań czy aby napewna mi się to przyda.
W okolicy mamy taki fajny ekskluzywny używany :cool2: to jest sieciowa Viva profit.
Bardzo bardzo lubię tam chodzić.

reklama
Małe dziecko jest tak małe i lekkie że dobry gąbkowy materac nie zaszkodzi. Przecież nie śpią na tym pół życia... Ja wolę potem zainwestować w dobre krzesła do nauki i łóżka (materace) takie dla połroczniakow.
W ogóle kiedyś dziecie spały na materacach z sianem i nikt skoljozy nie miał ani robaków w łóżku. Bartek na takim siennym też spał. Ciężki jak cholera. Teraz moim zdaniem to się w du...ch z tego dobrobytu poprzewracało. Sorry ale jestem sceptycznie nastawiona do mega nowości i wymyślności by nabić firmie - producentowi kasę. Ale ja w ogóle powinnam była ze 100 lat temu się urodzić ;)
Ostatnio z mężem oglądaliśmy jakieś pierdoły dla dzieci.
Też jeśli mnie na coś stać to wolę kupić coś lepszego , np kupiłam nowy wózek, bo mam nadzieję że posłuży dla kolejnych dzieci . Nie będę zmieniała co dziecko wózka przecież. Ale jeśli chodzi o kocyki , o jakieś naczynia sylikonowe i inne rzeczy , to jest jakaś porażka. Oglądałam jakiś tam kocyk , cena 150 zł... Wymiar malutki... ale jest jakiś super antyalergiczny... Ja chyba też powinnam urodzić się 100 lat temu , bo moja siostra jeszcze 6lat temu rodziła i obyło się bez żadnych antyalergicznych kocyków , bez silikonowej miseczki z dopasowana do buzi łyżeczką za 100 zł i dzieci się rozwijają . Żadne nie choruje na alergię...i ma normalne uzębienie... wiadomo,że gdyby była taka sytuacja i byłabym do tego zmuszona , bo okazałoby się ,że coś dziecko uczula, musiałabym kupić coś antyalergicznego... Ale jakoś moja mama nie miała takich rzeczy i żyje normalnie i 4 mojego rodzeństwa...
Dla mnie osobiście to placi się więcej za samo słowo ciążowe , niemowlęce, tak jak weselne i ślubne...
Nie wiem ile musielibyśmy z mężem zarabiać,żeby było nas stać na utrzymanie dziecka wg współczesnych trendów i mody... To moja opinia , ale czasem robi mi się po prostu przykro jak słyszę ,że powinnam kupić to i tamto ... Dziecko potrzebuje miłości , a nie nowości.

Do góry