reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nie patrz na tą linie, bo oni mega pionowo te foteliki każą montować. Możesz bardziej "położyć". Zaglowek ustaw tak, żeby pasy barkowe wychodziły na równi z ramionami, bądź ciut poniżej.
Dziekuje! A to my wczoraj na spacerku

Załączniki

• Resized_20180906_120433_9106.jpeg
    Resized_20180906_120433_9106.jpeg
    111,1 KB · Wyświetleń: 242
reklama
A z czego robiłaś?
Zblendowałam kilo pieczarek z jedną sporą cebulą i podsmażyłam. Na drugiej patelni na maśle podsmażyłam szpinak 600gram. WSzystko zmieszałam ze sobą i tak już gotowałam do momentu , aż woda odparuje. Dodałam soli do smaku, czosnku, i pomidorów suszonych z ziołami ::)

Dziewczyny a jak się zaopatrujecie na chusty? Od jakiegoś czasu widzę, że dużo kobiet to robi. Ja planuję kupić jakąś chustę, ale zacznę próbować dopiero jak sprawdzimy bioderka u ortopedy .

Dziewczyny czy któraś z was ma, albo przed porodem miała zdretwiale dlonie? Polozna powiedziala mi, ze dzidzius uciska jakis nerw i dlatego tak mam. Ale to juz 2 miesiąc. Ręce opuchnięte oczywiscie. Myslicie , ze po porodzie ustąpi?
Ja mam, w ogóle mam różne dolegliwości niż w poprzednich ciążach

@martabunia - chusta ma zarówno przeciwników jak i zwolenników. Ja próbowałam przy pierwszym dziecku i uznałam, że to nie dla mnie. Mam kłopoty ze stawami, więc dodatkowe dźwiganie dziecka nie byłoby dla mnie korzystne. Poza tym jak obserwowałam moją znajomą, która żadnego spaceru w wózku kończyć nie potrafiła, bo dziecko się darło póki nie było w chuście, to ja stwierdziłam, że to nie dla mnie. Choć tym razem chcę spróbować, bo czasem chusta by się przydała - np na zwiedzanie zamku itp. Na co dzień zdecydowanie nie. Szczególnie przy starszakach.

Przyszedł mój stanik z Alles do karmienia, pora zmierzyć i zaraz na stopki . Dalej co jakiś czas mam twardy brzuch i miesiączkowy ból. Napisałam SMS do lekarza , czuję się jak taka ciemnota
Zauwazyłaś, że nikt zbyt głośno nie ostrzega dziewczyn, które pierwszy raz są w ciąży jak bardzo stresująca jest końcówka, kiedy gdzieś tak od 35 tygodnia ma się wrażenie, że siedzisz na tykającej bombie? ;)
Zwłaszcza, że my tak naprawdę nawet nie mamy pojęcia co jest skurczem a co ruchami dziecka...

Ostatnia edycja:
kinderbuenoo a ktoś Ci zalecał aby zrobić ktg czy pojechałaś sobie od tak?
Powiem Ci że mam mętlik w głowie, byłam u kosmetyczki przedwczoraj, jej mąż jest wykładowcą na żwirki i wigury, miała go podpytać o opinię na porodówce czy poleca mi czy nie. Napisała mi dziś że po konsultacji z mężem on odradza ten szpital.... ale dlaczego to już nie wiem. I teraz sobie myślę może w międzylesiu tam gdzie już rodziłam pojechać... teraz Ty chwalisz starynkiewicza, i moja znajoma tam rodziła 3 ms temu i też chwaliła sobie starynkiewicza. I już nic nie wiem co wybrać :(

Dziewczyny a jak się zaopatrujecie na chusty? Od jakiegoś czasu widzę, że dużo kobiet to robi. Ja planuję kupić jakąś chustę, ale zacznę próbować dopiero jak sprawdzimy bioderka u ortopedy .
Tak. Córkę też nosiłam, nawet w ciąży kilkakrotnie mnie namówiła. Teraz czekam aż odpadnie kikut pępowinowy i już się doczekać nie mogę tej cudnej mobilności [emoji14] Werka też chustonosi :D
FB_IMG_1536321701708.jpg
FB_IMG_1536321755017.jpg
FB_IMG_1536321792112.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1536321701708.jpg
    FB_IMG_1536321701708.jpg
    75,2 KB · Wyświetleń: 489
  • FB_IMG_1536321755017.jpg
    FB_IMG_1536321755017.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 480
  • FB_IMG_1536321792112.jpg
    FB_IMG_1536321792112.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 501
reklama
kinderbuenoo a ktoś Ci zalecał aby zrobić ktg czy pojechałaś sobie od tak?
Powiem Ci że mam mętlik w głowie, byłam u kosmetyczki przedwczoraj, jej mąż jest wykładowcą na żwirki i wigury, miała go podpytać o opinię na porodówce czy poleca mi czy nie. Napisała mi dziś że po konsultacji z mężem on odradza ten szpital.... ale dlaczego to już nie wiem. I teraz sobie myślę może w międzylesiu tam gdzie już rodziłam pojechać... teraz Ty chwalisz starynkiewicza, i moja znajoma tam rodziła 3 ms temu i też chwaliła sobie starynkiewicza. I już nic nie wiem co wybrać :(
Słuchaj się teraz swojego serducha nie ludzi. Mnie denerwuję , jak ktoś mnie pyta gdzie chcę rodzić, ludzie od razu mnie straszą ,, jak Ty mozesz tam rodzić???, ja cie nie chcę straszyć'' To samo mówią jak się mówi o drugim szpitalu, a u nas w mieście nie ma wyboru. Wybrałam Tochtermana , bo moja lekarz prowadząca tam pracuję, a po drugie pracuję tam większość lepszych lekarzy z mojego miasta. Poznałam położne z oddziału noworodkowego i są na prawdę miłe i pomocne .

Do góry