reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Sorry że tak dopytuje ale jakiej firmy kupujecie płyn do kąpieli i kupujecie jakiś balsam do ciała? Macie coś sprawdzonego? Moją starszą córkę wszystko uczulało A później doszło atopowe zapalenie skóry. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej .
Ja poszperałam na blogu "Soroka o" i chyba z Hipp będę brała jakieś kosmetyki.

Jak duże torby macie? Bo ja mam dwie malutkie i nie wiem, czy pakować się na dwie, czy kupić jedną dużą [emoji14]

reklama

Jak duże torby macie? Bo ja mam dwie malutkie i nie wiem, czy pakować się na dwie, czy kupić jedną dużą [emoji14]
Dwie malutkie ;) w jednej moje ciuchy, kosmetyki i rzeczy przydatne na sali porodowej, w drugiej ciuszki Miłosza, pieluszki, wkładki laktacyjne, waciki kosmetyczne, zapas podpasek i takie tam :)

Ja spakowałam w 1 dużą. Uznałam że lepiej będzie mężowi z 1 biegać niż z 2. A jak będę nieprzytomna to nie będę się motać tylko będę wiedziała że wszystko w 1.

Ja spakowałam w 1 dużą. Uznałam że lepiej będzie mężowi z 1 biegać niż z 2. A jak będę nieprzytomna to nie będę się motać tylko będę wiedziała że wszystko w 1.
Ja nie wiem, czy mój P nie będzie na dyżurze w pracy to sama sobie tę torby zaniosę [emoji23] a on wyjdzie mi naprzeciwko :) bo karetki do bloku 300m od szpitala chyba nie będę wołać, jeśli dam radę [emoji23]

Ja u Bartka nie używałam nic po tym jak mu odparzyłam skórę pieprzonym alantanem... to właśnie teściowa i matka wspomniała o LINOMAGU i pewnie kupię gdyby pojawiły się zaczerwienienia.

Bo ja mam ten Linomag z różowa zakrętka seria i tam są i kremy, i do kąpieli, oliwki, do włosów, zasypki to co chce a każdy produkt mniej niż 10 zł

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :):)

Na zakończenie dnia pochwale się zdjęciem w którym się zakochałam. Takie piękne jezioro i cały wieczór żadnego człowieka :)

IMG_3204.jpg

Załączniki

• IMG_3204.jpg
    IMG_3204.jpg
    137,2 KB · Wyświetleń: 383
Ja pakuje siebie do walizki (kabinowki) i musi mi starczyc. A malego do mojej torby na fitness (tez ja cyba wypiore choc na oko czysciutka ;)). Moze jak mi miejsca zostanie to doloze tam zapas podpasek i jedzenie jakies ;).
Ja lubie walizki, bo wszystko jest jak na dloni. Ciekawe tylko kto to mi poda, jesli akurat mojego lubego nie bedzie w poblizu?
A swoja droga podziwiam to zorganizowanie i zapobiegliwosc wielu dziewczyn tutaj. Ja nie umiem i nie lubie sie pakowac. Wrecz nie znosze. Zwykle biore dwa razy za duzo rzeczy, chociaz ostatnimi czasy sie wycwanilam i nie chce mi sie taszczyc duzego bagazu ;). Jeszcze przed ciaza (oczywiscie, bo w ciazy nigdzie nie bylam) kilka razy udalo mi sie wyjechac z malym bagazem. Generalnie coraz bardziej wyznaje zasade lepiej miec mniej a z sensem i (dobrej jakosci).

Ja pakuje siebie do walizki (kabinowki) i musi mi starczyc. A malego do mojej torby na fitness (tez ja cyba wypiore choc na oko czysciutka ;)). Moze jak mi miejsca zostanie to doloze tam zapas podpasek i jedzenie jakies ;).
Ja lubie walizki, bo wszystko jest jak na dloni. Ciekawe tylko kto to mi poda, jesli akurat mojego lubego nie bedzie w poblizu?
A swoja droga podziwiam to zorganizowanie i zapobiegliwosc wielu dziewczyn tutaj. Ja nie umiem i nie lubie sie pakowac. Wrecz nie znosze. Zwykle biore dwa razy za duzo rzeczy, chociaz ostatnimi czasy sie wycwanilam i nie chce mi sie taszczyc duzego bagazu ;). Jeszcze przed ciaza (oczywiscie, bo w ciazy nigdzie nie bylam) kilka razy udalo mi sie wyjechac z malym bagazem. Generalnie coraz bardziej wyznaje zasade lepiej miec mniej a z sensem i (dobrej jakosci).
Ja też nienawidzę pakowania a rozpakowywania jeszcze bardziej.

reklama
Hejo ! Ja padłam wczoraj chyba o 21 przez te burze . W nocy ciągle grzmiało . Miałam wrażenie ,że mała w ogóle nie śpi w nocy. W ogóle śniło mi się ,że mam rozwarcie 6cm , ale nikt nie kazał mi się tym przejmować [emoji16]

Męczę męża filmikami ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję ,że nie będzie miał mnie dość [emoji16]

Po za tym ja też zamawiałam deszcze i chłodne powietrze.

Utwierdziłyscie mnie ,żeby nie kupować niczego na brodawki [emoji6]. Będziemy się smarować mlekiem. Na odparzenia ja dostałam coś od koleżanki położnej . Maść specjalnie dla szpitala robiona.
Ale zobaczymy czy będzie trzeba używać ;))))

Do góry