reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@KINDERBUENOO88 no jest przewrotna, ja przez ostatni tydzien mialam cukry idealne, a zdarzylo mi sie zgrzeszyc, np zjesc ciasto, kilka ciastek, chrupki.. cukry za kazdym razem w granicach 90-110 po posilku, stwierdzilam ze skoro jest tak pieknie to moze mi ta cukrzyca odpuscila i przedwczoraj zjadlam 5 pierogow ruskich [emoji1] no i cukier jak mi wywalilo, tak nastepny caly dzien pokutowalam i nawet po kanapkach mialam w granicach 140.
Takze od dzis wracam do „czystej michy” [emoji16]

reklama
Ja mam codziennie bóle stóp ale to już od II trymestru się tak zaczęło . Jak rozchodze to nie mam tego problemu tylko jak za długo siedzę lub leżę. Takie uroki ciąży [emoji16]

Mi podolog stwierdziła płaskostopie poprzeczne. Podobno częste w ciąży bo działa relaksyna hormon powodujący rozchodzenie kości. I faktycznie szpilek do ubiorę a w płaskich chodzę jak pingwin jakiś :)

Dla mnie w ciązy kakao to jak deser :)
Kasiaczek89pl a przypomnij kiedy masz wizytę?
Mi też często brzuch twardnieje, ale na w sumie przez to byłam w szpitalu w 18tc i dostawałam zastrzyki. Ja się czuję taka niespokojna jakaś...
Moja dzidzia też w dzień leniwa a wieczorami około 21 nadrabia. Ale w dzień muszę się denerwować. Wolałabym systematyczne te ruchy czuć :) Ale sobie moge

Planowo dopiero w następny piątek. W tamten byłam na ktg , usg i badaniu dodatkowo. Ale jak będzie mnie męczyć dalej to pójdę i w ten piątek do mojego bo powinien być. Narazie nie ma jakiś konkretów a jak będę tak co chwile latac na badanie to tylko se zaszkodzę bo jednak za każdym razem mi ta szyjkę terroryzują. Dużo leżę , oszczędzam się . Zreszta a sytuacja mi jest ze tak powiem znana bo nieraz mam takie napady ze pare dni tak jest :)

Dziewczyny a może na stwardnienie brzucha powinniście jeść magnez,? Ja spożywam 2tabletli magne b6 i jak narazie odpukac nie stwardnieje często. Tzn raz na kilka dni ale to normalne chyba . Oby się skończyły nasze dolegliwości związane z ciąża w miarę szybko bo powariujemy tutaj [emoji16][emoji16][emoji16][emoji1]

Dzień dobry!
Ja w lozku i jeszcze nie mam zamiaru zmieniać miejsca. Mam mdłości jak w pierwszym trymestrze - fuj [emoji14]

Miłego dnia!

Dziewczyny a może na stwardnienie brzucha powinniście jeść magnez,? Ja spożywam 2tabletli magne b6 i jak narazie odpukac nie stwardnieje często. Tzn raz na kilka dni ale to normalne chyba . Oby się skończyły nasze dolegliwości związane z ciąża w miarę szybko bo powariujemy tutaj [emoji16][emoji16][emoji16][emoji1]

No ja już kiedyś się wypowiadałam ze na mnie magne b6 nie działa i każdy moj lekarz mówi żeby brać asmag forte. Biorę osiem tabletek na dobę a i tak się zdarzy :) podobno w kolejnych ciążach jest to bardziej odczuwalne

O kurcze 2 tabletki to moje marzenie :D u mnie 3x2 tabletki plus nospa plus luteina, a skurcze są ;p

No ja już kiedyś się wypowiadałam ze na mnie magne b6 nie działa i każdy moj lekarz mówi żeby brać asmag forte. Biorę osiem tabletek na dobę a i tak się zdarzy :) podobno w kolejnych ciążach jest to bardziej odczuwalne
To znaczy że to chyba normalne na tym.etapie ciąży. Damy radę po 34tygodniu będę oddychać z ulgą już pomimo że od 37 uznaje się że ciąża donoszona to i tak jakoś lepiej będzie mi na duchu. Jeszcze 2 tygodnie pracuje i 6 tygodni wolnego przed porodem o zastanawiam się co ja będę robić .
A jak to jest w Polsce ile tygodni wcześniej można iść na macierzyński?

reklama
Niestety, im blizej tym ciezej. Wczoraj odwozilam mezowi auto do pracy, bo potrzebowal i stwierdzilam, ze zrobie sobie polgodzinny spacerek spowrotem do domu. Po przejsciu 500m uznalam, ze jest to niewykonalne i musialam wracac autobusem :p nogi w ogole nie chcialy isc, a brzuch ciagnal do ziemi. Do tego siedziec za bardzo nie moge, bo albo bola plecy, albo mlody wciska giry w zebra, a do lezenia nie moge sobie znalesc pozycji bo brzuch juz przeszkadza.
Dawac mi ten poczatek wrzesnia, strajkuje i rodze :p

Do góry