reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jestem jak gąbka dziś, łapie wszystkie Wasze przypadłości :p brzuch też mi się spiął i jeszcze swędzi :( i jest taki jakiś dużo większy niż wczoraj miałam :p

He he. No mnie tak wkurza ze patrzyłam czy mój gin dziś jest ale się nie rejestruje. W razie wu pojadę na krzywy ryjek :) a teraz ma być siostra na obiad . Mój taki wiszący się zrobił jakby[emoji33]naciągnięty do dołu :) heh trzecia ciąża a ja taka nieobeznana

reklama
A ja mam ostatnio taki ciut mniejszy ten brzuch.
Twardy robi się bardzo rzadko. Dziś jeden raz ale tak to chyba z tydzień spokój miałam.
Tzn chodzi mi o taki dyskomfort dla mnie. Bo może i się spina Ale nie boli mnie więc tego mogę nawet nie zauważać

He he. No mnie tak wkurza ze patrzyłam czy mój gin dziś jest ale się nie rejestruje. W razie wu pojadę na krzywy ryjek :) a teraz ma być siostra na obiad . Mój taki wiszący się zrobił jakby[emoji33]naciągnięty do dołu :) heh trzecia ciąża a ja taka nieobeznana
Mój też taki wiszący właśnie.

Co do ruchów to jadę właśnie autobusem do ginka i młody tak szaleje, że zaraz dziewczynie, która siedzi na przeciwko mnie, oczy z orbit wyjdą [emoji14]

No widzisz, a u nas na szkole rodzenia i liscie do szpitala wprost sa wpisane podklady bella ;). Co szpital to inna szkola.
Z ciekawostek to dopytalam jak jest po cc: na poczatwk tez majtki z siatki, a potem bawelniane z wysokim stanem (nie bikini), zeby nie podraznialy blizny. Ja musze kupic, bo w ciazy nosze te niziutko podciete i wyglada na to, ze sie nie nadaja, bo beda razic blizne pooperacyjna.
Moja koleżanka po CC miała problemy z raną i musiała po porodzie chodzić jeszcze ze 2 tyg. w tych siateczkowych, żeby bliznę wietrzyć.

Moj dzisiaj tez jakis ospaly. Ale jak bylam na cwiczeniach to przy sluchaniu serduszek smiesznie mi wypinal cos z boku, polozna podotykala brzuch i mowi ze nie wie co on cwiczy, ale to chyba szpagat bo jedna noga z prawej strony brzucha, a druga z lewej [emoji1] akrobata mi rosnie! ‍♂️

Hej,
U mbie mała kopie ha szalona, w ogole mam wrazenie ze ona nie odpoczywa..., jak bedzie taka aktywna po porodzie to witajcie bezsenne noce ;-) ;)
Dzisiaj moja kolejna kolezanka urodzila, trzecie dziecko. Mowi ze nastawiala sie na lekki porod a byl najtrudniejszy choc po 1 byla w szpitalu a urodzila po 3. Mała rodzila sie z raczka przy buzce i bylo ciezko, do tego owinieta pepowina wokol szyi ale wszystko dobrze sie skonczylo, mowia ze male dzieci.latwiej rodzic ale czy ja wiem, chyba nie ma reguly. Jej mala wazyla 2700 i 50 cm dluga. Najlepsze ze karetki nie chcieli wyslac a ona nie miala jak dojechac bo oboje z mezem bez prawka, dyspozytorka nalegala zeby zorganizowala sobie przyjazd, w koncu jak sie.kolezanka.uruchomila i zrobila dym to wyslali. Potem zjebka w szpitalu od lekarki ze glowka juz w kanale rodnym i jak.ona ma ja zbadac...ze za.pozno przyjechala... Dodatkowo popekala, nie nacięli jej a jeszcze pusily szwy po porzednich porodach wiec slabo sie czuje bidulka...jej przyklad dowodzi ze kazdy porod inny i mimo ze ten byl 3 to mowi ze najciezszy i ze konczy juz prokreacje :happy: najwazniejsze ze z dzidzią ok wszystko....ten jej porod uswiadamia mi ze juz niedlugo i nas to czeka...dzisiaj zamawiam brakujace rzeczy ostatecznie, czas i pora ☺

I kupilam sobie loreal coloriste do robienia ombre, chce sobie walnac refleksy na wlosach ale troche sie cykam bo nigdy tego nie robilam [emoji85]

A ja wstaje z wyrka. [emoji16] Dopiero. Nie służą mi te dni...
Zaraz poogarniam ubranka małej. Muszę zobaczyć co ja mam. Bo jak włożyłam do szafy uprane i uprasowane tak leżą :D

reklama
Moja koleżanka po CC miała problemy z raną i musiała po porodzie chodzić jeszcze ze 2 tyg. w tych siateczkowych, żeby bliznę wietrzyć.
Na poczatek tez kazala nosic siateczkowe tak jak po porodzie SN, przemywac i osuszac blizne. A potem wysokie majtasy, zeby blizny nie draznic. Ja o tym nie pomyslalam, ze bikini beda sie konczyc na bliznie.

Do góry