reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny uzarl mnie kleszcz jakoś ponad tydzień temu nawet może to już że 2 tygodnie będzie . Zbagatelizowała to. A dzisiaj patrzę i mam rumień wokół tego ugryzienia i jestem przerażona. Jeszcze czytam na internetowych że przy zakażeniu bolerioza są objawy grypopodobne a ja od piątku mam łamanie w kościach i przez 3 dni się źle czułam ogólnie. Wiem że któraś miała kleszcza ale nie pamiętam która z Was. Gdzie to z tym jechać? Do rodzinnego na początek czy gdzie?
W tak zaawansowanej ciąży pojechałabym na IP.

reklama
Mam to samo [emoji14] straszą porodem przedwczesnym i straszą, a jak przychodzi co do czego, to się bobas rodzic nie chce. Ja nie mam czasu, muszę urodziny młodej wyprawić!

Tyle czasu co nas straszyli , człowiek się bal czy jakakolwiek czynność nie zaszkodzi , zawalił pół sfery życiowej a tu nagle można wszystko robić i jakoś nic się nie dzieje.

Rowniez sie witam! ;)
Dzis 35+0, zaczynam 36 tydzien, ale zlecialo!! 35 dni do terminu, czyli do szpitala jakies 21 [emoji85]
Mlody oczywiscie harce na dziendobry i obowiazkowa czkawka. Dobrze, ze dzis znowu pochmurno, bo musze polatac z kilkoma sprawami po miescie.
Milego dnia wszystkim :)

Dzien dobry! Ja nie spie od switu...cbyba bol brzucha mnje obudzil.
Nie mam wyciekow z piersi. Przestalam brac luteine. Mialam odstawic po 36 tc, ale mi sie skonczyla wczoraj to stwierdzilam, ze 2-3 dni nie zrobia roznicy... to sie okaze.
Kiedy macie odstawic luteine (oczywiscie te co biora)?
Mg lykam i nke mam zalecenia, zeby odstawic. Nie pytalam zreszta. Jak jednak bierze sie go nie bedac w ciazy to w ciazy chyba tez mozna?

W34 odstawiłam a kazał w 32 ale się bałam zaraz po sterydach

@Efka19840 w ciazy mialam 3 kleszcze - raz pojedynczy, a potem dwa na raz. Konsultowalam to z kilkoma lekarzami. U mnie kazali obserwowac pod katem rumienia lub innych objawow.
Musisz udac sie do lekarza, albo na ip, albo do ogolnego i niech on dalej mysli jakie badania czy ew.leczenie. Jesli masz sensownego gin.tez powinien Ci podpowiedziec gdzie sie powinnas zwrocic, zeby szybko sie Toba zajeli.

Rowniez sie witam! ;)
Dzis 35+0, zaczynam 36 tydzien, ale zlecialo!! 35 dni do terminu, czyli do szpitala jakies 21 [emoji85]
Mlody oczywiscie harce na dziendobry i obowiazkowa czkawka. Dobrze, ze dzis znowu pochmurno, bo musze polatac z kilkoma sprawami po miescie.
Milego dnia wszystkim :)
Hmm ja mam do terminu niby mniej niz miesiac, ale do potencjalnego cc zostalo mi gora 15 dni. I jak tu sie nie bac?!

reklama
Do góry