reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

O kurcze 2 tabletki to moje marzenie :D u mnie 3x2 tabletki plus nospa plus luteina, a skurcze są ;p
No bo ja biorę na własną rękę ten magnez bo.w Holandii nawet nic nie przypisują tylko multiwitaminy dla kobiet w ciąży ale tam.magnezu zero więc biorę na zmianę w jeden dzień 2 tabletki magnezu a w drugi jedna tabletkę doppelherz mama więc tak na spokojnie ż tymi tabletkami się obchodzę .

reklama
To znaczy że to chyba normalne na tym.etapie ciąży. Damy radę po 34tygodniu będę oddychać z ulgą już pomimo że od 37 uznaje się że ciąża donoszona to i tak jakoś lepiej będzie mi na duchu. Jeszcze 2 tygodnie pracuje i 6 tygodni wolnego przed porodem o zastanawiam się co ja będę robić .
A jak to jest w Polsce ile tygodni wcześniej można iść na macierzyński?
W Polsce macierzyński zaczyna się od dnia urodzenia dziecka
Teraz tylko L4

@RooibosGirl bedziemy mialy w piersiach zamiast mleka kakao [emoji173]️
O wow, no to za jakiś czas będziemy miały tutaj całą zgraję bardzo szczęśliwych noworodków, które nie będą chciały odkleić się od cycków :D
Dzień dobry!
Ja w lozku i jeszcze nie mam zamiaru zmieniać miejsca. Mam mdłości jak w pierwszym trymestrze - fuj [emoji14]
Współczuję. Jakby wrócił mi ten metaliczny posmak, który czułam w ustach przez cały I trymestr to chyba bym zwariowała :(

Niestety, im blizej tym ciezej. Wczoraj odwozilam mezowi auto do pracy, bo potrzebowal i stwierdzilam, ze zrobie sobie polgodzinny spacerek spowrotem do domu. Po przejsciu 500m uznalam, ze jest to niewykonalne i musialam wracac autobusem :p nogi w ogole nie chcialy isc, a brzuch ciagnal do ziemi. Do tego siedziec za bardzo nie moge, bo albo bola plecy, albo mlody wciska giry w zebra, a do lezenia nie moge sobie znalesc pozycji bo brzuch juz przeszkadza.
Dawac mi ten poczatek wrzesnia, strajkuje i rodze :p
To ja już siedzę cicho i nie marudzę na moje samopoczucie :) Trochę jeszcze kuśtykam, ale taki półgodzinny spacerek mam już dzisiaj za sobą, dopiero na sam koniec delikatnie poczułam brzuch, bo chyba za bardzo się rozpędziłam :)

Dobra, lecę do urzędu i na zakupy. Trochę mnie ten urząd przeraża, bo muszę iść do sekretariatu, a ten jest na 3 czy 4 piętrze, a nie mają windy, grrr.... niby w bloku tez mam schody, ale te w urzędzie są jakieś bardziej strome.

To znaczy że to chyba normalne na tym.etapie ciąży. Damy radę po 34tygodniu będę oddychać z ulgą już pomimo że od 37 uznaje się że ciąża donoszona to i tak jakoś lepiej będzie mi na duchu. Jeszcze 2 tygodnie pracuje i 6 tygodni wolnego przed porodem o zastanawiam się co ja będę robić .
A jak to jest w Polsce ile tygodni wcześniej można iść na macierzyński?

Ja się nie wypowiem o tym macierzyńskim bo jeszcze nie wiem. A co do tego ze normalne to raczej tak ... póki szyjka w miarę się trzyma to ok. W piątek była w porządku (jak na te tygodnie i trzecia ciąże ) wiec jakoś bardzo się nie martwię tym.

Niestety, im blizej tym ciezej. Wczoraj odwozilam mezowi auto do pracy, bo potrzebowal i stwierdzilam, ze zrobie sobie polgodzinny spacerek spowrotem do domu. Po przejsciu 500m uznalam, ze jest to niewykonalne i musialam wracac autobusem :p nogi w ogole nie chcialy isc, a brzuch ciagnal do ziemi. Do tego siedziec za bardzo nie moge, bo albo bola plecy, albo mlody wciska giry w zebra, a do lezenia nie moge sobie znalesc pozycji bo brzuch juz przeszkadza.
Dawac mi ten poczatek wrzesnia, strajkuje i rodze :p

Wiesz ja to po połowie sierpnia zrobię wszystko by urodzić [emoji23]

reklama
Do góry