reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale naskrobane.
My byliśmy po obiedzie u teściowej.
Ma taki wielki basen w ogródku więc.chłopcy się popluskali. Bo w domu.już.wiatraki nie ogarniały.
Zostawiłam tam ich na.godzinkę i pojechałam na zakupy bo lodówka pusta.
W sklepie klima więc nie było źle.
Raz mnie tak coś ukuło w kroku że aż się zawahałam czy iść dalej czy stać w miejscu :p
Ale minęło i poczłapałam dalej.
Arbuza kupiłam. Będzie na kolację :p
Też dzisiaj kupiłam arbuza ale oczywiście mój wybór był średni i taki sobie ten arbuz . Moja babcia przywiozła z Włoch ostatnio , to był prawdziwy arbuz , jeszcze nie jadłam tutaj tak pysznego i soczystego jak tamten :)

Najlepszy arbuz musi być ciężki bo wiadomo że soczysty.
Nie może mieć ogonka bo dojrzały odchodzi łatwo a nie musi być zrywany na siłę.
I najlepiej żeby miał odgniecenie na.spodzie, najlepiej zżółciałe bo to znaczy że długo leżał sobie na grządce i miał czas słoneczko wchłonąć

Były takie fajne duże. Ale ja wzięłam.tylko połówkę bo gdzie bym miała takiego 10 kilowego sama wytaszczyć z kosza A potem do auta i do domu finalnie na pierwsze piętro ?!
Więc wzięłam poręcznego.no.bo cóż

Najlepszy arbuz musi być ciężki bo wiadomo że soczysty.
Nie może mieć ogonka bo dojrzały odchodzi łatwo a nie musi być zrywany na siłę.
I najlepiej żeby miał odgniecenie na.spodzie, najlepiej zżółciałe bo to znaczy że długo leżał sobie na grządce i miał czas słoneczko wchłonąć
Dobrze wiedzieć :) zapamiętam :) ktoś mi kiedyś polecał metodę na pukanie , że się puka w arbuza i jak jest taki głuchy odgłos to dojrzały ale jak dla mnie wszystkie brzmią tak samo :D

Na 2 godz wyszłam z młodym na plac zabaw a wy tyle piszecie!
U nas zaszło słońce o 17 i stanęło powietrze.. Potem trochę pogrzmialo i trochę wiatr się ruszył, ale ciągle pokazuje 29 stopni..
Jutro na 9 lekarz.. jak dobrze pójdzie, to wpisze mi już ostatnie zwolnienie;) bo miałam do wczoraj..
Dobrej nocki

U nas zaszło słońce o 17 i stanęło powietrze.. Potem trochę pogrzmialo i trochę wiatr się ruszył, ale ciągle pokazuje 29 stopni..
Jutro na 9 lekarz.. jak dobrze pójdzie, to wpisze mi już ostatnie zwolnienie;) bo miałam do wczoraj..
Dobrej nocki

Tobie tez dobrej :)

Zestawienie imion za pierwsze pół roku 2018

Jest tu ktoś kto nie ma wybranego jeszcze imienia ?

Link do: Imiona nadane dzieciom w pierwszym półroczu 2018 r. - Ministerstwo Cyfryzacji
Łaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]

U mnie wszystko zadziało się w jeden miesiąc - styczeń - ciąża, zaręczyny i urodziny 30ste w jednym :) taki mocny początek roku miałam
Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.

Masakra i weź się nie martw później. Ja teraz obsesyjnie sprawdzam ruchy. Tylko już w sumie nie wiem jak mam liczyć? Czy 10 ruchów np. od 9 i zapisać godzinę kiedy 10 ruch, czy w ciągu godziny ile ruchów? Doradzcie?
Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.

Później się będę martwić waga [emoji2] a jak to będzie u Was dziewczyny ? Poród naturalny czy cc ?
U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy :)

Ikea dała komplet śrubek i nie było problemu :) ogólnie nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek w jakimś meblu skądkolwiek zabrakło nam śrubek, także nie stresuj się na zapas
Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.

Ja też mam wizytę ale nie wiem czy pytać? Jakoś nie umiem chyba zaczekam aż urodze i w szpitalu mu dam te kartkę?
Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.

@Bajdelka35. wstyd to kraść i na dupę spaść
Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]

Dobrej nocki
To ja byłam dzisiaj w pracy zawieźć l4 które mam wystawione do dnia porodu i o 17 było 23 stopnie :)

reklama
A to nasza bryka [emoji111] [emoji128] [emoji480]
IMG_20180809_200306.jpg

Załączniki

• IMG_20180809_200306.jpg
    IMG_20180809_200306.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 357
Do góry